OHJEITA KUNTOUTUKSEEN TULIJALLE


Täältä löydät usein kysytyt kysymykset.
← Back

Ohje Sanaskodilla asiakkaaksi tulemiseen virusepidemian aikana

SANASKODIN TOIMINTA POIKKEUSOLOISSA

Sanaskodilla ei ole COVID-19 virusepäilyjä eli toimintamme on suhteellisen normaalilla tasolla.

Myös uusia asiakkaita otetaan kuntoutukseen, seuraavin huomioin.

Asiakkaan terveydellinen tila kartoitetaan asiakaspaikkavarauksen yhteydessä.

Kuntoutusta Sanaskodilla ei voida aloittaa, mikäli asiakkaalla on koronaviruksen oireita tai hän on altistunut virukselle. Oireet ovat kuume, yskä, kurkkukipu, päänsärky, hengenahdistus sekä lihaskipuja.

Mikäli asiakas on kunnossa ja tulee kuntoutukseen, hänet ensin ohjataan käsipesulle, mitataan lämpö sekä kartoitetaan terveydellinen tila. Sen jälkeen otetaan seulat sekä puhallutus alkometriin. Näiden asioiden ollessa kunnossa, aloitetaan tulohaastattelu turvavälit huomioon ottaen.

Asiakkaalle kerrotaan Sanaskodin uudet toimintamallit mm. hygienia, etäisyydet, ruokailut, ryhmät, liikkumiskielto, kauppakyydit, omahoitajuus.

Kuntoutuksen sisältö: Terapeuttiset- ja toiminnalliset ryhmät on jaettu kolmeen pienryhmään, joiden koko on alle 10 asiakasta. Ryhmät toteutetaan isoissa tiloissa (n.100m2 ja 50m2 ) ja asiakkaita ohjataan pitämään toisiinsa etäisyyttä vähintään kaksi metriä ja ohjaajaan 3-4 metriä.

Päivittäin pienryhmissä on kävelylenkkejä metsässä.

Ruokailut on porrastettu kahteen osaan. Henkilökunta desinfioi ruokailutilan pöydät ja linjastot ennen ja jälkeen seuraavan ruokailijaryhmän tuloa. Henkilökunta ohjaa ja valvoo käsienpesun ennen ruokailua.

Omahoitajuus toteutetaan normaalisti kerran viikossa, isommassa tilassa niin että hoitajalla ja asiakkaalla on etäisyys vähintään kaksi metriä. Hoitajille on suositeltu käytettäväksi hengityssuojainta keskusteluiden aikana.

Lääkehoidon toteutuksessa hoitaja jakaa lääkkeet kertakäyttöhanskat käsissä ja maski naamalla. Vesi tarjoillaan kertakäyttömukeista.

Asiakkailla ei ole arjenharjoitteluja ja myös muita menoja talon ulkopuolelle vältetään, lukuun ottamatta kaksi kauppakäynnit kertaa viikossa. Asiakkailta ohjataan tekemään kauppakäynnit hanskat kädessä (Sanaskodilta saa hanskoja), pesemään kädet käynnin jälkeen ja pyrkimään välttämään kaikkia turhia kontakteja käynnin aikana.

                 Puhelin palveluohjaaja / asiakaspaikkatiedustelut: 045 1136 334 | Puhelin kanslia / hoitajat: 045 321 8744 | Sähköposti: infosanaskoti@medivida.fi