ASIAKASKOKEMUKSET


Täältä löydät lisää asiakaskokemuksia.
Maanantai, Kesäkuu 10, 2024, 10:19 | Ei kommentteja »

Sain raittiudesta kiinni. Rauhallinen ympäristö. 

Nainen 54


Perjantai, Kesäkuu 7, 2024, 09:56 | Ei kommentteja »

Ruokapuolella keitto-osastoa vähemmälle ja oikeeta ruokaa tilalle.

Henkilökunta ottaa hyvin vastaan ja kuuntelee jos tahtoo jutella jostain mut mielestäni ohjaajien pitäis ns. enemmän jalkautua kuntoutujien pariin (kaksin henk.koht) ja jutella kun osalla on varmasti vaikeuksia puhua mutta muutaman lämmittelykerran jälkeen pystyy puhumaan enemmän. 

Mies 35


Maanantai, Kesäkuu 3, 2024, 05:56 | Ei kommentteja »

Ihana paikka, ihana yhteisö, kaikki otti niin hyvin vastaan. Tulee ikävä omahoitajaa. Suosittelen tätä paikkaa monelle kuntoutujalle.

Nainen 20


Torstai, Toukokuu 23, 2024, 11:47 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ollut ihanteellinen paikka vierottua päihteistä. Henkilökunta on ollut ammattitaitoista ja ymmärtävää porukkaa. Minusta on huolehdittu hyvin niin kuin muistakin asiakkaista, tasapuolisesti ja rennosti.

Pidin paikan rauhallisuudesta, luonnosta, kaikista täällä ja vapaudesta olla oma itseni. Ryhmät olivat antoisia ja antoivat hyviä ohjeita ja vinkkejä normielämään. 

Odotin enemmän jämäkkyyttä epäkohtiin esim. ryhmistä pois jäämisiin, sääntöjen noudattamiseen. 

KIITOS henkilökunnalle. Oli ilo tutustua teihin ja jätän teidät haikein mielin tänne. Sydän 

Mies 62


Torstai, Toukokuu 16, 2024, 07:31 | Ei kommentteja »

Koen olevani etuoikeutettu ja siunattu saadessani tämän mahdollisuuden, 6 viikon kuntoutusjakson Saniksella. 

Ihana paikka, ammattitaitoiset ja ymmärtäväiset työntekijät. Mahdollisuus keskittyä kuntoutumiseen luonnonrauhassa, kauniissa ympäristössä. Sopivasti ryhmätoimintaa. Ruoka olisi saanut olla hieman monipuolisempaa. 

Mahtava paikka, suosittelen lämpimästi. Ihanat muistot jää ja hyvät työkalut mukana. Luottavaisena voin lähteä jatkamaan raitista arkielämää. Kiitos kaikille!! Sydän.

Nainen 48  


Torstai, Toukokuu 16, 2024, 07:23 | Ei kommentteja »

Tulin pitkäaikaisen juomisen takia katkon kautta kuntoutukseen. Sanaskoti on ihanteellinen paikka kuntoutua luonnon keskellä. Henkilökunta on ammattitaitoista. Tulin hakemaan arkeen kuntoutuksen jälkeen apua, se myös järjestyi. Aika näyttää, miten ne toimii mun kohdalla. Ryhmät on ok ja niitä on sopivasti. Ehkä kaipaisin enemmän kokemusasiantuntijoiden käyntejä. Ryhmissä vois kiinnittää huomioita myöhästelyihin, kännyköiden käyttöön, päälle puhumiseen. Henk.kohtaisesti häiritsi keskittymistä. Kiitos henkilökunnalle ja hyvää kesää. 

Mies 61


Torstai, Huhtikuu 18, 2024, 07:35 | Ei kommentteja »

Kuukauden jakso Sanaskodilla oli tarpeellinen. Ryhmät ja aiheet ryhmissä sai omia ajatuksia avautumaan. Ryhmistä sai monta ahaa-elämystä. Samoin omahoitajan kanssa käydyt keskustelut auttoivat valmistautumisessa tulevaan arkeen. Kaiken kaikkiaan oli hyvä oppimismatka omaan itseen. Henkilökunta oli ystävällistä. Aikataulu jätti aikaa myös esim. liikunnalle. 

Mies 53


Keskiviikko, Huhtikuu 17, 2024, 10:21 | Ei kommentteja »

Kuukauden jakso Sanaskodilla oli tarpeellinen. Ryhmät ja aiheet ryhmissä sai omia ajatuksia avautumaan. Ryhmistä sai monta ahaa-elämystä. Samoin omahoitajan kanssa käydyt keskustelut auttoivat valmistautumisessa tulevaan arkeen. Kaiken kaikkiaan oli hyvä oppimismatka omaan itseen. Henkilökunta oli ystävällistä. Aikataulu jätti aikaa myös esim. liikunnalle.

M53


Perjantai, Huhtikuu 12, 2024, 12:49 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ollut erinomainen paikka kuntoutua. Paikka on viihtyisä ja mukavasti luonnon helmassa. Mökki on todella miellyttävä asua ja saa kaivattua omaa rauhaa. Ruusulassa hyvät ryhmätilat. Puulämmitteinen sauna on myös erinomainen. 

Kiitos mukavalle henkilökunnalle kaikesta. Sydän. 

Mies 32


Keskiviikko, Huhtikuu 10, 2024, 05:26 | Ei kommentteja »

Kaikki sujunut hyvin ja odotusten mukaisesti. Omahoitajan tapaamisista hyötyä. 

Mies 21


Maanantai, Huhtikuu 8, 2024, 07:21 | Ei kommentteja »

Tämä Sanaskoti oli hyvä paikka minulle kuntoutua. Kaiken kaikkiaan ei mitään huonoa sanottavaa. Oma mökki oli aivan ihana, sai olla omassa rauhassa. Tässä elämäntilanteessa sitä kaipaan. Todella hyvät ja kattavat ryhmät. Työntekijät mukavia. Ihana paikka luonnon keskellä. Kiitos kaikille Sanaskodin työntekijöille ja siunasta <3

N45


Perjantai, Huhtikuu 5, 2024, 12:30 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen hakemaan tukea päihteettömään arkeen ja sitä sainkin kuten myös asumisongelmat poistui. Sanaskoti yllätti positiivisesti. Täällä mieli lepää. Omaa itseä on pystynyt kehittämään äärettömän paljon niin henkisesti kuin fyysisestikin (vaakalukema melkein 10 kg kasvanut). Omahoitaja oli ihan täyttä timanttia. Toimi paremmin kuin junan vessa. Hänen kyydissä on ollut nautinto olla asiakkaana. Hänen kanssa käydyt keskustelut opettanut sellaisia asioita itsestäni ja menneisyydestäni joita en tiennyt olevan olemassakaan.

M41


Perjantai, Huhtikuu 5, 2024, 12:23 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen lähinnä saadakseni pitkähkön ryyppyputkeni kunnolla poikki. Sanaskoti on ollut hyvä ja rauhallinen paikka aloittaa toipuminen. Olen saanut paljon lisää tietoa ja keinoja päihdeongelman hallitsemiseen. Tärkeintä on ollut päivä- ja viikkorytmi ja rutiinit. Pidin omasta mökkimajoituksesta.

M42


Keskiviikko, Huhtikuu 3, 2024, 09:12 | Ei kommentteja »

Kiitos hyvistä keskusteluista. 


Keskiviikko, Huhtikuu 3, 2024, 08:51 | Ei kommentteja »

Paikkana todella upea. Miljöö kaikin puolin rauhoittava ja myös kuntoutumisen kannalta paikka tarjoaa mahdollisuuden keskittyä itseensä. Ryhmät suurelta osin rakentavia. Minulle henkilökohtaisesti keskiviikkoryhmät & kauppakyytien odottelut olivat vaikeita. Sen vuoksi olin useasti juuri ko. päivän harjoittelussa. Ruoka alkuun tosi hyvää, mutta nopeasti tuli huomattua, että vaihtelua ei paljon ollut. Omatyöntekijä on ollut mulle oikea henkilö, kiitoksia hänelle isosti! Muukin henkilökunta pääsääntöisesti asiallisia ja varmasti moni heistä on oikeassa paikassa töissä.

 

Mutta haluan kuitenkin sen sanoa, että minulta kuntoutujana ja asiakkaana odotetaan vastuunottamista ja sitä, että jos teen virheen, myönnän sen. Näin pitäisi olla myös, kun kyse on henkilökunnan edustajasta. Näin ei ole kuitenkaan ollut aivan kaikkien kohdalla. Henkilökunnan ei myöskään pitäisi tehdä omia päätelmiä ennen kuin kuulee useita kuntoutujia yhden sijasta. Olen näin 46-vuotiaana, 35 vuotta päihteiden täyteistä elämää eläneenä ensimmäsitä kertaa oikeasti motivoitunut tekemään muuta kuin toistamaan samoja virheitä kuin aiemmin. Tämä motivaatio syntyi täällä. Sanaskoti on mulle rakas paikka. KIITOS. 

Mies 46


Tiistai, Maaliskuu 19, 2024, 10:31 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka, sain juuri sellaista apua, mitä kaipasin ja se toimi ja toimii. Henkilökunta sekä koko yhteisö viimeisen päälle mukavia ja hyviä. Kiitos. 

Mies 23


Tiistai, Maaliskuu 19, 2024, 10:26 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihderiippuvuuden takia. Sain paljon hienoja neuvoja, jotka auttaa varmasti läpi elämän! Kiitos näistä!!! Paikkana Sanaskoti on todella kiva, taisi käydä myös muiden kuntoutujien suhteen, koska porukka on todella kiva! Kuntosalilla vois olla ylätalja, ei muuta lisättävää! Sydän. 

Mies 21


Maanantai, Maaliskuu 11, 2024, 11:05 | Ei kommentteja »

Ei kaltaiselleni ihmiselle (lukivirhe) jolle ponnistus kirjoittaa. Liikaa vanhojen asioiden muistelua (haava on vasta arpeutumassa)

Mies 55


Keskiviikko, Helmikuu 28, 2024, 13:38 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvät hoitoryhmät, tietotaito ajantasalla sekä monen osa-alueen erityisosaamista henkilökunnalla. Ystävällistä ja asiallista toimintaa kaikissa tilanteissa. Ruokaa riittävästi ja erityiskiitos maailman parhaista kasvisruoista, Sanaskodin eksoottinen herkkukasvispata myös näin sekasyöjälle jää jatkoon. Hengellisiä ryhmiä voisi olla enempikin sekä ns. omahoitajakohtaamisia, edes 15 min vaikka per päivä heti ensipäivästä lähtien. Kehittämisen aiheena myös avoimuus ja rehellisyys.

Erityiskiitos omahoitajalle hyvistä ja antoisista kohtaamisista sekä tehtävien läpikäymisistä. Kiitollisella mielellä kotiinlähdön aika. Ylitti kaikki odotukseni. Kiitos!

Nainen 61


Maanantai, Helmikuu 12, 2024, 11:15 | Ei kommentteja »

Ehdotus kuntoutukseen tulemisesta psykologin keskustelujen tuloksena. Myös Sanaskoti yhteisten arvioiden seurauksena valikoitui kuntoutuspaikaksi. Valinta osoittautui oikeaksi. Olen saanut rauhoittua, olen saanut tietoa ja rakennuspalikoita elämääni. Tärkeintä on ollut irtiotto ja aina olemassaolleiden tosiasioiden kohtaaminen ja tiedostaminen uudella tavalla.

Ryhmät ovat pääsääntöoisesti antaneet jotain uutta näkökulmaa. Ohjaajat (3) ovat olleet asiantuntevia ja helposti lähestyttäviä. Omaohjaajan kanssa käydyt keskustelut pääosin olivat rakentavia, ei aina. Henkilökemia toimi. En tiedä teettekö jonkinlaista valintaa (vähäisten) ennakkotietojen perusteella vai valikoituiko minulle "se oikea" puhtaasti tuuripelillä? 

Miinukset: informaation kulku usein ja toistuvasti sekavaa. Tuntuu ettei vasen käsi aina tiedä mitä oikea tekee. Tuntuu ettei kuunnella. 

Plussaa: Omaa aikaa oli sopivassa suhteessa ohjattuun toimintaan.

Parannettavaa: Joustavuutta ja maalaisjärjen käyttöä voi aina kehittää.

Mies 60


Maanantai, Helmikuu 12, 2024, 09:34 | Ei kommentteja »

Miksi tulin kuntoutukseen? Liika alkoholin käyttö pidemmän aikaa.

Millainen paikka Sanaskoti on ollut kuntoutua? Rauhallinen maalaisympäristö. Kesällä varmaankin vapaa-aikana enemmän tekemistä.

Mitä hyötyä kuntoutusjaksosta on sinulle ollut? Mikä on ollut tärkeintä?  Miettinyt asioita uudesta näkökulmasta: raittius, elämänarvot. Ollut juomatta, ei ole tehnyt mieli.

Mistä pidit? Ruoka-ajat 4 tunnin välein hyvä juttu ja ruuat hyviä. Tietoa ja tukea siitä miksi päihteettömyys kannattaa. Ikäjakauma suuri, sairaus kaikilla sama. Päivittäiset arkiset asiat ja mielipiteitten vaihto hiukan vaikeaa. Jokaisella on oma tarinansa. Henkilökunta ammattitaitoista. Ei muuta kuin lippu korkealla. Kyllä pitäisi käydä ryhmissä jos kuntoutukseen tulee, aika paljon samat pois.

Mies 62


Perjantai, Tammikuu 26, 2024, 07:46 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta avusta ja tuesta osaavalle ja sydämelliselle henkilökunnalle. Teette korvaamatonta työtä jonka johdosta elämäni tuntuu taas elämisen arvoiselta ja tulevaisuus valoisammalta. Sain täältä juuri sen mitä tulin hakemaan eli hyvät lähtökohdat raittiuteen tähtäävälle muutokselle ja myös joitakin uusia työkaluja jotka tukevat oikeiden valintojen tekemistä jatkossa. Ennen kaikkea sain jälleen uutta toivoa epätoivon tilalle!

Toivotan hyvää jatkoa koko porukalle

ISO KIITOS <3

 

Mies 39


Keskiviikko, Tammikuu 17, 2024, 09:06 | Ei kommentteja »

Liika alkoholinkäyttö pidemmän aikaa. Rauhallinen maalaisympäristö, kesällä varmaankin vapaa-aikana enemmän tekemistä. Miettinyt asioita uudesta näkökulmasta: Raittius, elämänarvot, ollut juomatta, ei ole tehnyt mieli. Ruoka-ajat 4 tunnin välein hyvä juttu ja ruoat hyviä. Tietoa ja tukea siitä, miksi päihteettömyys kannattaa. Ikäjakauma suuri, sairaus kaikilla sama. Päivittäiset arkiset asiat ja mielipiteitten vaihto hiukan vaikeaa. Jokaisella on oma tarinansa. Henkilökunta ammattitaitoista. Ei muuta kuin lippu korkealla. Kyllä pitäisi käydä ryhmissä, jos kuntoutukseen tulee, aika paljon samat pois. 

Mies 62


Tiistai, Tammikuu 16, 2024, 08:07 | Ei kommentteja »

Minulla ei ole Sanaskodista muuta kuin hyvää sanottavaa. Olen tyytyväinen varsinkin omahoitajaani ja hänen kanssaan keskusteluihin ja musisointiin yhdessä.

Mies 30


Tiistai, Tammikuu 9, 2024, 10:45 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen katkon jälkeen jotta pysyisin raittiina. Olen tullut kuntoutusjaksolla parempaan kuntoon ja vieroitusoireet ovat suurimmilta osin menneet ohi. Tärkeintä on ollut omahoitajakeskustelut ihanan omahoitajan kanssa sekä muutenkin henkilökunnalta saatu tuki. Ruuissa olisi parannettavaa sekä lämmityksissä.

Nainen 28


Tiistai, Tammikuu 9, 2024, 10:42 | Ei kommentteja »

Epäröin, pohdin mietin pitkään kuntoutusjaksolle tulemista ja se jännitti ja pelotti. Kuitenkin vain 6 viikon jakson jälkeen voin todeta, että tuli elämäni paras päätös tehtyä. Iso kiitos koko Sanikselle, etenkin omahoitajalleni joka "pakotti" laittamaan itsensä etusijalle. 

Kiitos, toivottavasti ei näissä merkeissä tavata, mutta jos tavataan tiedän että minut otetaan ihanasti ja tukevasti vastaan!

Nainen 33


Keskiviikko, Tammikuu 3, 2024, 12:48 | Ei kommentteja »

Sanaskoti auttoi minua paljon ymmärtämään sairaudestani. Ryhmät olivat hyvin vedettyjä, kiitos kaikille vetäjille. Kiitos omahoitajalle, tsemppasit minua hyvin. Suositittelen paikkaa asian kanssa kamppaileville!

Mies 56


Keskiviikko, Tammikuu 3, 2024, 12:34 | Ei kommentteja »

Paikkana hyvä kuntoutujalle jos osaa ottaa kaiken irti. Hyvät kävelymahdollisuudet, hyvät ruoat ja henkilökunta ja hyvät ryhmät, mitkä ovat monipuolisia. Voin suositella muillekin. 

Hyvää jatkoa kaikille, jotka sitoutuvat tähän työhön. 

 

Mies 47


Torstai, Joulukuu 28, 2023, 09:09 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin tavoitteena täysraittius. Sanaskodissa on ollut hyvä aloittaa alkoholiton elämä. Paikka on rauhallinen. Ryhmät ovat olleet hyviä, itselleni tärkeimmät tunneryhmät. Omahoitajakeskustelut ovat myös olleet itselleni tärkeitä. 

Nainen 47


Torstai, Joulukuu 28, 2023, 09:06 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta. Henkilökohtaisesti olen saanut sen, mitä toivoin. Yhteisön ryhmähenki hieman rakoili hoidon aikana. Siihen, jos henkilökuta saisi puututtua, niin hyvä. 

Mies 35


Perjantai, Joulukuu 22, 2023, 12:56 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelman takia. Tämä Sanaskoti on mielestäni turvallinen paikka kuntoutukseen. Henkilökunta on ystävällistä ja ruoka hyvää. Smile. Myös muut asukkaat ovat olleet hyvää porukkaa! Kuntoutusjaksolla on ollut tärkeitä ryhmiä, mistä olen saanut paljon erilaisia "työkaluja" elämääni. Täällä on selkeä hyvä päivärytmi. Sen mukaan on eletty ja opittu pitämään päivärytmistä kiinni. Ryhmän ohjaajat olivat hyviä. Oli todella hyvä, kun täällä harjoiteltiin erilaisia helpotuskeinoja ahdistukseen. Täällä on saanut rohkeasti olla oma itsensä ja löytää niitä omia vahvuuksia. Itselle tämä oli erittäin tärkeä matka kohti raitista elämää! Kiitos Saniksen väki! Sydän. 

Nainen 29


Tiistai, Joulukuu 19, 2023, 08:31 | Ei kommentteja »

On ollut hyvä olla täällä muiden asiakkaiden kanssa. Olen saanut paljon irti tästä hoidosta.

Mies 51


Keskiviikko, Joulukuu 13, 2023, 06:29 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka. Hyvät ruuat. Hoitajat ovat ammattitaitoisia ja rentoja mukavia. Kiinteistön tekniset asiat ovat haitanneet arkea esimerkiksi sähkökatkot. 

Kiitos Sanaskoti.

Mies 40


Keskiviikko, Joulukuu 13, 2023, 06:24 | Ei kommentteja »

Panostakaa oikeasti enemmän asiakkaiden kanssa olemiseen. Helposti varmasti vastataan ryhmässä yleisesti kysyttynä että riittääkö meidän seura tällaisenaan että "joo" mutta uskon että näin ei ole. Älkää siis kysykö kuin nyt. Osa työntekijöistä niin tekee. Jää juttelemaan kierroksillaan tai muuten vaan pelailee pingistä kuntoutujien kanssa. Mutta vähän tuntuu että ne jää vaan muutamiin valon pilkahduksiin. :) Älkää olko vain viikko-ohjelman vetäjiä. Olette mukavia ja hyviä tyyppejä kaikki niin teidän seurasta kyllä nautittaisiin. KIITOS IHAN JOKAISELLE TYÖNTEKIJÄLLE <3 Erityisesti; kuunteleville, neuvoja antaville, mukana pelaaville ja halijoille!

Mies 35


Torstai, Joulukuu 7, 2023, 11:09 | Ei kommentteja »

Huippu paikka. Lämmin ja kodinomainen tunnelma. Mukava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Sain raittiudesta kiinni ja asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Tästä on hyvä jatkaa pienin askelin elämän polulla. Iso kiitos teille kaikille.

Mies 52


Perjantai, Joulukuu 1, 2023, 12:25 | Ei kommentteja »

Jou! Pitkään kerkesin pähkäillä, kestääkö kanttti ja hyvälle alulle itse saatuani alkoholista irtaantumisporessin vietyä pelkäsin repsahtavani uudellen, joten A-klinikan kautta hakeuduin tänne; Toinen paikka oli hakusessa, mutta onneksi päädyin tänne. Puitteet parhaat mahdolliset kaukana kaikesta paskasta, jotka vaikuttaisivat hoitoon. Henkilökunta, keittiö, ryhmänvetäjät ym pitävät rautaisella ammattitaidolla huolta meistä. Jos ja kun me toipilaat osaamme arvostaa meitä auttavat tahot, niin ehkä joku kaunis päivä voi ylpeänä katsoa peiiin ja katsoa tulevaisuutta (raitista) kohti. Kiitos koko <3. 

Mies 58


Keskiviikko, Marraskuu 29, 2023, 12:34 | Ei kommentteja »

Sanaskodista olen saanut hyvät eväät päihteettömyyteen. Ryhmät ovat hyviä, ajatukset ovat muuttuneet ja saanut uusia näkökulmia päihteettömyyden tukemiseen. Vertaistukea olen saanut ja olen saanut hyviä keskusteluja yhteisön jäsenten kanssa. 

 

Perjantairyhmä voisi olla toiminnallinen ja ohjaajavetoinen. Pidin erityisesti 23.11 voimavara / tunne ryhmästä, joka oli toiminnallinen. 

 

Kiitän Sanaskodin henkilökuntaa kaikesta, mitä olen saanut oppia, hyvästä hengestä ja ystävällisyydestä. 

 

Mies 34


Torstai, Marraskuu 23, 2023, 07:53 | Ei kommentteja »

Tulin tänne hieman skeptisin mielin. Viikon jälkeen alkoi sekin hävitä ja aloin saamaan kuntoutuksesta enemmän irti. 4 viikkoa on lyhyt aika, mutta löysin silti suurimman osan itsestäni takaisin. Täällä olen saanut "työkalut" paremmin haltuun kuntouttaakseni itseni lisää. Kiitos teidän. Olette aivan mahtava henkilökunta. Kiitos. Kirjoitan FB.hen lisää jonkin ajan kuluttua. 

Mies 42


Torstai, Marraskuu 23, 2023, 07:48 | Ei kommentteja »

Plussia

Henkilökunta erittäin mukava, asiantunteva, ilmapiiri

Tiedon määrä ilmiömäinen, aina löyty se oma juttu!

"Vierailevat tähdet". tosi hyvä ilmapiiri Paavolassa

Täällä opin keinoja välttää juoda olutta ja rentoutumaan, välttämään asioita, jotka voisivat edesauttaa retkahdusta

Kiva ja turvallinen olo täällä oli, mutta koti on aina koti ja sinne on hyvä palata tällä tietopaketilla, jonka sain. 

 

Miinuksia

Karaoke, ruoan terveellisyyteen, makuun panostaminen, luovaa toimintaa arkisin (piirustus / musa)

Nainen 57


Keskiviikko, Marraskuu 22, 2023, 12:41 | Ei kommentteja »

Kiitos 4:stä viikosta täällä Sanaskodissa! Toivon kaikille kaikkea hyvää elämässä. Ikävä jää...

-M59-


Keskiviikko, Marraskuu 22, 2023, 12:39 | Ei kommentteja »

Kiitos, oikea aika ja oikea paikka minulle. Oikein hyviä ryhmiä ja aihepiirejä.

Joskus tulee mieleen, että kuuluuko kaikki nämä ihmiset tänne? Onko tämä heille oikea paikka? Tuntuis, että ne saisivat parempaa/kohdistettavaa apua muualta. Tämä vaikuttaa ryhmien työskentelyyn.

Asukkaat olisivat tyytyväisiä jos lääkkeiden jakoon ja ruokailemaan pääsisi esim. 2 min vaille tasan eikä 2 min yli. Sama koskee ruokailua, jossa oven avaamista odottaa 10-15 henkeä. Tämä synnyttää turhaa pahaa verta asukkaissa.

Äijäryhmä on outo!

-M63-


Keskiviikko, Marraskuu 22, 2023, 12:35 | Ei kommentteja »

Kiitos ajasta jonka sain viettää täällä. Kiitos kuuluu niin henkilökunnalle kuin myös meille "vieraileville" tähdillekin. Täältä sain neuvoja, opastusta tuleviin vastoinkäymisiin. Käytyä keskusteluja, jutteluhetkiä ja etenkään täällä "heitettyä" hurttia huumoria en koskaan unohda! Enkä sitä tietomäärää jonka sain täältä.

-N57-


Perjantai, Marraskuu 10, 2023, 13:36 | Ei kommentteja »

Todella hyvä meininki ja kehitys. NA- / AA-ryhmä 1 x kk:ssa mahtavaa sekä uimahalli / kuntosali oli todella hyvä. Ryhmien monipuolisuus erittäin hyvä sekä henkilökunta asian osaavaa (rakkaus on rajoja). Kehitysideoita: Keijo-kokemusasiantuntijoiden tarpeellisuus vankeusvangeille sekä olisi hyvä vertaisryhmien / tapahtumien lisääminen esim. Avaran kanssa joulu / uusvuosi tms. Ryhmiä NA -/ AA-hengessä. Yhteisen tekemisen aktivointi Sanaskodilla pakotehengessä esim. viikonlopulle peli / leikki / rentoutusillat. 

Kaikkea parasta loppuvuodelle 2023 ja onnea sekä menestystä vuodelle 2024

Mies 45


Perjantai, Marraskuu 10, 2023, 13:27 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholin liikakäytön takia ja lisäksi halusin uuden startin loppuelämää ajatellen. Sanaskoti tarjosi upeat puitteet ja työkalut toipumiseen. Välittävä ja osaava henkilökunta, hyvä yhteishenki yhteisössä sekä mielenkiintoiset ryhmät yllättivät minut positiivisesti. Ilmapiiri oli lämmin ja rento. Myös omahoitajan empaattinen asenne ja tuki omien asioiden läpikäynnissä avasi silmiä, lämmin kiitos hänelle! Kaiken kaikkiaan hieno kokemus. Tästä jatketaan eteenpäin, selvinpäin. 

Nainen 53


Perjantai, Marraskuu 10, 2023, 13:21 | Ei kommentteja »

Sanaskodilla pitäisi olla enemmän yhteistä tekemistä, muutakin kuin ryhmät. Se kasvattaisi enemmän yhteisöhenkeä ja vähentäisi kuppikuntien muodostumista. Hoitajat voisi olla enemmän asiakkaiden seurassa, jotta heitäkin oppisi enemmän tuntemaan. Ryhmät voisi keskittyä enemmän positiiviseen ja tulevaisuuteen, tällä hetkellä ryhmät keskittyy paljon menneeseen aikaan. NA-ryhmiin enemmän kyytejä. Eniten hyödyin omahoitajakeskusteluista. 

Mies 39


Perjantai, Marraskuu 10, 2023, 13:16 | Ei kommentteja »

KIITOS

Mies 35


Keskiviikko, Marraskuu 8, 2023, 07:38 | Ei kommentteja »

Kuntoutus on ollut kaikin puolin hyvä. Ryhmät ja sisältö ovat olleet hyviä, niistä on saanut paljon irti. Ryhmähenki on ollut loistava. Ainut mitä muuttaisin olisi yön yli loman aikaistusta yhdestä kuukaudesta 2 viikkoon mikä motivoisi olemaan pidempiä jaksoja hoidossa ja ehkä lisäisin ulkopuolisia NA-ryhmiä enemmän. 

 

-M34-


Keskiviikko, Marraskuu 8, 2023, 07:28 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen saadakseni tukea/apua päihteettömyyden saavuttamiseksi. Sain varmuutta päihtettömyyteen, paljon vinkkejä arkeen paluuseen. Ryhmäluennot ovat antaneet paljon. Omahoitajan kanssa käydyt keskustelut ovat olleet antoisia ja tuoneet rauhallisen/levollisen mielen. Ryhmätoimintaa oli sopivasti ja aikaa jäi liikunnalle, levolle, muulle yhteistoiminnalle. Tästä on hyvä jatkaa arkea päihteettömänä. 

Ruoka oli pääosin hyvää ja sitä oli riittävästi. Miinuksena välipalan sisältö, puutteet aika ajoin perustarvikkeissa: ketsuppi, sinappi, salaatinkastike, servetit.

-M46-


Torstai, Marraskuu 2, 2023, 12:31 | Ei kommentteja »

Sanaskodin ympäristö on rauhallinen. Mökki oli todella hyvä paikka asua. Kuntoutusjakson ryhmissä käsitellyt asiat olivat hyödyllisiä. Yhteisö oli mahtava. Kuntoutusjakson aikana kukaan muista asiakkaista ei tietääkseni käyttänyt päihteitä, kuten joissakin edellisissä paikoissa. Lemmikit saivat olla mukana, mikä oli ihan mahtavaa. Ryhmät olivat monipuolisia ja henkilökunta ammattitaitoista.

-N25-


Keskiviikko, Marraskuu 1, 2023, 12:48 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin kuntoutumaan ja saamaan tukea omassa matkassani. Kuntoutus on tarjonnut minulle mahdollisuuden oppia uusia taitoja, kehittää itseäni ja saada vertaistukea. Kuntoutuksen aikana olen saanut työskennellä ammattilaisten kanssa, jotka ovat auttaneet minua asettamaan tavoitteita ja löytämään keinoja niiden saavuttamiseksi.

Olen päässyt osallistumaan erilaisiin ryhmätoimintoihin, joissa olen voinut jakaa omia kokemuksiani muiden kuntoutujien kanssa. Kuntoutuksen hyödyt ovat moninaiset. Olen saanut lisää itsetuntemusta ja oppinut tunnistamaan omia vahvuuksiani. Kuntoutus on myös auttanut minua kehittämään sosiaalisia taitojani ja rakentamaan uusia ihmissuhteita.

Kuntouksen avulla olen saanut erilaisia työkaluja ja strategioita, joita voin hyödyntää arjessa. Olen saanut tukea omien tavoitteiden saavuttamiseen ja oppinut käsittelemään haasteita rakentavalla tavalla. Kaiken kaikkiaan kuntoutus Sanaskodilla on tarjonnut minulle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä sekä saada tukea omassa kuntoutusprosessissani.

-M26-


Tiistai, Lokakuu 24, 2023, 10:28 | Ei kommentteja »

Tulin intervallijaksolle 3.10. Olin ollut aikaisemminkin täällä kesällä -23 kolme kuukautta. Jo silloin sain hyviä työkaluja kotiinvietäväksi. Mm. olen vapautunut menneisyyden syyllisyydestä ja tulevaisuuden pelosta. Olen alkanut hyväksyä kaikki puoleni: ne puolet, jotka vaativat vielä kehitystä ja ne puolet, joissa nyt tunnustan olevani hyvä. Olen tälläkin jaksolla saanut voimavaroja arkeen eikä alkoholi ole tullut vaihtoehtona mihinkään tunnetilaan. Shokkihoitokeinot on hyvin mielessä! :) Kiitos henkilökunnalle hyvistä opetuksista ja ystävällisyydestä! Haikein mielin lähden jälleen mutta taas vahvempana! Jos saan vielä myöhemmin intervallijakson, tulen ehdottomasti!

-N77-


Tiistai, Lokakuu 24, 2023, 08:12 | Ei kommentteja »

Henkilökunta oikein osaavaa ja todella mukavaa. Yhteisö mukava ja tsemppaava. Sanaskoti paikkana todella viihtyisä. Ruokiin ehkä vähän panostusta kaipaisin. Asioiden tapahtuminen välillä vähän verkkaista. Nettiyhteyksissä parannettavaa. Lääkäri useammin paikalla.

-M39-


Maanantai, Lokakuu 16, 2023, 11:14 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen retkahduksen takia. 10 viikkoa täällä vierähti ja kotiin lähden nöyränä ja rauhallisin mielin. Sanaskoti on hieno paikka toipua, luonto on tärkeä osa kuntoutumista. Ryhmät todella hyvät ja niiden vetäjät ovat ammattitaitoisia ja asioihin perehtyneitä. Samoin koko henkilökunta, aivan ihania ja ammattitaitoista porukkaa. Aina sai mennä puhumaan niin hyvistä kuin huonoista fiiliksistä. Hoidosta olen saanut työkaluja päihteettömyyteen sekä tunteiden säätelyyn. Kiitos kaikille! Nähdään tammikuussa kun kun tulen intervallille.

-N51-

 


Maanantai, Lokakuu 9, 2023, 12:24 | Ei kommentteja »

Olin ahdistunut ja paniikissa kun tulin ja nyt 7 viikon jälkeen voin hyvin ja olen saanut sosiaalisuuden takaisin. Siinä on auttanut ryhmät ja vapaa-ajan harrastukset ja vertaistuki toisilta asiakkailta sekä omahoitajakeskustelut. Lähden avoimin ja turvallisin mielin uuteen elämään.

-M55-


Perjantai, Syyskuu 22, 2023, 12:40 | Ei kommentteja »

"Henkilökunta osasi asiansa. Tilat vaatisivat päivittämistä. Sapuskassa ei juuri vaihtelua. Paikka on hyvä ja rauhallinen, erittäin sopiva kuntoutukseen. Tulin kuntoutukseen saadakseni pään kuntoon ja startin päihteettömyyteen. Pidin yhteisöstä ja ryhmistä. Tärkeintä oli selvät päivät ja yhteisön tuki. "

Mies 74


Keskiviikko, Syyskuu 13, 2023, 11:47 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta Sanaskodille. Paras päätös 10 vuoteen oli tulla tänne. Toivoisin silti entisiä addikteja kertomaan, miten muutos tapahtui. Muuten henkilökunta on ammattitaitoisia, vaikka ei ole omaa kokemusta. 

Mies 28


Keskiviikko, Syyskuu 13, 2023, 11:42 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholin liiallisen käytön takia. Alkuajatus koko kuntoutuksesta ja hoitajista oli, että vittu mitä paskaa. Mieli on muuttunut täysin päälaelleen! Sanis on paikkana ihana ja rauhoittava. Sain paljon vinkkejä ja uutta näkökantaa elämään. Opin tunnistamaan omat ongelmani ja sain täysin uuden suunnan elämälleni kuntoutuksen seurauksena. Sitten tärkeimpiin eli hoitajiin! Siis todellisia timantteja! He todellakin tietävät, mitä tekevät ja aidosti auttavat ja välittävät. He olivat aidosti tukena paskoina ja hyvinä hetkinä. Lopulta niitä paskoja hetkiä ei juurikaan ollutkaan. 

 

Nyt kohti uutta, tuntematonta, raitista elämää! Maailman isoimmat ja rakkaimmat kiitokset hoitajille ja johtajalle. 

Nainen 31


Perjantai, Syyskuu 8, 2023, 07:22 | Ei kommentteja »

Paras paikka kuntoutua ja päästä irti päihteistä. Paras henkilökunta

Mies 24


Keskiviikko, Elokuu 30, 2023, 06:17 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ollut todella hyvä kuntoutuspaikka. Olen viihtynyt täällä hyvin. Ryhmät ovat olleet rakentavia ja tukenut ajatusta raitistua täysin. Paikkana Siuntion Sanaskoti on todella hyvä paikka luonnon helmassa. Ainut negatiivinen asia on ruoka saisi olla laadukkaampaa. Kiitos kaikesta. Ps. Olen oppinut täällä olemaan kärsivällinen. Olen oppinut täällä myös pitämään hermot kurissa.

-M47-


Keskiviikko, Elokuu 30, 2023, 06:13 | Ei kommentteja »

Alkoi tulla liian usein juoppohulluus kohtauksia. Ei paikassa mitään vikaa mutta viikonloput on pirun tylsiä. Ryhmät on ok.

-M57-


Keskiviikko, Elokuu 23, 2023, 11:33 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille koska halusin muutosta elämäntapaani, joka oli muuttunut alkoholin voimalla käytäväksi selviytymiskamppailuksi.

Tunsin olevani sisäisesti rikki ja haavoilla. Täältä sain luennoilla erittäin hyödyllistä tietoa itsehoitomenetelmistä, sekä suosituksen psyykkisen puolen ja tunne-elämän korjaamiseksi terapiaan, ettei tarvitsisi enää käyttä alkoholia sisäisen tuskan lievittämiseen. Todella suuri asia kuntoutusprosessin aikana oli myös oma mökki ja yksityisyys! Hoitajat olivat asiantuntevia ja sydämellään tässä työssä mukana. Suuri kiitos teille kaikille!

-N58-


Keskiviikko, Elokuu 23, 2023, 10:52 | Ei kommentteja »

Miksi tulin kuntoutukseen? Että sain etäisyyttä alkoholiin.

Millainen paikka Sanaskoti on ollut kuntoutua? Mikä on ollut tärkeintä? Mistä pidit? Hyvä paikka! Aamuhartaudet, ryhmät, Evästorppa, sielunhoito, kaverit, ruoka.

-M61-


Torstai, Elokuu 10, 2023, 10:25 | Ei kommentteja »

Iso kiitos kaikille työntekijöille! Täällä on ollut hyvä olla, kaikki otetaan vastaan omina itsenään ja tuomitsematta. Hyvää ruokaa on ollut ja kivaa tekemistä. Saanut apua, tukea ja työkaluja tulevaisuuden varalle.

-N29-


Tiistai, Elokuu 8, 2023, 08:01 | Ei kommentteja »

Kun päihdetyöntekijäni kertoi minulle Sanaskodista, kysyin "mikä". En ollut koskaan kuullutkaan... Tulin avoimin mielin ja jo heti yllätyin iloisesti. Tiesin että täällä minua voidaan auttaa alkoholiongelmassani. Kaikki ottivat minut vastaan niin lämpimästi. Henkilökunta on ystävällinen ja halukas auttamaan, ammattitaitoinen ja tehokas. Ilmapiiri on rento ja on helppo ystävystyä. Halusin heti sitoutua olemaan tarkkana ryhmissä ja ottaa vastaan ja omaksua kaiken sen tiedon, mitä niissä tarjottiin. Nyt kun lähden pois, minulla on hyvät työkalut raittiiseen elämään. Sain myös levätä arjen huolista ja nauttia kauniista luonnosta! Olen syvästi kiitollinen tästä ajasta. Lähden kotiin uskoen, että olen selviytyjä, en uhri enää! Kiitos Sanaskoti!

-N77-


Tiistai, Elokuu 8, 2023, 06:55 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen koska halusin turvallisen paikan saada raittiutta ja selventää päätä. Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua koska luonto on lähellä eikä keskellä kaupunkia, vertaistukea riittää. Hyötynä olen saanut 30 päivää lisää raittiutta ja tutustua uusiin ihmisiin.

Tärkeintä on varmaan sijainti ja vertaistuki ja hengellisiin tilaisuuksiin osallistumisen mahdollisuus. Pidin näistä edellämainituista asioista.

-M32-


Torstai, Elokuu 3, 2023, 11:56 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille hakemaan raittiutta sekä keinoja raittiuden ylläpitämiseen. Sain työkaluja retkahduksen ehkäisyyn sekä ahdistuksen hallintaan. Sain myös kertausta liittyen riippuvuuteen sairautena sekä uusia näkökulmia. Olisin toivonut yhä enemmän konkreettisia neuvoja retkahduksen varalle ja liittyen riippuvuuden hoitoon. Haluan kiittää mahtavia kanssakuntoutujia ja osaavaa henkilökuntaa, sekä ihanaa omahoitajaani <3 Ihmiset tekivät tästä paikasta kodin! Tästä on hyvä jatkaa... <3

-N29-


Keskiviikko, Heinäkuu 26, 2023, 10:54 | Ei kommentteja »

Opin arvostamaan itseäni enempi ja sain uudistua Evästorpalla. Alussa oli ongelmia lääkkeitten kanssa kun ei kommunikointi pelannut henkilökunnan kesken. Hyviä ryhmiä, ruokaa riittävästi :) Mökit hyvät oli aikaa olla omien ajatusten kanssa. Kaikin puolin onnistunut jakso ainakin mun kannalta, voin suositella kelle vaan. Kaikille siunausta ja runsasta jumalan huolen pitoa.

-M47-


Keskiviikko, Heinäkuu 26, 2023, 10:49 | Ei kommentteja »

- Hyvä paikka

- Hyvät ruuat

- Hyvä henkilökunta, hoitajat

- Rauhallista, turva, luottamus, vertsit

- Suurin osa on tosissaan

- Mahd. saada intervallijakso toivottavasti saan siihen maksarin

- Ei liikaa puhuta päihteistä

Elämä on sököä välillä. Kiitos

-M53-


Keskiviikko, Heinäkuu 26, 2023, 10:46 | Ei kommentteja »

Oli mahtava kuntoutusjakso, kiitos henkilökunnalle ja kanssa kuntoutujille. (Hyvä ruoka :) )


Keskiviikko, Heinäkuu 26, 2023, 10:45 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen koska se oli ainoa oikea vaihtoehto tässä elämäntilanteessa. Yllätyin saapuessani kuinka en ollut yhtään ahdistunut. Kaikki olivat aina todella mukavia. Kivaa yhdessäoloa ja tekemistä sekä kokemuksien jakamista. Täällä on turvallinen olo. Hyvät ryhmät ja riittävästi vapaa-aikaa.

-M22-


Keskiviikko, Heinäkuu 19, 2023, 10:56 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen Risen kautta. Mitä eritoten halusin ja tarvitsin yhteiskunnallisesti ajateltuna, siinä kunnossa missä olin sekä perhetaustojen pohjalta voin sanoa että vankila ei olisi ollut oikea hoito (VHL). Sanaskoti antoi minulle paljon avaimia arkeen, että pystyy ehkäisemään tulevia ongelmia huomattavasti. Hyvä paikka kaikin puolin. Rauhallinen paikka, osaava henkilökunta, ruokaa ja lepoa sekä tekemistä tarpeeksi.

Olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin sekä ongelman vakavuuden, oppinut täällä kuntoutuksessa paljon tärkeitä asioita. Päihteettömyys/hoito on ollut tärkeintä että on saanut kontrollin omasta tekemisestä vastuunottaminen / en vähättele ongelmaa.

Kokonaisuudessaan ryhmät, vertaistuki, kanssakuntoutujat, rauhallinen paikka on ollut tärkeintä ja niitä asioita mistä pidin.

-M38-


Keskiviikko, Heinäkuu 19, 2023, 10:49 | Ei kommentteja »

Henkilökunta mukava ja kuntoutujat. Hyvä meno.

-M40-


Perjantai, Heinäkuu 7, 2023, 12:07 | Ei kommentteja »

Ensimmäiseksi kiitän ihania omahoitajiani, autoitte pahimpien aikojen läpi! Kiitos myös muulle henkilökunnalle ja myöskin keittiöväelle hyvistä ruoista. Ryhmät olivat erinomaisia ja sain niistä paljon irti. Kaikenkaikkiaan Sanaskoti oli mahtava ja sen ansioista uskon jalkojeni kantavan. Kiitos!

Nainen 23


Perjantai, Heinäkuu 7, 2023, 12:03 | Ei kommentteja »

Stressivapaa kuntoutuspaikka luonnonhelmassa. Hyvää ryhmätyöskentelyä, mutta tarvittaessa myös omaa rauhaa. Lämminhenkinen kokonaisuus ja hyvä paikka ottaa ensiaskeleet päihteettömään elämään. Varsinkin kesällä mahtava paikka. 

Mies 44


Keskiviikko, Heinäkuu 5, 2023, 07:13 | Ei kommentteja »

Todella mukava paikkka. Hyvät ryhmät, joista oikeasti on ollut hyötyä. Minun aikana hyvä yhteisö. Ruoka hyvää, mutta päivälliseksi voisi olla muuta kuin aina keittoa. Mukava ja asiansa osaava henkilökunta. 

Mies 18


Keskiviikko, Heinäkuu 5, 2023, 05:48 | Ei kommentteja »

Rauhallinen miljöö, upea ympäristö metsineen ja lampineen. Toista kertaa kuntoutukseen tulevana, vastaanotto oli ihanan ystävällinen ja ei tarvinnut miettiä häpeää epäonnistumisesta. Ryhmähenki "Saniksella" on ollut aina upea, ketään ei jätetä ulkopuolelle, mutta kuitenkin ymmärretään oman tilan tarve. Hoitajat ovat ammattitaitoisia ja aitoja. Yhteys Jumalaan ja Jeesukseen on lähellä. Tänne on helppo tulla. Odotan jo intervallijaksoa. Ryhmät ovat kattavia niin päihde- kuin mielenterveyskuntoutujalle. Ei mitään pahaa sanottavaa. 

Nainen 39


Torstai, Kesäkuu 29, 2023, 09:19 | Ei kommentteja »

Ryhmät ja ryhmien aiheet hyviä. Unen ja rutiinien luominen ovat tärkeitä. Suosittelisin, että Sanaskodin aamukokouksessa otettaisiin käyttöön fiiliskierros, miten on nukuttu? lyhyesti. Mielestäni se on tärkä hetki: Mitä kuuluu, mikä fiilis? Ryhmätunnit ovat lyhyitä. Tai sitten päivän purku, viikon purku. Kaikilta kysyttävä kiertävällä puheenvuorolla. 

Mies 57


Maanantai, Kesäkuu 26, 2023, 07:22 | Ei kommentteja »

Hyvä paikka. 

Mies 18


Keskiviikko, Kesäkuu 21, 2023, 08:03 | Ei kommentteja »

2 kuukautta sitten minut otettiin rakkaudella ja lämmöllä vastaan, kun tärisin pelosta ja jännityksestä. Olin henkisesti rikki ja voin todella huonosti. Henkilökunta ja muu toipumisyhteisö oli vastaanottavaista. Työntekijöillä oli jokaisella oma vahva osaaminen, kokemus, tieto ja sydämellinen ote työhön. En omalla kohdallani olisi voinut toivoa parempaa, mitä heiltä sain. Ryhmät olivat mielenkiintoisia ja vaihtelevia, missä pysyi alusta asti mukana paskasta voinnista huolimatta. Ympäristö oli aivan ihana ja oma mökki oli todella +. Sain luotua uusia terveitä ihmissuhteita sekä oivalsin asioita itsestäni, joita pääsin muuttamaan tuen kanssa Voin hyvin henkisesti ja fyysisesti. En olisi ikinä uskonut 2 kk sitten, miten ison muutoksen täällä pystyin tekemään. Ruoka oli hyvää, mutta siinä oli sisällöltään parantamisen varaa. 

M 33


Tiistai, Kesäkuu 20, 2023, 12:14 | Ei kommentteja »

Hyvät hoitajat, hyvä yhteisö (oppi tuntemaan ihmisiä eri tilanteissa). Hyvä ohjelma kokonaisuutena. Mahtava luonto ja hyvä sauna. Hyvä ruoka. Tulen uudestaan (intervalli). 

Mies 53


Maanantai, Kesäkuu 19, 2023, 07:06 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseeen, koska tarvitsen päihdeongelmaani apua. Tämä eka kuntoutus mulla. Heti, kun tulin, tunsin hyvän yhteishengen täällä. Kuntoutujat ottivat lämpimästi vastaan sekä henkilökunta. Olen saanut paljon ymmärrystä päihdeongelmiin ryhmistä. Nyt tajusin vasta, kuinka vakava ongelma onkaan. Kun kuuntelin muita kuntoutujia, pystyin heihin hyvin samaistumaan. Tämä on hieno paikka, tulen ehkä vielä uudelleen. Hyvää kesää ja kiitos, että sain tulla tänne. 

Nainen 36


Maanantai, Kesäkuu 12, 2023, 06:12 | Ei kommentteja »

Pitkään jatkunut alkoholiongelma ja kuulin, että Sanaskoti olisi hyvä paikka minulle. Paikka oli todellakin hyvä ja ryhmät olivat monipuolisia. Ryhmissä käsiteltiin asioita, mitä minulle ei ole aikaisemmin tullut missään eteen, että asioiden monipuolisuuden takia olen luottavainen itseeni enemmän kuin aikaisemmin. 

Mies 49


Maanantai, Kesäkuu 12, 2023, 06:08 | Ei kommentteja »

Kuntoutusta edistävää ympäröivä luonto. Mökki antaa oman rauhan ja syvemmin hiljentyä. Viihdyin hyvin. Kuntoutusohjelma oli hyvä ja "aikuismainen". Tämä oli helsinkiläiselle hieno ja hyvä kuntoutuspaikka. Pieni hengellisyyslisä antaa "ryhtiä" päivään. 

Nainen 67


Maanantai, Kesäkuu 12, 2023, 06:04 | Ei kommentteja »

Oli hyvä mesta, tykkäsin ja sain enemmän inspiraatiota päihteettömyyteen. Hoitajat oli todella mukavia, varsinkin oma. Ruoassa kyllä moittimista, ei tarpeeksi kaloreita. Ryhmät oli parhaita ja koko yhteisö. Kaikille hyvää jatkoa!

M 32


Keskiviikko, Kesäkuu 7, 2023, 05:46 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholiongelman takia. Mukava paikka. Ihmiset on mitä on. On mukavia tyyppejä ja ylimielisiä. Opin etten ole ainut mokailija. Kristillisyys on ollut tärkeintä, pidän siitä.

-M29-


Maanantai, Toukokuu 29, 2023, 06:29 | Ei kommentteja »

Oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Hyvä lukujärjestys ja hyvä sisältö, tilaa itsemietiskelylle ja ajatusten juoksulle. Harmi, etten nähnyt lampaita. Ne olisi auttanut heikkoina hetkinä. Välillä puhelimet häiritsi luentoja ja ryhmätöiä, ei puhelimia näihin toimintoihin. 

M 62

 


Tiistai, Toukokuu 23, 2023, 07:44 | Ei kommentteja »

Sanaskoti oli mukava paikka kuntoutua. Henkilökunta oli rento ja oli kiva, että osalla oli oma kokemus riippuvuudesta. Ryhmiä oli sopivasti. Tuli vähän ikävä kotiruokia, mutta vaikka ruuan laatu ei ollut huippu sitä sai tarpeeksi. Sain 13 kiloa lisää massaa 53 ->66. En ole koskaan aikaisemmin painanut niin paljon. Nyt on kivaa aloittaa salilla käyminen. 

Oli hauskaa että hoitajilla oli hyvää huumoriläppää. Porukalla oli hyvä yhteisöhenki. Tultiin hyvin toimeen keskenämme. Uskon onnistuneeni tavoitteissani ja että onnistun niissä myös jatkossa. 

Kiitos kaikille <3

-M38-


Torstai, Toukokuu 11, 2023, 10:01 | Ei kommentteja »

Sanaskoti ottanut minut hyvin vastaan, "toinen koti". Olen nauttinut täällä olemisesta, olen nähnyt jopa unta Sanaskodista.

Huoneet ovat kodikkaita, porukka on hyvää. 

Työntekijöille ruusuja.

Sanaskodin ohjelma on hyvin täyttävä; tulee jopa kiire.

-M54-


Maanantai, Toukokuu 8, 2023, 07:36 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen intervallijaksolle. Olin marras-joulukuussa 2022 4 vkoa täällä. Tällä kertaa halusin lisää rohkeutta ja varmuutta raittiuteeni. Olen ollut nyt raittiina 6kk. Sanaskoti on paikkana rauhalinen, keskellä luontoa, siellä silmä lepää. Ryhmät ovat olleet edelleen mielenkiintoisia, tuli uutta ja vanhaa asiaa. Ehkä kumminkin on ollut tärkeintä omahoitajakeskustelut, mitenkään väheksymättä koko henkilökuntaa joka todella on ottanut asiakseen kuntoutujien hyvinvoinnin. Nyt tunnen olevani edellistä valmiimpi kohtaamaan elämän tuomat sekä hyvät että huonot asiat. Kiitos koko henkilökunnalle!

-M67-


Maanantai, Huhtikuu 24, 2023, 06:24 | Ei kommentteja »

Ryhmät hyviä. Henkilökunta lämminhenkistä porukkaa ja lämminhenkinen paikka ja kuntoutujat lämminhenkistä porukkaa. Tukee päihteettömyyttäni.

-M52-


Perjantai, Huhtikuu 21, 2023, 07:58 | Ei kommentteja »

Sanaskodin toiminta on erinomaista. Ainoan rakentavan palautteen, jonka keksin koskee omahoitajuutta. Olisin toivonut kuntoutuksen alusta lähtien omahoitajani vaihtoa. Olisin saanut paljon enemmän irti jos olisin saanut vaihtaa omahoitajaa sellaiseen, jonka kanssa tulen paremmin toimeen. Olen myös kuullut monelta muulta asiakkaalta samoja kokemuksia. Mielestäni omahoitajajärjestelmää pitäisi muutta jollain tavalla. 

-N22-


Maanantai, Huhtikuu 17, 2023, 07:17 | Ei kommentteja »

Ei mulla muuta ku kiitos että pelastitte mun elämän.

-N34-


Maanantai, Huhtikuu 17, 2023, 07:11 | Ei kommentteja »

Tulin tänne alkoholiongelmani takia. Olen aiemmin kokeillut Avomyllyä ja käynyt Kalliolan ja silti retkahtanut. Uskon ja toivon että raittius tällä kertaa kestää. Olen saanut paljon uusia keinoja selviytyä vaikeista tilanteista. Koin Sanaskodin mukavaksi ja turvalliseksi paikaksi toipua. Yhteisön hyvä henki oli kantava voima. Myös henkilökunta on ystävällistä ja asiansa osaavaa. Olen lähentynyt Jumalan kanssa. Minulla ei ole mitään valittamista. Odotan innolla intervalliviikkoa. Kiitos kaikesta!

-N45-


Maanantai, Huhtikuu 17, 2023, 06:13 | Ei kommentteja »

Kiitos turvallisesta ympäristöstä kuntoutua ja oppia tuntemaan itsensä ja tunteensa selvinpäin. Henkilökunta on ollut sydämellinen ja ammattitaitoinen. Ryhmistä opin paljon arjen hallintaan ja tunteiden säätelyyn. Lähden iloisin ja onnellisin mielin! <3 Hyvää kevättä kaikille! :) 

-N39-


Perjantai, Huhtikuu 14, 2023, 11:55 | Ei kommentteja »

Toipuminen ja kuntoutus on sujunut hyvin. Puitteet on mahtavat, myös koiralla ollut upeasti tilaa. Vertaistuen voima ja määrä ollut mahtavaa. Myös suurin osa henkilökunnasta ollut kannustavaa ja olen saanut henkilökunnalta tarvitsemani avun ja tuen. Sääntöihin on ollut helppo sopeutua. Ryhmistä olen sanut paljon apua pysyäkseni päihteettömänä. Ryhmät olleet meilenkiintoisia ja ryhmiä ollut sopivassa määrin. Hyvin olen jaksanut keskittyä ryhmissä. Toivon vielä kesällä pääseväni intervallijaksolle. Kiitos ja mukavaa kevättä ja kesän odotusta kaikille.

-N48-

 

 


Perjantai, Huhtikuu 14, 2023, 11:45 | Ei kommentteja »

Jakso oli hyvä. Asiantunteva ja mukava henkilökunta ja hyvä yhteisö. 

-M35-


Perjantai, Huhtikuu 14, 2023, 11:42 | Ei kommentteja »

Ruoka ei maistunut ajoittain, oleskelutilat viihtyisät (parin tuolin jalat rikki), huoneet talvella kylmät, patjat osittain epäsiistit, matto on likainen, suihku epäsiisti, sänkyihin petauspatja (hankala nukkua, kaksi paksua patjaa päällekkäin), rullaverhot (valoisaa nukkua kesäaikaan) KIITOKSET HENKILÖKUNNALLE JA HYVÄÄ KEVÄTTÄ, TYÖNILOA!

-N60-


Perjantai, Huhtikuu 14, 2023, 11:36 | Ei kommentteja »

Kun tulin Sanaskodille oli elämäni päihteiden takia käynyt niin sietämättömäksi, mutta en myöskään uskonut voivani enää koskaan olla iloinen ilman niitä. Annoin kuitenkin sille mahdollisuuden, koska koin ettei oikein muuta vaihtoehtoa enää ole. Nyt 2 kk jälkeen olen niin onnellinen, että minulla on tämä vaihtoehto. Puhdas ja raitis elämä tuntuu joka päivä vaan paremmalta. Sanaskodilla on ollut niin mahtava ilmapiiri, että olen taas löytänyt onnen ja saanut elämäni takaisin. Hoitohenkilökunta välittävät meistä ja osaavat pitää mielenkiintoisia ryhmiä. Rakastan myös sitä, että pääsee vieressä olevaan metsään kävelemään. Parhaiten mieleen täältä jää kokemus ystävyydestä ja ihmisten hyvyydestä. 

-N21-


Maanantai, Huhtikuu 3, 2023, 12:12 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin koska juomiseni oli lähtenyt aivan käsistä, pääsin selviämisasemalta katkolle ja sillä aikaa minulle katsottiin toipumis/laitoskuntoutuspaikkaa ja 6 pv:n jälkeen pääsin suoraan katkolta Sanaskotiin. Sanaskoti oli minulle hyvä paikka. Olen kristitty, niin pidin paljon vapaaehtoisista ilta- ja aamuhartauksista ja pidin niitä itsekin. Omahoitajan kanssa keskusteluista hyödyin mutta ryhmät olivat useimmiten tosi antoisia. Myös konkreettisia työkaluja annettiin. Reilut 5 vkoa teki minusta toisen ihmisen. Surjäytyneestä alkoholistista tuli toimiva, läsnäoleva, empaattinen, aktiivinen ja vastuullinen ihminen. Yhteisön henki ja tuki sekä omat NA/AA-kokoukset olivat erittäin luottamuksellisia ja antoivat paljon.

Muutamia risuja: ruoka ei ollut kovin vaihtelevaa/laadukasta. Pieni osa ohjaajista olivat hiukan eri linjoilla ja -tasoisia kuin toiset. Tiedonkulku henkilökunnan kesken ei tuntunut toimivan. Samoin asiakkaile tiedotus esim. muutoksista ontui välillä. Sekä wed-sivut että talon kansio tarvitsevat päivitystä mahd.pian! Eikä niitä talon kansioita kaikkialla edes ollut.

Vaikka henkilökunta oli välillä keskenään eri linjoilla, toiset tiukempia/toiset antoivat enemmän siimaa, meininki oli reilu. Pidin kuitenkin pääosin henkilökunnasta ja annoinkin ja sain palautetta (hyvää). KIITOS SANIKSELLE! 

-N54-


Tiistai, Maaliskuu 14, 2023, 07:36 | Ei kommentteja »

Kuntoutukseen tulin saamaan työkaluja ja uskoa täysraittiuteen. Sanaskoti on rauhallinen ja rento paikka kuntoutua, rauhallisessa ympäristössä unikin tulee hyvin ja saa levättyä kunnolla. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi ja vaihtelevasti.

-M51-


Tiistai, Maaliskuu 7, 2023, 08:46 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen avoimin mielin tarkoituksena saada täysraittiudesta kiinni. Täällä oloni on vahvistanut tunteen ja katson tulevaisuuttani valoisana ja tunne siitä että elämälläni on tarkoitus on vahvistunut. Ilo, itsetunto, itsevarmuus ja -arvostus on palannut.

Kiitän kovasti henkilökuntaa, asiakkaita ja ryhmiä kaikesta. Viihtyvyyttäni täällä on lisännyt myös että sain asua ihanassa mökissä. <3

-N63-


Perjantai, Maaliskuu 3, 2023, 12:47 | Ei kommentteja »

Mielestäni kuntoutusjaksoni oli kaikin puolin hyvä, mutta ruoan märässä voisi panostaa enemmän. 

-M21-


Keskiviikko, Maaliskuu 1, 2023, 07:26 | Ei kommentteja »

Alkoholiongelmasta useita vuosia kärsineenä päätin lopulta hakeutua pidemmälle kuntoutusjaksolle avohoidon sijaan. Katselin eri vaihtoehtoja ja päädyin Sanaskotiin. Täällä on nyt 4 viikkoa takana ja jokaisena päivänä olen viihtynyt. Henkilökunta on ollut mukavaa ja ammattitaitoista. Erityiskiitokset myös koko yhteisölle (henkilökunta & asiakkaat) hyvästä ilmapiiristä ja yhteishengestä jotka edesauttoivat toipumista hienossa ympäristössä luonnon helmassa. Olen mielestäni saanut hyvät eväät raittuteen ja henkiseen hyvinvointiin. Lähden luottavaisin mielin kotiin rakentamaan raitista tulevaisuutta! <3

-M52-


Perjantai, Helmikuu 24, 2023, 12:25 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka, hyvä yhteishenki, kivat hoitajat, kannatan kaikille kuntoutujille. Tulin alkoholin takia. Ei tee mieli alkoholia, reipastunut, aivot saanut takaisin ajatukset kulkee selkeästi. Yhteiset tilaisuudet tärkeitä. 

Enemmän tekemistä esim. leipomista, ruuan laittoa, askartelua ym. Kaikki ei tykkää peleistä että saisi porukkaa tekemään yhdessä.

-N55-


Keskiviikko, Helmikuu 15, 2023, 06:50 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on mahtava paikka toipua päihdeaddiktiosta. Ryhmät kaksi kertaa päivässä antavat tietoa riippuvuudesta, sen etenemisestä ja hoidosta. Hyvä henki kuntoutujien keskuudessa pitää kaikki kuntoutujat mukana Sanaskodin arjessa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

-M49-


Keskiviikko, Helmikuu 15, 2023, 06:42 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen "keräilemään itseäni". Hyvä paikka. Ymmärrys itsestä kasvoi. Hyvä yhteisö ja henkilökunta. Ruoka voisi olla monipuolisempaa ja parempaa (lisää proteiinia) eikä olisi niin tarkkaa ottaako 1 vai 2 juustoviipaletta.

Ihmettelen että NA/AA-ryhmät eivät ole "pakollisia" tyyliin 3 krt viikossa.

-M44-


Torstai, Helmikuu 9, 2023, 09:09 | Ei kommentteja »

Oikein hyvää ja avointa toimintaa toimintaa ehkä hieman liian paljon sääntöjä, mutta muuten oikein ammattitaitoista porukkaa. Henkilökunnan niinkuin asiakkaidenkin puolesta rikasta oppimista puolin ja toisin.

-M28-


Torstai, Helmikuu 9, 2023, 08:49 | Ei kommentteja »

Kiitos hyvästä huolenpidosta ja lämpimästä vastaanotosta. Ikävä jää!

-M52- 


Torstai, Helmikuu 9, 2023, 08:39 | Ei kommentteja »

On ollut hyvää ruokaa, säännöllinen toiminta, vertaistukea saanut riittävästi ryhmistä.

-M55-


Maanantai, Tammikuu 23, 2023, 10:55 | Ei kommentteja »

Ei pahaa sanottavaa kuntoutusjakosta. Tosin kelit oli mitä oli, eli ulkona ei pystynyt harrastamaan juurikaan mitään (mölkky petanque, lentopallo...). Jonnekin (esim. kanslian kohdalle) voisi laittaa suuren kartan alueesta, ihan sellaisia varten joita kiinnostaa luonnossa ja lähiympäristössä liikkuminen.

-M54-


Perjantai, Tammikuu 20, 2023, 10:57 | Ei kommentteja »

Olipahan taas eheyttävä kokemus kun sain tämän mahdollisuuden reilun viikon verran viettää täällä teidän kanssa. Kiitos yhteisölle ja koko henkilökunta, ootte ihan viimeisen päälle! Tsemppiä ja voimaa jokaiselle! 

-M36-


Maanantai, Tammikuu 9, 2023, 07:56 | Ei kommentteja »

Tulosyy: mielenterveys- ja päihdeongelma. Perussairauteni vuoksi olin mielissäni mökkipaikasta. Sain oman rauhan rauhoittua. Paikkana rauhallinen ympäristö. Ruoka hyvää. Työntekijät mukavia, välillä tuntui ettei heillä ole selkeää "raamia" asiakkaiden suhteen/käytännöt ajoittain eriäviä. Kaikin puolin hyvä fiilis jää. Jos mahdollista tulen intervallijaksolle tänne. Ryhmistä sain paljon irti. Talvella voisi olla enemmän aktiviteettia. Sauna iso plussa.

-N42-


Keskiviikko, Tammikuu 4, 2023, 11:59 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen aikomuksena ruveta kohtuukäyttäjäksi. Ryhmissä sai kuitenkin sellaista asiantuntevaa tietoa että päihteettömyys jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Toisin sanoen ryhmät todella mielenkiintoisia. Vetäjät ammattitaitoisia. Henkilökunta kokonaisuudessaan ystävällistä ja ammattitaitoista. Monet asiakkaat hienoa porukkaa. Ympäristö rauhallinen, asuin mökissä joka oli lähes kesämökkitasoa. Luonnon keskellä hyvä rauhoittua ja mietiskellä syntyjä syviä.

Olen oppinut olemaan rehellinen ja tunnustamaan että minulla on päihdeongelma. Erittäin tärkeää minulle on ollut keskustelut omahoitajan kanssa. Suuret kiitokset siitä hänelle. Olen myös tullut sosiaalisemmaksi, enkä enää pelkää niin paljon kontakteja ihmisten kanssa. Kiitos siitä kaikille.

-M67-


Keskiviikko, Tammikuu 4, 2023, 11:49 | Ei kommentteja »

Kiitos ympärivuorokautisesta 2 kk:n kestoisesta kuntoutuksesta. Kuntoutus on tukenut päihteettömyyttäni ja elämänhallintaani sekä se edisti suuresti toimintakykyäni. Henkilökunta on ollut osaava ja  ammattitaitoinen. Henkilökunnan tarjoama tuki on ollut yksilöllistä ja hoitajan omasta persoonasta lähtevää hoitoa/huolenpitoa/tukea.

Asiakasryhmälle kohdistetut "koulutus/tietopaketit" mielenterveys- ja päihdeproblematiikkaan liittyen ovat olleet mielenkiintoiset ja kattavat. Hyvänä lisänä myös ulkopuolinen vertaistuki (AA, NA) ovat olleet suurena apuna toipuessani täällä Sanaskodissa.

-N44-


Keskiviikko, Joulukuu 21, 2022, 09:44 | Ei kommentteja »

Hyvää työtä teette. Ryhmät hyviä ja riittävästi mut ei liikaa. Henkilökunta mukavia. Iltapala jäi vähän puutteelliseksi mutta muuten ruat hyviä. Paavola mukava vaikka mökkiin olisin halunnut. Mutta kiitos kaikesta tarjolla olevasta ja jatkakaa samaan malliin niin hyvä tulee.

-M37-


Maanantai, Joulukuu 19, 2022, 08:04 | Ei kommentteja »

Vankilassa sain 2 vaihtoehtoa. Avotalo tai päihdekuntoutus, tänne tulin ja olen kiitollinen siitä päätöksestä. Täällä saa sen avun mitä tarvitsee ja jos otat sitä vastaan. Eritttäin hyvä henkilökunta ja täällä on ollut hyvä olla!

-M40-


Maanantai, Joulukuu 5, 2022, 12:06 | Ei kommentteja »

Pyysin päästä Sanaskotiin jonka 7 vk perusteella koen erittäin hyvänä paikkana toipua ja kuntoutua.

Häiriöt ja negatiiviset asiat ovat pienehköjä, melko merkityksettömiä. Lääkitys ja lääkärin tapaaminen voisi olla paremmat, mut menee se näinkin. Psykaa voisi lisätä.

Kiitos kaikille hoitajille. Sauna iso, bueno. Grilli super. Ruoka pääosin hyvä 8. Kaalilaatikko tosi hyvä, thai-keitot hyviä. Leikkele+ juusto ja vaalea leipä aina. Ostakaa yogurttia.

-M45-


Torstai, Joulukuu 1, 2022, 13:01 | Ei kommentteja »

Kiitos. Hyvistä ja huonoista päivistä. Enemmän yhteisön tekemistä, niin asiakkaat tutustuvat. Henkilökunta mukaan yhteisöön!

-M47-


Torstai, Joulukuu 1, 2022, 12:55 | Ei kommentteja »

Sain netin kautta tai pikemminkin löysin Sanaskodin ja mielelläni tutustuin sivustoon ja Sanaskoti osoittautui juuri minun tarpeilleni sopivaksi ja sitä se on pääasiassa myös ollut. Rauhallinen, luonnonläheinen paikka jonka alkaa helposti tuntemaan kotoisaksi. Vertaistuki ja ryhmät ovat olleet loistavia. Tärkeintä myös on ollut hyvä ilmapiiri joka loi kuntoutukselle hyvän kivijalan. Pidin täällä ollessani ihan kaikesta ja luonnon rauhasta. Kiitokset Sanaskodille.

-M43-


Torstai, Joulukuu 1, 2022, 12:48 | Ei kommentteja »

Hyvät luennot, ruoat ja ryhmän tuki. Lisäksi ohjaajan kanssa käydyt keskustelut olivat tarpeellisia ja hyödyllisiä sekä hänen tuki.

-N42-


Tiistai, Marraskuu 29, 2022, 10:50 | Ei kommentteja »

+ Hyvä ympäristö. Toimiva majoitus -sopivasti omaa rauhaa, yhteisöllisyyttä ja toimintaa. 1 hlön huoneet, sauna, Ruusula.

+ Keskustelut muiden kuntoutujien kanssa. Vertaistuki, vaikka edustin vähemmistöä, mitä tulee tulokulmaan päihderiippuvuuteen.

+ Omahoitajakeskustelut. Kiitos omahoitajalle kannustuksesta, tiedoista, ajattelemisenaihioista, ISO+ kun hän selvitti, mitä saadaan vuorokausimaksua vastaan.

+ Verkostopalaveri lähettävän tahon kanssa.

+ Valmis ruoka, etenkin aamupala tuntui luksukselta.

+ Hoitajien kanssa kohtaamiset - suurin osa

+ Päihteettömyys

- Esitteessä myös mielenterveys tasavert. päihteiden kans. -ei silleen toteutunut

- Omahoitajan tapaamiset tuli vasta puoleen väliin kuntoutusta. Merkillinen puute. Turha vedota henkilökunnan puutteeseen, koska minun jälkeen tulevat saivat jo eka viikolla useamman tapaamisen. Tai siihen että en huolinut ekaa henkilöä -> sitä tarjottiin kun olin ollut 12 päivää. Olin kysynyt asiasta ja johto tiesi, että olin ollut asiasta yhteydessä myös sos.asiamieheen. Hidasti systeemiin pääsyä, energia keskittyi siihen, että aloin luontaisesti etsiä myös muita puutteita mikä oli ristiriidassa esitteen lupausten kanssa. Punainen lanka hukkui. Ehdottomasti tapaaminen jo 1 vkon aikana. Lyhyestikin.

- Lääkkeenjaossa virheitä, puutteita. Minun 3 ekan vrk lääkkeet väärin. Myös muut kuntoutujat kertoivat samaa. Lääkkeet on kuitenkin lääkkeitä.

- Tulokasta helpottaisi myös jos henkilökunnalla olisi nimikyltit ja mielellään myös tehtävänimike.

- Tulokkaan kohdalla erityisesti huomioitava hlökunnan taholta ensikohtaamiset. Kuten täällä on sanottu, olemme hauraassa tilassa, usein epätietoisia ja ehkä epätoivoisia, tai peloissaan. Töykeät tapaamiset/kohtaamiset ensikädessä muodostavat mielikuvan koko porukan meinigistä ja suhteesta kuntoutujiin. Törmäsin siihen ensiviikkojen aikana sekä yksilötapaamisissa, että ryhmän vetäjän toimesta. Esimies??

- Tiedonkulku henkilökunnan sisällä, huolimatta 4xraportti??

- Ruoka usein samaa. Lohikeittoa n. 5krt/3 vkoa. Ruokia vois tuunata. Toisinaan kylmää/viileää.

- Keittiön omavalvonnassa puutteita. Ehkä käytännössä merkittävintä että kerran tarjolla ollut ruoka (jolloin altistunut pisaratartunnoille) tarjottiin (haaleana) uudelleen. Miksi toista 1/1 GN-vuokaa ei jaettaisi 1/2 GN-vuokiin ja toista pidettäisiin keittiön puolella? Tarjottaisiin jos tarvetta!

PS. Kaikkinensa onnistunut jakso. Avaimet ovat nyt omissa käsissä. Tuli sopivaan paikkaan.

-N59-


Tiistai, Marraskuu 29, 2022, 08:46 | Ei kommentteja »

Kiitosta kaikille suuret semmoset! On hyvä paikka olla ja tosi hyvä hoito ja henkilökunta ja hyvät puitteet raitistua täällä. Hyvä että on tämmöisiä paikkoja. Jatkakaa sammaan malliin.

-M42-


Perjantai, Marraskuu 25, 2022, 07:21 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen kuukauden jaksolle Sanaskotiin. Minut otettiin hyvin vastaan sekä muiden asiakkaiden, että henkilökunnan puolesta. Ryhmät olivat hyviä ja sain paljon ajattelemisen aihetta ja eväitä kotimatkalle. Oma hoitaja oli empaattinen ja kävimme monia antoisia keskusteluja. Rauhallinen ympäristö luonnonkeskellä. Olin ainoa kasvissyöjä ja sain valita kasvisruoan. Siitä kiitos! Kuukausi meni nopeasti. Suuret kiitokset henkilökunnalle, olette mahtavia!

-N66-


Tiistai, Marraskuu 15, 2022, 12:32 | Ei kommentteja »

6 viikkoa meni nopeasti kuntoutuksessa. Ilmapiiri täällä on hyvä ja tekemistä on riittävästi. Hyvä paikka.

-M51-


Tiistai, Marraskuu 15, 2022, 08:48 | Ei kommentteja »

Tulin pimeydestä, alkoholin huuruisesta elämästä, tulin katkon kautta tänne Sanaskodille etsimään valoa elämääni. Täällä on ollut kaikki hyvät edellytykset hyvään kuntoutukseen, täältä saa hyvät eväät eteenpäin. Luonto, hyvät arvot, rauha, hyvät ryhmät antaa voimaa tulevaan. Täällä pitää kyllä kaikesta.

-M55-


Maanantai, Lokakuu 31, 2022, 09:38 | Ei kommentteja »

Haluan kiittää Sanaskodin väkeä hyvästä 2kk:n jaksosta. Täällä oleminen oli minulle parantava kokemus. Tulin kuulluksi ja nähdyksi ja koin välittämistä. Tiedän, että kriittinen palaute auttaa kehittymään, mutta sitä ei nyt silti tule mieleen. Teillä on todella toimiva ja tasapainoinen konsepti. Kiitos!

-M33-


Keskiviikko, Lokakuu 26, 2022, 07:06 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen liiallisen alkoholinkäytön vuoksi ja haluisn taukoa alkoholin käyttööni. Sanaskoti on ollut mielestäni minulle sopiva paikka kuntoutua ja voin kyllä suositella sitä ystävillenikin. 

Kuntoutusjaksosta on ollut minulle paljonkin hyötyä, koska olen voinut pitää taukoa alkoholin käyttämisestä ja ymmärtänyt että selvinkin päin voi olla. Tärkeintä minulle on ollut vertaistyhmät (AA-ryhmä) ja huomata etten ole ainoa ihminen jolla on ongelmia alkoholin käyttämisessä.

Pidin päihteisiin liittyvistä luennoista, koska ne antoivat minulle paljon itseluottamusta olla selvinkin päin. AA-ryhmän koin hyväksi.

-N69-


Keskiviikko, Lokakuu 26, 2022, 06:26 | Ei kommentteja »

Oli tarkoitus saada pitkä juomaputki poikki ja alkaa raitistumaan. Sanaskoti on ollut mukava paikka. Porukalla ollut hyvä yhteishenki. Ryhmät on ollu tosi hyviä. Oon saanut voimaa ja itseluottamusta tuleviin arjen haasteisiin. Henkilökunta ollut mukavaa ja ystävällistä ja ruoka hyvää.

-M45-


Tiistai, Lokakuu 25, 2022, 12:51 | Ei kommentteja »

Rauhallinen ja turvallinen ympäristö toipua. Kaunis ympäristö ja toimiva yhteisö. Asukasmäärä ja kapasiteetti eivät tunnu kohtaavan: ruoka loppuu välillä kesken, tilat ahtaat ihmismäärään nähden ja osa henkilökunnasta vaikuttaa uupuneelta. Erityiskiitos ryhmien vetäjille, heistä huokuu intohimo työtään kohtaan, joka on tehnyt ryhmistä erityisen kiinnostavia ja mieleenpainuvia. Ryhmistä on jäänyt paljon käteen arkeen palaamista varten.

Viikottaiset omahoitajatapaamiset oli myös hyvä ja tarpeellinen osa kuntoutusta. Omahoitajan kanssa keskustelu tuntui turvalliselta, ja pääsi luottamuksellisesti purkamaan ajatuksia ja oivalluksia hoidon aikana.

-N23-


Tiistai, Lokakuu 25, 2022, 12:00 | Ei kommentteja »

Olen todella iloinen, että elän yhteiskunnassa joka mahdollistaa täällä saamani hoidon. Olen kiitollinen, että alkuun huonolta vaikuttanut psyykkeeni taso ei johtanut "palautukseen" Auroran sairaalaan. Koen että olen ollut juuri oikeassa paikassa ja saaneeni juuri minulle räätälöityä hoitoa. Pikku hiljaa pääsin myös osalliseksi Sanaskoti yhteisöä. Yhteisö on opettanut minulle, että selvinkin päin voi pitää hauskaa (oikeasti hauskaa). Olen myös oppinut paljon siitä mitä päihdeongelma merkitsee niin yhteiskunnallisesti kuin henkilökohtaisista lähtökohdista. Olen surullinen siitä että jotkut eivät saa jatkoaikaa kuntoutukseen ja että joidenkin kohdalla järjestelmän toimimattomuus johtaa kuolemaan.

Ennen kaikkea täällä olo on avannut silmäni sille, että jokainen ihminen on tärkeä, huolimatta että heillä on elämänhallinnallisia haasteita. Toivon että Sanaskoti pysyy sinä turvasatamana, mitä se monille on (sitä se on ollut myös minulle).

-N39-


Keskiviikko, Lokakuu 19, 2022, 06:30 | Ei kommentteja »

Nähdään ensi vuonna intervallijaksolla. Kiitos :)

-M41-


Keskiviikko, Lokakuu 19, 2022, 06:24 | Ei kommentteja »

Olen todella tyytyväinen aikaan, jonka olen Sanaskodilla saanut viettää. Rauhallinen, luonnon keskellä paikka jossa sielu lepää. Vertaistuki on ollut isossa osassa kuntoutusta ja olen saanut tutustua todella mukaviin ihmisiin. 

Täällä olen pystynyt keskittymään 100%:sti itseeni ja miettiä rauhassa elämääni. Erityiskiitos omaohjaajalleni. Hänen kanssaan oli helppo puhua ihan kaikesta, naurettiin ja itkettiinkin yhdessä :)

Erityiskiitos myös yhdelle mies yököistä. Hänen kanssa on mukava jutella hengellisistä asioista ja hänen ansiostaan rohkenin lähteä Evästorpalle. Myös muut, kuten aamu- ja iltahartaudet antoivat voimaa ja uskoa tulevaisuuteen. Joten kiitos Sanaskoti! Herra johdatti minut tänne, ja hyvä niin :) Hyvää syksyn jatkoa!

-N40-


Perjantai, Lokakuu 14, 2022, 10:31 | Ei kommentteja »

Olen tyytyväinen kuntoutusjakson koulutussisältöön. Huonoa on se että koulutuksesta ei juurikaan ole saanut kirjallista materiaalia muistin vahvistukseksi. Käytännön järjestelyt ovat toimineet mielestäni hyvin ja henkilökunta on ollut mukavaa. Enemmän voisi kiinnitää huomiota aikataulujen pitävyyteen erityisesti asiakkaiden puolelta. Lääkkeiden jakoaikoina voisi keskittyä keskustelujen sijaan vain lääkkeiden jakoon. Ruoka on ollut monipuolista ja hyvää.

-M64-


Perjantai, Lokakuu 14, 2022, 10:13 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua, kun on ottanut itse vastuuta omasta toipumisesta. Yhteisössä on vallinnut hyvä henki. Ruusut olen pyrkinyt antamaan suoraan ja risujaan jokainen kantakoon itse. Mikäli joku henkilökunnasta miettii miksei saanut minuun kontaktia, voi tarkastella omia kommunkointitaitoja/-tyyliä, ja mahd. alkaa keskittymään sen kohentamiseen. Olemme kaikki ihmisiä, joten "alaspäin" puhuminen on epäkunnioittavaa. Sain kuitenkin siitä oppia, että miten sellaisen henkilön voi jättää omaan arvoonsa joka kohtelee toisia itseään huonompia. Kiitos omahoitajalle! Sain hyvän startin päihteettömään elämään.

-M29-


Perjantai, Lokakuu 7, 2022, 10:23 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin päihdekuntoutukseen saadakseni poikki alkaneen benzojen liikakäytön kierteen ja pääsemään takaisin "oikean elämän polulle"... Heti ensimmäisten kahden päivän aikana olin päässyt mukaan talon tavoille, täällä vallitsevaan hyvään ja avoimeen ilmapiiriin. Olin todella yllättynyt kuinka hyvin ihmiset eri taustoista, ikäryhmistä ja elämäntilanteista ottivat vastaan minut ja muutenkin olivat keskenään tekemisissä. Eri "kuppikuntien" sijasta oli vaan yksi ryhmä, joka on aika harvinaista.

Ryhmät joita täällä käydään on ollut hyviä, ja avannut minulle uusia tapoja käsitellä ja miettiä asioita omalla toipumisen matkalla. Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua. Tärkeimpiä asioita minulle täällä on ollut yhteenkuuluvuus, ryhmätyöskentely ja että on päässyt omaan rauhaan sitä tarvittaessa. Kuukauteni täällä on antanut mulle paljon positiivista voimaa ja toivoa tulevasta. :)

-M43-


Perjantai, Lokakuu 7, 2022, 10:00 | Ei kommentteja »

Ihan kiva paikka. Oli itselle hyvä piste iin päälle suorittaa loppu tuomio täällä. Ainoastaan mieleen tulee, että henkilökunta voisi keskenään painottaa sääntöjä, että kaikilla olisi suht sama vastaus, kun jotain kysytään. Kiitoos...

-N32-


Torstai, Lokakuu 6, 2022, 12:00 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin terveydentilanteeni takia ja kun minulle tarjottiin mahdollisuutta. Sanaskoti sijaitsee lähellä pääkaupunkiseutua ja täällä on omat huoneet. 4 vko jakso tuntui aluksi pitkältä mutta ensimmäisen viikon jälkeen aika on mennyt nopeasti.

Itse olisin toivonut "asiapitoisia" ryhmiä enemmän. Olisi riittänyt iltavapaat ja viihteellistä ohjelmaa viikonlopuksi. Ulkopuolisten pitämät ryhmät ovat myös olleet hyviä. Terapialampaat <3 <3

Sanaskodissa tulee syötyä 4 krt päivässä ja nukkua saa 7.30 saakka. Tarkka päivärytmi. Hienot syysilmat kruunasi kuntoutuksen. Ilmapiiri vaihtelee asiakkaiden ja henkilökunnan mukaan, mutta on pääasiassa hyvä. Hyvä 4 vk elämässäni! Omahoitaja oli läsnä ja vei asioitani eteenpäin. Hengellisyys näkyi mutta oli vapaaehtoista.

-N53-


Keskiviikko, Lokakuu 5, 2022, 08:31 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on viihtyisä ja rauhallinen kuntoutusympäristö. Kuntoutus on tarjonnut itselle paljon uusia ajatuksia ja ajateltavaa mm. käytöksessä. Täällä on ollut hyvää ruokaa ja tarpeeksi usein. Hoitohenkilökunta on ystävällistä. 

-M44-


Tiistai, Syyskuu 27, 2022, 10:07 | Ei kommentteja »

Tulin kadulta ja palaan kadulle. Mitä meni taas pieleen, vaikka annoin kaikkeni? Pyysin apua. Näytin heikkouden, haavoittuvuuden. Olin avoin ja rehellinen ongelmista ja haasteista. Sitouduin hoitoon, en suorittanut. Tein töitä, silti palaan siihen samaan suohon josta saavuin. Miksi kukaan ei voi mua auttaa. Poistun kyyneleet silmissä, peloissani ja kohti pimeää. Ehkä "helvetin hätäuloskäynti" on ainoa vaihtoehto meille, joille ei ole maailmassa mitään paikkaa eikä käyttöä. Yhteiskunnan taakka, ihmisroska. Anteeksi että olen olemassa. Vein paikan täällä joltakin, joka sitä minua enemmän tarvitsee, anteeksi.

On uuden aika. Aika irtautua vanhasta ja asettaa uudet tavoitteet. Hitaasti alan ymmärtää, ettei mikään mennyt pieleen. Päinvastoin. Peilistä mua katsoo joku vanha tuttu. Se olen minä. Ihminen, jonka huumeet hukutti alleen. Tuo varjo on alkanut väistyä, alan nähdä itseni jälleen. Sen kuka olin ennen kuin annoin minuuteni ja elämäni huumeille. Teen päätöksen, etten enää halua palata sinne. Oman itseni kadottaminen on liian suuri hinta maksettavaksi. En voi toipua siellä missä sairastuin.

Palleassa majaillut pelko ja suru siirtyy alavatsaan lepattaviksi perhosiksi. Tunnen oudon tunteen menneisyydestä. Innostunut jännitys tulevaa kohtaan. Sanon itselleni: Ei haittaa jos ei tiedä minne on menossa, kunhan ei palaa vanhaan. Kiitos Sanaskoti! <3

-N44-


Keskiviikko, Syyskuu 21, 2022, 05:46 | Ei kommentteja »

Tulin uusinta kuntoutusjaksolle koska elämä siviilissä ajautui uudestaan rahapeli-päihdemyönteiseksi ja elämänhallinta rupesi menemään vanhoihin uomiinsa. Velat, häpeä ja syyllisyys oli mukana päivittäin (melkein). Sanaskotiin tullessani ilokseni huomasin, että tullut uusia työntekijöitä, joiden ryhmät oli jotenkin helpommin ymmärrettäviä. Kaiken kaikkiaan hyvä jakso ja hyvä kuntoutusilmapiiri. Henkilökunnalle palautteena jos jotain sovitaan niin yritetään pitää niistä kiinni! Moni opettelee luottamusta...

Oli hyvä tulla

On hyvä lähteä

= Onnistunut kuntoutus :)

-M60-


Tiistai, Syyskuu 13, 2022, 06:14 | Ei kommentteja »

Miksi tulit kuntoutukseen? Tulin Sanaskotiin liiallisen alkoholin käytön takia. 

Minkälainen paikka Sanaskoti on ollut kuntoutua? Rauhallinen ympäristö ja varsinkin tullessa mahtava ryhmähenki!!

Mitä hyötyä kuntoutusjaksosta on sinulle ollut? Tajusin taas että olen tärkeä monelle. Ryhmät, pientä tekemistä ollut. Vertaistuki + toiset kuntoutujat. Olen saanut ajatukset taas järjestykseen ja toivon uuteen alkuun.

Mikä on ollut tärkeintä? Se että olen pysynyt raittiina enkä kertaakaan menettänyt hermoja.

-N59-


Maanantai, Syyskuu 12, 2022, 12:10 | Ei kommentteja »

Tulin vankilasta suorittamaan loppuhäntää sakkorangaistuksesta. Paikka on miljööltään mitä mainioin rauhoittumiseen ja itsetutkiskeluun. Olisin mielelläni jatkanut kuntoutusta mutten saanut jatkoaikaa reilun kahden viikon perään. Syy ei minulle selvinnyt (ei voimassaolevaa hoitokontaktia?). Ajattelemisen aihetta antavia tehtäviä ja tukevia (päihdekuntoutuksen) ryhmiä, keskusteluja ja infoja talon ulkopuolelta. Sauna rentouttaa ja puhdistaa mielenkin. Grillatessa vertaistukea muilta hoidokeilta. Henkeviä keskusteluja, pelailua, leffoja ym. yhteistoimintaa. Henkilökunnan toimimisessa kuntoutujan hyväksi parantamisen sijaa ja samoin heidän keskinäisessä informaatiossa. Ei ole kenenkään edun mukaista, jos supatellaan selän takana ja ongelmiin ei puututa. Kaikki eripura on kytkettävä heti pois ja pureuduttava kuntoutujiin yksilöinä, tarpeineen ja vaatimuksineen.

Ps. Jo vankilassa puhuttiin aluksi neljän viikon kuntoutusjaksosta, kaikki lähti heti alusta asti väärinymmärrysten raiteille. Hoitoni jäi kesken, mutta muuten koin itseni etuoikeutetuksi saadessani tulla tänne ja viihdyin oikein hyvin jatkohakemussählinkejä lukuunottamatta. 

-M50-


Perjantai, Syyskuu 9, 2022, 07:16 | Ei kommentteja »

Aikani Sanaskodissa oli lyhyt ja vähän erilainen kun odotin täällä turvassa pääsyä asumisyksikköön. Otin ryhmistä kaiken irti, nautin luonnosta, sain vertaistukea ja uusia kavereita -eli myönteisen kokemuksen.

Ohjaajien keskinäinen dialogi tuntui välillä olevan hukassa ja osa asioista hoidettiin mielestäni vähän erikoisesti ja ilman perusteluita. Lisäksi kavereitteni jatkoja, Teamseja tms. ei selkeästi osattu hoitaa, mikä harmitti heidän puolestaan. Välillä tuntui että asiakkaita vain otetaan sisään rahanmaku suussa.

-N30-


Tiistai, Syyskuu 6, 2022, 06:56 | Ei kommentteja »

Tosi mukava henkilökunta. Tulin koska lastensuojelu ja päihdepoliklinikka suosittelee. Ihmiset tarina on raskas, minä empaattinen henkilö ja kaikki tarinat menee minun sydän kautta, se ei ole helppo.

-N42-

(asiakkaan äidinkieli muu kuin suomi)


Tiistai, Elokuu 30, 2022, 10:48 | Ei kommentteja »

Tulin päihteitten takia. Hakeuduin hoitoon elämän muutoksen takia. Aktiviteetit ja puitteet hyvät. Ryhmät olivat hyviä. Henkilökunta tosi mukavia ja hyviä. Suosittelen kaikille hoitopaikkana + kokki oli tosi hyvä!!

-M36-


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 09:38 | Ei kommentteja »

Olen saanut apua, tukea, voimia, rehellisyyttä, vertaistukea. Uusia ajatuksia. Ryhmästä tietoa ja ymmärrystä. Halu on lisääntynyt hoidon aikana. Olen ymmärtänyt paremmin sairauden todellista luonnetta. Täällä on hyvä henkilökunta ja täällä on ollut mahtava vertaistuki ja porukka muista asiakkaista. Elämänilo on palautunut ja olen sitoutunut hoitamaan päihdesairautta siviilissä ja kotona. Minun toipumista tukee että saan palata jo 5.9 intervalliin ja täällä vielä hoidossa ihmisiä jotka kulkeneet samaa matkaa kun tulen uudestaan.

-N47-

 


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 07:30 | Ei kommentteja »

Ihanan rauhallinen paikka. Mukavat ohjaajat ja hoitajat. Ilmapiiri oli hyvä asiakkaiden kesken. Eniten hyötyä oli retkahdus ja tunnelukkoryhmistä, sekä muutoksen vaiheet. Tärkeintä oli henkilökohtainen ohjaaja ja hänen kanssa käydyt keskustelut. Pidin omasta mökistä ja lampaista. Parasta oli hiljaisuudessa katsella auringonlaskua sekä retket järvelle. Ruoka oli todella hyvää ja otettiin huomioon erityisruokavaliot. 6 vk aikana ryhmissä käsiteltiin liikaa samoja aiheita. Olisin mieluummin oppinut uutta kuin jankata samaa 3 krt. Vapaa-ajan tekemistä oli runsaasti, erilaisia välineitä ja pelejä. Kiitos paljon kaikille ja hyvää jatkoa :)

-N43-


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 07:20 | Ei kommentteja »

Särähtää tämä kun Sanaskotia mainostetaan "täällä välitetään aidosti"! Esimerkki: olin ollut hammaslääkärissä ja sen käynnin jälkeen hammaslääkäri antoi minulle uuden ajan viikon/puolentoista päähän, tietenkin kerroin/annoin tämän uuden ajan Sanaskodin ohjaajien tietoon! Tuli tämä hammaslääkäri pv ja silloin oli myös kauppapäivä. Oli aamukokous minulle ohjaaja ilmoitti että minun pitäisi peruuttaa tämä aika, koska ei ollut kyytejä??!! Siis minulle ei annettu vaihtoehtoja muutakuin perua aika... Miten näin voi käydä? Se on kuitenkin suun terveydenhuolto ja olin hyvissä ajoin antanut sen ajan Sanaskodin ohjaajien teitoon... Minusta Sanaskodin ohjaajien olisi pitänyt miettiä tämä jos joku kyyti hammaslääkäriin ajan peruuntumisen sijaan.

-M30-


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 06:45 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin hakemaan pohjaa uudelle päihteettömälle elämälle. Siihen tämä on ollut erinomainen paikka. Ryhmistä ja keskusteluista olen saanut paljon irti. Hyvät ulkoilu ja liikuntamahdollisuudet iso plussa. Hyvillä mielin kohti tulevaa!

-M35-


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 06:26 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelman takia. Tarkoituksena lopettaa kaikki päihteet myös tupakka. Näin myös kävi. Paikkana tämä on hyvä luonto lähellä joten tutkittavaa riittää. Osaava henkilökunta mutta suuren potilasmäärän vuoksi hoitajien pula on näkynyt. Olen saanut kokonaisvaltaista tukea täältä. Tärkeää on ollut ryhmät, omahoitajakeskustelut ja säännöllinen liikunta. Kiitos tästä ajasta!

-M29-


Keskiviikko, Elokuu 3, 2022, 06:10 | Ei kommentteja »

Mielestäni tämä paikka sai minut ekaa kertaa elämässäni ajattelemaan pitäisikö ihan oikeasti lopettaa. Tämän paikan kesto 1kk-2kk on sen verran pitkä että kerkiää funtsimaan sitä ongelmaa eri kanteilta mikä hyvä asia mutta joo ruoka ok, henkilökunta pääosin hyvää toki kaikista pidä tykätäkään. Oma ohjaaja erinomainen. 52 pvä aikana näki monia asiakkaita ja löytyi ehkä jokunen ystäväkin mutta mukavia selviä ihmisiä kaikki. Oli hyvä kokemus tämä. Ryhmät olivat hyviä, kaksi hoitajaa erinomaisia näissä. Yöhoitajat olivat hyviä mukavia.

-M34-


Tiistai, Elokuu 2, 2022, 12:29 | Ei kommentteja »

Neljän viikon kuntoutusjakson aikana suhtautumiseni päihdeongelmiin on muuttunut pääosin ryhmähoitojen ja vertaistuen takia. Ryhmissä oli hyvä keskusteluja, niistä sai paljon erilaisia näkemyksiä. Ryhmien ohjaajat voisivat mielestäni koittaa aktivoida hiljaisimpia asiakkaita tehokkaammin. Vaikka helpolla kysymyksellä johon riittää vastaukseksi vaikka yksi lause tai sana. Ei voi pakottaa mutta se eheyttää.

Ruoka oli hyvää ja tilatkin myös. Uusille asiakkaille voisitte vääntää jonkun A4-kokoisen esittelylehtisen, asuintilojen sääntökirjat osittain vanhentuneet ja asiakkailla epäselvyyksiä tilojen käyttöajoista, ihmiset alkaa kiukutella epäjohdonmukaisuuksista.

Kaikin puolin positiivinen ja onnistunut kuntoutus. Omahoitajalle iso +, myös muulle henkilökunnalle iso kiitos.

-M26- 

 


Keskiviikko, Kesäkuu 22, 2022, 05:43 | Ei kommentteja »

Tulin alkoholiongelmani takia. Tullessani oli tosi vaikea saada mitään ns. yksinkertaista asiaa läpi hoitajilta. Mutta nykyään on kuin yö ja päivä verraten entiseen. On saatu kauppa + asioidenhoito kyytejä ilman natinaa joka on ihan selvästi parantanu asiakkaiden mielenlaatua ja hyvinvointia. On saatu ryhmätunneille vaihtelua esim. oltu ulkona hyvällä ilmalla pitämässä tunteja. On päästy rannalle. Ihan kaikkea. Hoitajat on tullu muulloinkin juttelemaan kun vain "vartti" keskusteluja :) Hoitsut on ollu enemmän kentällä, joka on mielestäni ollu tosi mukavaa ihan muidenkin kun vain itseni mielestä <3

-N49-


Maanantai, Kesäkuu 20, 2022, 06:02 | Ei kommentteja »

Olen erittäin tyytyväinen saamaani hoitoon Sanaskodissa

- ystävälliset ja asiantuntevat hoitajat

- kiitos keittiölle hyvästä ruuasta

- täydellinen onnistuminen hoitosuunnitelmassa

- hyvä yhteishenki yhteisössä

 

-M65-


Keskiviikko, Kesäkuu 1, 2022, 06:45 | Ei kommentteja »

Kiitos kivasta kuntoutuskuukaudesta. Ruoka oli herkullista joka päivä. Asiakkaiden toiveet kuunneltiin ja toteutettiin mahdollisuuksien mukaan. Kaikille taattiin oma rauha kuntoutua. Kaikista ohjaajista huokui aito välittäminen ja auttamisen halu. Ryhmistä oli iso apu, sain hyvät eväät eteenpäin. Haikein mielin, mutta onnellisena lähden kotiin. :)

-N38-


Keskiviikko, Toukokuu 18, 2022, 11:49 | Ei kommentteja »

Hoito sujui hyvin ja oli hyvää ruokaa ja henkilökunta. Parannettavaa ei tule mieleen.

-M23-


Keskiviikko, Toukokuu 18, 2022, 11:49 | Ei kommentteja »

Nettisivunne voisi uudistaa/muuttaa. Jättää pois mielenterveyskuntoutujat, harhaanjohtavaa, kun ei täällä saa mielenterveyshoitajan, terapeutin tms. hoitoa. Näinä neljänä vko:na ei ole myöskään ollut NA-ryhmää. Lääkärin tulisi olla useammin paikalla. Hoitajia liian vähän, "jäljellä" olevat stressaantuneita mikä heijastuu asukkaisiin. Yksi hoitaja voi luvata asukkaalle yhtä ja toinen ei tiedä tästä ja pyörtää toisen hoitajan lupauksen.

Ruoka oli hyvää. Sain ideoita ja pisti miettimään nuo ryhmätyöt. Rise-asiakkailta pitäisi kysyä ymmärtävätkö mihin tulevat. Osa ei ollenkaan halua vähentää tai lopettaa päihteiden käyttöä. Ikävää niille jotka haluavat. 

-N46-


Maanantai, Toukokuu 16, 2022, 08:22 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen saadakseni "raittiutta alle" ja aikaa miettiä elämää yleensäkin ja erityisesti päihteetöntä elämää. Sanaskoti on ollut rauhallinen paikka kuntoutua, joskin vähän yllätyin toisinaan runsaastakin trafiikista "sisään-ulos". Arvostin henkilökunnan ammattitaitoa ja kykyä pitää homma hallinnassa huomioon ottaen päihdekuntoutuksen haastavuus ja hyvinkin erilaiset taustat omaava asiakaskunta. 

Kuntoutusjakso antoi minulle paljon hyvää ja ennen kaikkea intoa pyrkiä saavuttamaan pysyvä päihteetön elämäntapa, ja sen ohella mahdollisesti kouluttautumaan vertaistukihenkilöksi, kuten eräs ohjaaja vinkkasi. Ruoka oli maittavaa josta lausun kiitokset emännälle, ja uskon tulevani intervallijaksolle pikapuoliin.

-M52-


Perjantai, Toukokuu 6, 2022, 06:33 | Ei kommentteja »

Vankilasta suosittelivat kehuivat hyväksi paikaksi ja oon ollu tyytyväinen saamaani hoitoon. Toivon juomisen vähenevän. Henkilökunta on ollut minulle asiallista ja oon saanut apua kaikissa asioissa.

-M52-


Perjantai, Toukokuu 6, 2022, 06:31 | Ei kommentteja »

Ihan hyvä paikka. Henkilökunta asiallista ja mukavaa. Minulla oli oma rauha kuntoutua.

-M39-


Torstai, Toukokuu 5, 2022, 06:00 | Ei kommentteja »

Kiitos, kun kuuntelitte lapsekasta raivoani. Kiitos, kun suritte koiraani kanssani. Kiitos, kun autoitte löytämään tunnelukkoni ja puhelimeni. Juttelitte mukavia tiskivuorolla keittiössä, sanoitte, että saan olla minä, uskoitte minuun, ette hyljänneet. :) <3

-N49-


Maanantai, Toukokuu 2, 2022, 12:02 | Ei kommentteja »

- Hoitajat ovat ihania sekä välittää aidosti!!!

- Ryhmät hyviä!

- sekä saanut paljon työkaluja raittiiseen elämään <3

 

-N26-


Torstai, Huhtikuu 14, 2022, 11:00 | Ei kommentteja »

Sain paljon kuukauden jaksolta eväitä arkeen päihteettömänä. Henkilökunta ammattitaitoista. Henkilökunnalle uskaltaa näyttää heikkoutensa. Heikkoina hetkinä olen saanut tukea työvuorossa olevilta. Omahoitajakeskustelut + :)

Sanaskotiin tullessa vastaanotto oli lämmin henkilökunnan ja muiden kuntoutujien puolesta. Ryhmien aiheet antoivat ajattelemisen aihetta. Ohjelman ja vapaa-ajan tasapaino hyvä. Vapaa-ajalla mahdollisuus olla porukassa tai levätä, pohtia asioita. Paikan sijainti mahtava. Mieli lepää luonnon helmassa. Ruoka hyvää ja sitä oli riittävästi (liikaakin). Muihin kuntoutujiin tutustuessa vertaistuki ollut myös korvaamaton apu hyväksyä omat virheensä.

Sydän täynnä toivoa. Jalat tukevasti maassa. Katse kohti tulevaa. Kuitenkaan ei pää pilviä hipoen!

-N46-


Torstai, Maaliskuu 31, 2022, 10:06 | Ei kommentteja »

Raittiina on saanut perspektiiviä omaan "jäävuoreeni" eli juomiseen. Samoin menneen vuoden taakkaakin saanut kavennetua, toivoa on. Vapaudenkin arvoa on uudelleen arvioinut, rajoitusten takia sitäkin arvostaa valtavasti enemmän, samoin näkee sen tuoman vastuun. Lapsenmielisenä ei voi pysyvästi olla. Hoitajien kursseilla aina jotain rakentavaa esim. tunteiden käsittelyn suhteen. Oman mielenterveyden tarkkailu on myös tärkeää, uusi asia itselle.

-M38-


Perjantai, Maaliskuu 18, 2022, 07:12 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen etsimään apua päihdeongelmaani. Hoitajat olivat erittäin päteviä ja tiesivät mistä puhuvat. Ryhmät olivat sisällöltään monipuolisia ja opin paljon uutta. Ryhmiä ei ollut liikaa ja vapaa-aikaakin jäi hyvin. Erityiset kiitokset keittiölle erinomaisesta ruuasta. Kaikenkaikkiaan mainio kokemus.

-M20-


Maanantai, Maaliskuu 14, 2022, 13:07 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen saamaan vahvuutta päihteettömään elämään. Sanaskoti on ollut just sopiva paikka aloittaa päihteettömän elämän rakentamisen. Täällä saa keinoja mitkä auttaa rakentamaan päihteetöntä elämää (ryhmien avulla, keskustelut omahoitajan kanssa ja kuuntelemalla toisten kuntoutujien tarinoita) Olen saanut positiivisen kuntoutusjakson Sanaskodissa. Työntekijät on oman alan parhaita. Tietävät mitä tekevät. Lähden positiivisella ja vahvemalla mielellä.

-N27-


Maanantai, Helmikuu 14, 2022, 11:56 | Ei kommentteja »

Paikka on aivan mahtava ja ryhmät todella hyviä sekä työntekijät. Tieto ei kulje hirveen hyvin työntekijöiden keskuudessa.

-N39-


Keskiviikko, Helmikuu 9, 2022, 07:52 | Ei kommentteja »

Tosi hyvä paikka.

-M23-


Maanantai, Helmikuu 7, 2022, 07:52 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen hakemaan keinoja miten pysyä raittiina. Sanaskoti oli turvallinen ja uutta tietoa täynnä. Kuntoutusjakosta oli minulle paljon hyötyä. Sain paljon tietoa miten pysyä raittiina. Löysin uudelleen Jumalan, Jeesus Kristuksen. Pidin hyvistä ohjaajista. Minua kyllä aina kuunneltiin kun oli vaikeaa. Kiitos myös keittiölle. Ruoka oli hyvää. Suuri kiitos vielä ohjaajille <3 (ikävä tulee) Minulla on myös hyvät tukijat kotona, etten jää yksin.

-N55-


Torstai, Helmikuu 3, 2022, 07:15 | Ei kommentteja »

Minut otettiin hyvin vastaan. Henkilökunta on asiallista ja mukavaa. Hommat toimi suhtkoht moitteettomasti. Mökkiasuminen oli erittäin hyvä, oma rauha.

Sain pitää tärkeän oman lääkityksen joten oli parempi olla ja pystyi keskittymään ryhmiin ja toimintaan. Arvosana 1-10 annan 8½! Eli hyvä. Kiitos hoitajille!

-M57-


Keskiviikko, Tammikuu 19, 2022, 07:20 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin suoraan Peijaksen osastolta. Tulin kuntoutukseen yliannostuksen takia joka johti kuukauden osastojaksoon. Sanaskoti on ollut erinomainen kuntoutuspaikka. Täällä on mahtava ilmapiiri ja henkilökunta. Olen saanut paljon tukea ja uusia kavereita. Isoin onnistuminen täällä on elämän halun löytäminen.

-M18-


Maanantai, Tammikuu 17, 2022, 08:51 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen saamaan tukea päihteettömyyteen ja arkirytmin ylläpitämiseen. Sanaskoti on ollut turvallinen paikka jossa on ollut helppo olla, vaikka alku oli hankalaa. Vertaistuki ja uusien ihmisten tapaaminen on tehnyt kuntoutuksesta mielekästä, hoitajat ovat kuunnelleet huolia ja ymmärtäneet jos joskus on ollut huonoja oloja ja ei vain ole jaksanut. 8 viikkoa on mennyt nopeasti, olisin voinut olla Sanaskodilla kauemminkin. Ryhmät ja omien kokemusten jakaminen muiden kanssa on ollut kiinnostavaa. Olen saanut tukea ja ymmärrystä Sanaskodissa.

-N40-


Perjantai, Tammikuu 14, 2022, 07:08 | Ei kommentteja »

Tulin päihdeongelman takia ja mm. suoritin vankeusrangaistuksen. Aivan upeeta, että tällainen paikka on olemassa. Sain apua päihdeongelmaan. Sain myös terveyteni kuntoon. Uskomaton mahdollisuus. Ryhmät olivat hyviä ja työ oli mahdollista. Ei moittimista! Hoitajat loistavia, etenkin oma hoitaja. Olen kiitollinen KAIKESTA!

-N30-


Keskiviikko, Tammikuu 12, 2022, 08:10 | Ei kommentteja »

Sain täällä ollessa avun ja eväät päihteettömään elämään. Ryhmät olivat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Vetäjät aivan HUIPPUJA. Kuntoutujat otettiin yksilöinä huomioon, joten vapaa-ajan sai viettää itselle sopivalla tavalla.

Huomenna kotiutuvana tulen varmasti muistelemaan tätä ihanaa aikaa täällä Sanaskodissa. Kiitos vielä koko Sanaskodin henkilökunnalle, olette mahtavia KAIKKI. Päihderiippuvaisille suosittelisin ehdottomasti kuntoutusjaksoa Sanaskodissa. KIITOS!

-N61-


Maanantai, Tammikuu 10, 2022, 08:57 | Ei kommentteja »

Iso kiitos Sanaskodin henkilökunnalle hyvästä kuntoutuksesta. Olen saanut paljon hyviä eväitä jatkoon ryhmien ja omahoitaja keskusteluiden kautta. Sanaskoti on myös paikkana upea keskellä luontoa. Metsissä kävely rauhoittaa mieltä uskomattoman paljon. Ruoka on ollut todella maittavaa, josta kiitos mahtavalle kokille. Tästä on hyvä jatkaa kotiin. :)

-N47-


Maanantai, Tammikuu 10, 2022, 08:54 | Ei kommentteja »

On ollut erittäin mukava levätä 4 vko ja tutkiskella itseään. Tuntien sisältö on ollut hyvää ja mielenkiintoista. Hoitajat ovat olleet mukavia. Näillä eväillä on hyvä lähteä eteenpäin. Kiitos!

-M28-


Maanantai, Tammikuu 10, 2022, 08:26 | Ei kommentteja »

Maidot, piimät loppu joka vkonloppu. Asiaa ei saada korjattua, toistuvaa. Keittojen kanssa tarjolle juustoa tai kanamuna, raejuusto. Aamupalalle kanamunia. Proteiinin tarve tärkeä asia.

Henkilökunta mukavaa ja ammattitaitoista. Jokaiselta saa erilaisia neuvoja apuja näkökulmia. Suosittelen paikkaa, sopivan rento & saa pitää kännykän ja tietsikan 24/7. Tämä on hyvä paikka pysähtyä ja miettiä elämää ja parantumista. Kiitollinen kun pääsin tänne ja raitistuin. Mökkikylän mökissä, oma rauha aivan kuin oma kämppä :) Suosittelen!

-M45-


Torstai, Joulukuu 23, 2021, 11:10 | Ei kommentteja »

Haluan kiittää Sanaskodin henkilökuntaa ja omahoitajaa upeasta palvelusta . Olen saanut parasta mahdollista hoitoa täällä ollessa ja ryhmänvetäjät ovat olleet mahtavia ja tsemppaavia, jonka takia olen saanut parhainta mahdollista hoitoa. Hyödyin hoidossa pärjäämään arjen askareissa ja hoitamaan omia asioita sekä irtautumaan menneistä.

-M27-


Torstai, Joulukuu 23, 2021, 11:07 | Ei kommentteja »

Join pitkiä kuukausien putkia jotka venyivät joka kerta ja tätä on kestänyt n. 10-11v. Vietin pari kk asunnottomana, en saanut häätöä vaan vaihdoin paikkakuntaa yhtäkkiä kun tuntui ettei mistään tule mitään. Tämä oli hyvä päätös mutta en käsitellyt ryyppäämiseni perimmäisiä syitä ollenkaan. Olen täällä ollessani oppinut mekanismeja joilla välttää kiusaukset, ne toimivat myös tämän paikan ulkopuolella. Tärkeintä minulle ovat rutiinit joita töitä tehdessä noudatin, onneksi ne ovat taas palautuneet.

Viha on aiheuttanut lähes kaikki ongelmat poliisin ja muiden ihmisten kanssa, senkin päätin etten tule joutumaan yhteenkään syytteeseen ainakaan alkoholin takia.Vihanhallinta on minulle työlästä joskus selvinkin päin, syystä pitääkin joskus tulistua mutta sopivassa määrin. Pyrin nykyään selvittämään ongelmat rauhallisesti ja samantien enkä anna niiden jäädä mielen sisään, se käy kenen tahansa terveyden päälle. Toivottavasti jokainen ottaisi avun vastaan, hyödyntäisi sen ja katsoisi asioita eri näkökulmista.

Ps. Oman ikäisille ja nuoremmille haluaisin kertoa ettei uuden munuaisen, maksan, haimasta puhumattakaan saaminen ole itsestäänselvyys jos ryyppy tai kamatausta, olen nähnyt tämän tilanteen hyvin läheltä 2 kertaa.

-M34-


Torstai, Joulukuu 23, 2021, 10:52 | Ei kommentteja »

Ennen kuntoutukseen tuloa olin 2,5 vuotta avohoidossa huonolla menestyksellä koska retkahtelin jatkuvasti. Tuo ajanjakso oli todella rankkaa koska koin etten saanut tarpeeksi apua enkä pääse päihdekierteestä eroon... Lukemattomien pohjakosketuksien jälkeen hakeuduin ensimmäistä kertaa katkolle jossa kuulin jatkohoitopaikoista. Tiedustelin mikä olisi minulle paras kuntoutuspaikka ja Sanaskoti kuulosti kaikista paikoista minulle parhaimmalta uskonnollisista syistä sekä liikuntamahdollisuuksista. 

Täällä on ollut paljon aikaa pysähtyä miettimään ja järkeilemään omaa elämää itsekseen sekä ohjaajien ja muiden asiakkaiden kanssa. Tämä on kaikin puolin turvallinen paikka kuntoutua ja tätä ilmapiiriä jää kyllä ikävä. 2 kk läsnäolon jälkeen uskallan vahvasti suositella tätä paikkaa kenelle tahansa päihderiippuvaiselle!

-M29-


Torstai, Joulukuu 23, 2021, 10:47 | Ei kommentteja »

Kiitos kuuluu alusta alkaen. Intervallijaksoni toimi ja olitte tehtävienne tasolla. Tämä antaa minulle hyvät eväät jatkossa ja jatkossa haen intensiiviä. Tavoitteena myös se intervalli. Muistakaa teitä tarvitaan.

-M48-


Torstai, Joulukuu 23, 2021, 10:45 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen vakavan päihdeongelman takia, bentso ja kannabis psykoosien takia eikä ollut elämän halua, kaveri, sukulais, ja perhesuhteet todella huonoina. Sanaskodissa olen löytänyt itseni uudestaan. Oppinut sosiaalisia taitoja uudestaan ja hoitamaan omia asioita ja saanut kuntoon. Sanaskodissa on hyvä porukka ja henkilökunta! Puitteet myös kunnossa. Kiitos.

-M19-


Tiistai, Joulukuu 14, 2021, 07:41 | Ei kommentteja »

Olen ollut tyytyväinen ruokaan ja hyvään henkilökuntaan. Varsinkin omahoitajani oli todella mukava ja asiallinen. 

-M36-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 11:48 | Ei kommentteja »

Kiitos koko henkilökunnalle. On ollut tosi rentouttavaa olla täällä luonnon rauhassa poissa kaupungin hälinästä. Hyvää ja terveellistä ruokaa. Päätalossa ollut todella rauhallista ja saanut nukkua rauhassa. En ole paljon ollut toiminnassa mukana. Olen yrittänyt saada oikean jalan kuntoon levolla ja olen siinä onnistunut todella hyvin. En ole kaivannut alkoholia pitkään aikaan. KIITOS!

-M62-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 11:41 | Ei kommentteja »

6 viikkoa meni nopeasti kuntoutuksessa. Ilmapiiri täällä on hyvä ja tekemistä on riittävästi. Hyvä paikka.

-M51-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 11:39 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen vankilan sosiaalityöntekijän ehdotuksesta. En tiennyt mihin se johti. Päätökseni tulla tänne on muuttanut minua paljon. Ei ollu vielä täysraittius mielessä mutta nyt on. Täällä saa pysähtyä, olla omassa rauhassa, toisten asiakkaiden seurassa (ryhmät), nauttia luonnosta. Kaiken kaikkiaan hyvä ja turvallinen. Lepo, poispääsy oravanpyörästä, saanut rauhassa tutustua itseensä. Olen oppinut arvostamaan itseäni. Tärkeintä on ollut olla raitis. Kokea miltä se tuntuu. Mielenterveys on parantunut. Mielialat ei vaihtele. Aikataulutus. On tullut jokin rytmi arkeen mitä voi jatkaa omassa elämässä. Ryhmistä, hoitajista, luonnosta, yhteisöstä, yhteishengestä, ruoasta, ei ole paljon huonoa sanaa mitä nyt tiedonkulku välillä tökki. 

Erityiskiitos omahoitajalle jolla oli tarpeeksi aikaa. Kaikenkaikkiaan tänne on ollut helppo tulla ei oo tuntunut yhtään ulkopuoliselta. Tää on vähän töksähdellen kirjoitettu. On tunteet pinnassa. Hyvä että ne löyty.

-M58-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 10:59 | Ei kommentteja »

Tulin vieroituksesta kuntoutukseen Sanaskodille tarkoituksena lopettaa opiaatit ja hakemaan lisämotivaatiota ja työkaluja parempaan tulevaisuuteen. Alussa minua jännitti kamalasti, mutta minut otettiin vastaan lämmöllä niin hoitajien kuin muiden kuntoutujien puolesta. Sain paljon uusia näkökulmia ja haluni pysyä selvänä kasvoi huolella. Vertaistuki oli todella tehokasta ja toimivaa. Ryhmistä sain paljon irti, ja olen luottavainen itseni puolesta jatkon suhteen. Tärkeintä oli vertaistuki ja omahoitajan kanssa asioiden eteenpäin hoito. Paras paikka. KIITOS <3

-N20-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 10:32 | Ei kommentteja »

Kolmatta intervallia hain ja onneksi sain uudelta paikakkunnaltani maksusitoumuksen. Kertaus on yksi opintojen äideistä ja minulle tämä tuli tuiki tärkeään väliin. Tuttu omahoitaja on nähnyt taisteluni perusjaksolta 2019 tähän päivään, keskustelut hänen kanssa pysäytti ymmärtämään toipumisen haasteet ja onnistumiseni. Jatkossa tuki säilyy A-klinikalla ja niin rehellisyys vapauttaa. Kiitos henkilökunnalle ja voimia tämän kasvaneen lauman paimentamisen oikeille ja pysyville raiteille <3 Vien jo huomenna terveiseni täältä kotikuntaan. Toimii! Sanaskoti hoitolaitos on rukouksissani.

-N42-


Tiistai, Joulukuu 7, 2021, 08:58 | Ei kommentteja »

Oma mökki (tai vähintääkin huone) on ISO +, ainakin yksin asumiseen tottuneelle. Ero toimivuudessa on omalla kohdalla selkeä, kun vertaa aiempaan kokemukseen katkoista ja lyhyehköstä laitoshoidosta. Pyykkituvan järjestelystä täytyy antaa pyyhkeitä. Aika posketonta että 2/3 koneista on varattu henkilökunnalle 24/7 ja ainokainen asiakkaiden pesukone on juuri huonoin kummajainen. Varsinkin kun myös talon rätit joutui pesemään itse. Noh, perussääntöhän on, että sääntö jota ei valvota ei ole sääntö eikä mikään...

Kaiken kaikkiaan positiivinen reissu, selkeästi parempi kuin aiemmat laitoshoitokokemukset. Henkilökunnasta ja myös muista asiakkaista jäi motivoitunut ja motivoiva yleisvaikutelma. Pakolliset talon ryhmät toimivat yleensä ihan hyvin. Ja plussaa myös siitä että AA/NA -osallistuminen on vapaaehtoista, niinkuin se on normaalissa arjessakin.

-M47-


Maanantai, Marraskuu 29, 2021, 07:54 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutuksen alkoholiongelman johdosta. Iso kiitos Sanaskodille kuluneesta ajasta! Kuntoutusympäristö oli kannustava ja porukka oli mukavaa. Viikko-ohjelma on ollut antoisaa ja mielekästä. Myös henkilökunta on ollut kannustavaa. Kiitos myös omahoitajalle tsempistä! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita :)

-M29-


Maanantai, Marraskuu 22, 2021, 11:53 | Ei kommentteja »

Kiitos Sanis kuluneista kuukausista. Kiitos kärsivällisyydestä, empatiasta, ohjeista ja tuesta. Olen todella kiitollinen eväistä ja tsempistä mitä olen tulevaisuuteen saanut. Erityis kiitos omahoitajalleni joka ymmärsi hyvät ja huonot päiväni. Elämä on paljon vakaammalla pohjalla. Päivä kerrallaan hyvä tulee!

-N21-


Perjantai, Marraskuu 19, 2021, 11:14 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen rauhoittumaan ja valmistautumaan paremmin päihteettömään elämään. Molemmat mielestäni toteutuneet niin kuin ajattelin ja voin luottavaisin mielin palata arkeen. Sanaskodilla on mukava henkilökunta ja hyvät liikuntamahdollisuudet.

-M30-


Perjantai, Marraskuu 19, 2021, 10:59 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihderiippuvuuden takia. En olisi parempaa paikkaa voinut toivoa. Kiitos teille kaikille ihanille hoitajille. Teitte kuntoutuksesta mielekkään. 2kk meni kuin siivillä. Täällä puitteet raitistumiseen on ihan 6/5! <3 Erityiskiitos omahoitajille. Ootte kaikki oikealla alalla. Toivon teille kaikkea hyvää ja lupaan, etten enää asiakkaaksi tänne tule! :)

 

-N28-


Maanantai, Marraskuu 8, 2021, 07:17 | Ei kommentteja »

Koen, että kuntoutusjaksosta oli minulle paljon hyötyä. Olen kiitollinen henkilökunnalle tuesta ja ymmärryksestä. 

-N20-


Keskiviikko, Marraskuu 3, 2021, 13:03 | Ei kommentteja »

Viihtyisä paikka kuntoutua ja ryhmät hyviä. Henkilökunta on ymmärtäväistä sekä ammattitaitoista. Muut asiakkaat ottivat lämpimästi vastaan. Kiitos Sanaskoti.

-N19-


Keskiviikko, Marraskuu 3, 2021, 13:00 | Ei kommentteja »

Yleisenä arviona olen tyytyväinen omaan kuntoutumisaikaani, henkilökohtaisesti odotukset täyttyivät. Kuntoutumispaikasta (luonnonläheisyys, kodinomaisuus) ja henkilökunnasta antaisin myös kiitettävän. Asuin mökissä. Se sopi luonteelleni, voi vetäytyä välillä pohdiskelemaan ja kirjoittelemaan itsekseni. Myös yöt nukuin hyvin rauhallisessa ympäristössä.

Ilmapiiri oli hyväksyvä. Kuntoutujat kunnioittivat toistensa erilaisuutta yms. Plussaa: vapaaehtoiset aamu- ja ym. hartaudet, käynnit Evästorpalla sekä Na-ryhmä hyviä. 

Kiitos!

-N60-


Maanantai, Marraskuu 1, 2021, 07:31 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin kuntoutukseen omasta tahdostani. Tuntui siltä että olin käyttänyt kaikki ns. avopalvelun hoidot enkä tuntenut saavani niistä apua päihdeongelmaani. Mielestäni ainut vaihtoehto oli laitoskuntoutus. Elämäni ensimmäinen sellainen ja uskon että myös viimeinen. Sain 2 kk kuntoutusjakson joka tuntui mielestäni kauhean pitkältä ajalta olla pois kotoa. Se oli kuitenkin minulle todella tarpeen. Ensimmäinen kuukausi meni toivottomuuden ja ahdistuksen vallassa. Itkin paljon ja olin erittäin väsynyt. Pääsin 1kk jälkeen arjenharjoitteluun minulla oli kova koti-ikävä. Tulessani kotoa takaisin olin kuin uusi ihminen. Palaset alkoivat loksahtaa kohdalleen.

Sain ryhmistä paljon tietoa sairaudestani ja minä joka olin aina ollut itseäni kohtaan armoton annoin itselleni anteeksi ja opin myös rakastamaan itseäni. Se ei ole keneltäkään pois vaan päin vastoin auttaa minua toipumisen tiellä. Sain paljon työkaluja arkeen ja siitä kiitos kuuluu Sanaskodin ammattitaitoisille ja välittäville hoitajille. KIITOS TEILLE KAIKILLE! Sanaskoti on paikkana ihana maalaisidylli. Puusauna on ihana ja lähellä on järvi missä voi käydä uimassa. Muiden kuntoutujien kanssa järjestimme vkonloppuisin ohjelmaa mm. bingoa, tietovisa, mölkkyä, tikanheittoa, levyraati, karaokea ym. Vaikka porukka vaihtui kuntoutumiseni aikana se oli silti todella mahtava koko ajan. Sain vertaistukea ja annoin sitä myös itse. Myös Saniksen NA-tyhmä oli loistava. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, nälkää ei tarvinnut nähdä, kiitos emännälle. 

Aamuhartaudet ja uskonnolliset tilaisuudet olivat täysin vapaa-ehtoisia eikä niitä tuputettu mitenkään. Itsekkin osallistuin loppuajan aamuhartauksiin. Niistä sai hyvän mielen ja voimaa. Sanaskodille antaisin 1-10 asteikolla arvosanaksi 9. Piste pois sen takia, että toivoisin hoitajienvälisen informaation toimivan paremmin ja asioille yhteiset pelisäännöt. Kaiken kaikkiaan kuntoutus oli erittäin positiivinen kokemus. Suosittelen kaikille jotka painivat päihdeongelmien kanssa. Paljon jäi varmaan sanomatta mutta lopuksi vielä todellakin ISO KIITOS teille ihanille, aidosti välittäville hoitajille. Olette ihan parhaita ja muistan teitä kaikkia lämpimästi, kuin myös kaikkia kanssakuntoutujiani.

-N52-


Perjantai, Lokakuu 15, 2021, 09:57 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin kuntoutukseen koettuani ns. "henkisen konkurssin". En uskonut mahdollisuuksiini toipua tai saada kuntoutuksesta mitään uutta. Kuitenkin toisin kävi. Sain 6 viikon jaksolla monia asioita kuntoon ja monia asioita alulleen. Työskentelin oma-ohjaajan kanssa paljon asioita yhteisten ryhmien lisäksi. Hoitohenkilökunta on asiansa osaavia ammattilaisia ja mukavia. Sanaskoti on puitteiltaan paras hoitopaikka missä olen ollut. Olen käynyt muutamissa hoidoissa aikaisemmin. Tulin hoitoon ennakkoluuloista huolimatta katsomaan ja yllätyin positiivisesti. Täällä ei tosiaan ja todellakaan tuputeta yhtään mitään. Täällä ammattilaiset ottavat hyvin kopin ja auttavat parhaan kykynsä mukaan. Täällä on ryhmiä arkipäivisin ja vklp vapaita. Yleensä kuntoutujat keksivät ohjelmaa kuten bingoa, tietovisaa, levyraatia ja leffan katsomista jne... Täällä on hyviä harrastusmahdollisuuksia mm.kuntosali, pelejä, karaokelaitteet, soittimia, askartelutila jne... 

Täällä ollessani elvytimme kuntoutujien kanssa henkiin uuden vuorovaikutuksellisen NA-ryhmän. Moni koki ryhmän turvalliseksi ja arvokkaaksi. Täällä olo aikana moni myös tutustui ensi kertaa NA-ryhmiin. Täällä olo aikana sain myös Sanaskodin hoidollisista ryhmistä prosessin aluilleen mikä jatkuu luonnollisesti kuntoutusjakson päätyttyä. Ryhmien aiheet olivat hyviä, todella tärkeitä ja niitä pystyi käsittelemään turvallisessa ympäristössä.

Sanaskodille antaisin 1-10 arvosanaksi 9+. Rakentavana palautteena sanoisin vertailtuani muita hoitoja ja mitä itse kaipasin olisi ollut ehdottomasti vähän enemmän hoidollisia ryhmiä varsinkin kun henkilökunta osaa asiansa. Yksi ryhmän aiheena voisi olla esim. pelko tai pelot. Miksi näin? Koen että monen tunteen takana on pelko. Toinen ihmetys oli aamukokous joka oli lähinnä nimenhuuto. Mielestäni aamuun olisi virittäytynyt paremmin jos olisi ollut jokin kuulumiskierros. Koen kuitenkin, että siinä voisi pysähtyä säännöllisesti kysymällä mitä minulle oikeasti kuuluu? Joka on toipumisen kannalta tärkeä kysymys jota ei voi itseltään liian usein kysyä. Sanonta Sanaskodissa "ei se oo niin justiinsa" viittaa siihen että henkilökunnan välinen informaatio ei aina tuntunut toimivan mutta "ei se oo niin justiinsa" selvisin kuitenkin hengissä.

Haluan kiittää Sanaskotia ja henkilökuntaa että haastitte tarpeeksi ja autoitte minut alkuun uudelle tielleni. Loppu on minusta kiinni. Lopuksi haluan sanoa kuka miettii hoitoon tulemista tai hoidon tarvetta. Hae itsellesi apua, älä jää yksin. Ainoa mitä voit menettää on kurjuus. Täältä sain eväät, ehkä sinäkin saat. Älä luovuta.

-M40-


Perjantai, Lokakuu 15, 2021, 09:33 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen pitkäaikaisen alkoholin käytön seurauksena, hoitojakso on kestänyt kuukauden. Erikoista on ollut hoitava ja lämmin ilmapiiri jonka luovat henkilökunta ja asiakkaat, se ei ole teennäistä vaan aitoa välittämistä toisistamme. On ollut hienoa pysähtyä tällaisessa paikassa jossa voi olla omassa rauhassa tai porukassa. Luulen että olen saanut voiton alkoholin käytöstä. Kiitos asiantuntevan henkilökunnan ja asiakkaiden. Pidin tärkeänä myös kristillisyyttä joka oli minulle yksi tärkeä hoitomuoto ja on hyvä että se on vapaa-ehtoista. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti. Toivon kuitenkin että ei nähdä enää näissä merkeissä! Kiitos kaikesta!

-M55-


Torstai, Lokakuu 14, 2021, 06:20 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholiriippuvuuteni takia. Sanaskoti on aika ihana paikka saada tarvitsemaansa rauhaa ja pysähdystä elämässä ja mietiskelyä mitä elämältä haluaa. Haluaako, että alkoholi hallitsee koko elämää, vai haluaako tehdä stopin ja nauttia elämässä kaikesta ihanasta ja kauniista, minkä on kadottanut juovana. Kuntoutusjakso on antanut minulle toivon, halua jatkaa elämässä raittiina, kohdata elämää vahvempana, luottaen itseensä enemmän. Olen äärettömän kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja että minulle on annettu mahdollisuus. Olen saanut Sanaskodissa hyvää huolenpitoa ja jatkossa aion pitää itsestäni parempaa huolta. Olen saanut kokea, että olen tärkeä ja hyvä ihminen sisimmässäni.

Kaikkein kaunein kiitokseni Sanaskodissa ansaitsevat ihanat, viisaat ja lämpimät hoitajat. Olette auttaneet minua ymmärtämään, että elämä on elämisen arvoista, iloineen, suruineen. Arvostan elämää tässä hetkessä. Tulen muistamaan Sanaskotia lämpimästi sydämessäni. <3 Ja pur, nau kiitokset, silitykset terapiakissalle, ihanalle Paavolle ja hau, hau silitykset valloittavalle Jadelle. Ja kaikki ryhmät olivat hyvin avaavia, auttavia ja valaisevia, Kiitos!

-N57-


Keskiviikko, Lokakuu 13, 2021, 06:22 | Ei kommentteja »

Henkilökunta on ollut oikein ystävällistä. "Shokki" oli kun minut majoitettiin Paavolaan. Meno ollut aika rajua, osasta asiakkaista johtuen. Ei ole mielestäni oikein, että näin eri ikäisiä laitetaan samaan paikkaan asumaan. Ryhmistä sain eväitä matkaani. Kauppapäivät sekä viikonloput tuntuivat liian pitkiltä, joutenoloa liikaa. Ruoka erinomaista!

-N63-


Keskiviikko, Lokakuu 13, 2021, 06:19 | Ei kommentteja »

Omahoitaja on upea. Hän kohtelee meitä kuin ihmistä, hän näkee meidät ihmisinä. Tykkäsin millä tavalla omahoitaja auttaa hahmottamaan sairauden. Sanaskodissa on hyvä olla. Ihmiset ovat upeita. Pienen negatiivisen palautteen annan, jakson aikana tuli yksinäinen olo, en itse ole semmoinen ihminen kuka nykäisisi hihasta. Puhumishetkiä ja pohdintotehtäviä olisi saanut olla vähän enemmän. Ehkä olisin hieman enemmän kaivannut mielenterveys puolelle apua, mutta matka jatkuu ja suunta on oikea. Haikein mielin jätän Sanaskodin taakse, mutta mieli on vahvana menossa oikeaan suuntaan.

-N25-


Maanantai, Syyskuu 27, 2021, 07:47 | Ei kommentteja »

Saavuin Sanaskotiin tietenkin valtionkyydillä tyylikkäästi Huittisten vankilasta. Sain tilaisuuden suorittaa vankeusrangaistusta Sanaskodissa. Tänne tultuani huomasin saapuneeni pienimuotoiseen paratiisiin. Alku meni ihmetellessä että tällaisia laitoksia on yleensä olemassa. Ensimmäiset viikko-ohjlemat tuntuivat aluksi suoraan sanottuna aika vieraalta ajatusmaailmaani nähden. Mutta pikkuhiljaa rupesin ymmärtämään koko Sanaskodin tarkoituksen. Päivä päivältä oli helpompaa omaksua koko prosessi.

Täällä oloni on ollut minulle hyvin merkityksellinen kaikissa asioissa ei pelkästään päihde asioissa. Kaikki tämä on ihan ihmisestä itsestään kiinni. Miten sisäistää asiat. Mitä henkilökuntaan tulee niin olen huomannut että kaikilla hoitajilla on oma paikkansa ja siinä he ovat hoitaneet työnsä asiallisesti ja ammatillisesti. Ei pahaa sanottavaa mutta jokainen päivä tuo tullessaan uusia haasteita. Toivonkin kaikille hoitajille jaksamista sillä te olette alalla minne ei ole hirveesti halukkaita. Luulisin niin. Jokatapauksesa henkilökunta on ollut ammattilaisia. Ja varmasti on jatkossakin.

Mitä tulee siihen miten itse olen kokenut Sanaskodin. Se mitä luulin aluksi täällä oloni merkitsevän minulle oli että lusin tuomioni pois ja sillä sipuli. Mutta ei se mennyt niin. Koko ajan ajatusmaailmani laajeni ja hyppäsin mukaan tähän projektiin. Olen tyytyväinen itseeni että avasin ajattelutapani ja myönsin itselleni olevani väärässä monissa asioissa. Yksinkertaisesti sanottuna halusin muutoksen elämääni. Sillä tiellä olen nyt. Kaikki on kiinni täysin siitä miten itse järjestelen asiani. Täältä olen saanut lähtölaukauksen muutokseen. Se mikä täällä on ollut tärkeintä on ollut Sanaskodin kokonaisuus koko komeudessaan. Tämä on minun henkilökohtainen arvioni Sanaskodista. Tänne tuleville hoidokeille haluaisin sanoa: täällä saa hyvän ja asianmukaisen palvelun jos oikeasti haluatte muutosta tämä on oikea paikka. Mikäli haluat katkolle mene katkolle. Täällä tähdätään muutokseen. Ei vaan tulla huilaa kuukaudeksi ja jatketaan päihteiden käyttöä. Sillä sinä aikana joku on menettänyt paikan. Sellainen henkilö joka olis sitoutunut isompiin tavoitteisiin. Se on sinänsä väärin. Mutta näin se menee. Voisin jatkaa mutta kohtuus kaikessa. Mukavaa on ollut ja erittäin mielenkiintoinen kokemus. Uskon selviytyväni!

-M58-


Maanantai, Syyskuu 27, 2021, 07:12 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen sekakäytön takia ja olen saanut täällä useiden viikkojen päihteettömän jakson. Sanaskoti on hyvä ja turvallinen paikka kuntoutua. Erityisesti pidin ruuasta ja omasta huoneesta. Myös mahdollisuus käydä kaupassa pyörällä tai kävellen on ollut kiva. Työntekijät ovat ymmärtäväisiä ja ammattimaisia. 

-N27-


Maanantai, Syyskuu 20, 2021, 08:01 | Ei kommentteja »

Tulin päihdekuntoutukseen 6 viikkoa sitten. Olin kuullut aikaisemmin Sanaskodista ja lukenut siitä internetissä. Olin kokeillut päihteistä vieroitusta antabuksen avulla mutta tuloksetta. Tullessani olin huonossa kunnossa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Osallistuin ryhmiin ja omahoitajakeskusteluihin säännöllisesti. Vertaistuki oli häkellyttävää. Itsetuntoni kohosi ja sain luottamusta kykyihini selvitä kaikesta taakasta, mitä päihteet oli tuonut elämääni. Sain työkaluja parempaan elämään ja raittiuden sekä tarvitsemaani hengellisyyttä. Kiitän hoitohenkilökuntaa sekä vertaisia kuluneesta ajasta. Lähden luottavaisin mielin, Raittiina, kohti uutta elämää. Kiitos, kiitos, kiitos <3

-N58-


Maanantai, Syyskuu 20, 2021, 07:52 | Ei kommentteja »

Olin toisella intervalliviikko hoitojaksolla Sanaskodissa. Vuoden alussa vietin kk jakson joka oli elämäni paras päätös. Täällä olen päässyt toipumiseni alkuun ja elämäni palaset alkaneet järjestyä. Olen ollut nyt päihteetön 10 kk. Sanaskodissa olen saanut tukea ja aktiivista kuuntelemista sekä rehellistä palautetta. Sanaskodin henkilökunta on erittäin ammattitaitoista, lämminhenkistä ja hienotunteista. Minulla on tunne että minusta välitetään ja minua kunnioitetaan. Yhteisön muiden asiakkaiden vertaistuki on myös ensiarvoisen tärkeää toipumisen tiellä. Minut otettiin vastaan lämpimästi ja tunsin kuuluvani porukkaan. Sanaskodissa on mahdollista päästä alkuun toipumisen tiellä, eroon päihteistä. Aion hakea lisää intervallijaksoja tänne, täällä on hyvä olla.

-N48-


Maanantai, Syyskuu 20, 2021, 07:17 | Ei kommentteja »

+ proryhmätyöskentely

- yhteisön koko ja ilmapiiri

 

-M41-


Maanantai, Syyskuu 20, 2021, 07:13 | Ei kommentteja »

Olisi hyvä kiinnittää huomiota turhan toiston poistamiseen.

-M25-


Maanantai, Syyskuu 20, 2021, 07:12 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin päihdeklinikan lähettämänä, katkon kautta. Tulin hakemaan työkaluja päihteettömään elämään ja rauhaa päihtettömästä ympäristöstä. 

Sain enemmän kuin osasin odottaa. Löysin itseni ja paljon voimavaroja + jälkipolun kuntoutuksen jälkeen omaan arkeen. Lähden hyvällä mielellä kohti parempaa elämää. Sanaskoti KIITOS <3 Jumalan rauhaa ja energian virtaa!!!

-N44-


Torstai, Syyskuu 9, 2021, 06:45 | Ei kommentteja »

Täällä on hyvät ja ammattitaitoiset ohjaajat, todella kodikkaat /kodinomaiset tilat. Täältä olen saanut paljon eväitä ja työkaluja ja hyvän alun raittiiseen elämään ja puhtauteen.

-N28-


Torstai, Syyskuu 2, 2021, 09:15 | Ei kommentteja »

Kuntoutusjakso oli hienoissa maalaismaisemissa (mikä rauhoittaa). Tulin hakemaan kokonaisvaltaista "parempaa" fiilistä elämään ja vahvistusta siitä, että haluan elää jakson jälkeen raittiina. Henkilökunta kokonaisuudessaan (hoitajat, keittiö, rakennus ym.) olivat mukavia minua kohtaan. Jakson aikana sain elämäniloa, halua elää raittiina yms. kotioloihin mukaan (jota tulin hakemaan täältä). Hyvin tärkeää/hyvää oli saada majoittua mökkiin. Tässä iässä kaipaa saada rauhoittua iltaisin omissa oloissa jonka mökissä majoittuminen mahdollisti. (Mökki oli viihtyisä)

Arvostan myös kovasti viikolla olevaa 2 kauppakuljetusta (kun asiakkaat saa rahaa eri päivinä) niin 2 kertaa on 1:n sijasta hieno asia. Puusauna oli myös mahtava juttu / grillikatoksen myötä. Ruoka oli hyvää! Kiitos kaikille Sanaskodin henkilökunnalle :) Ps. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa Sanaskodista.

-M45-


Torstai, Syyskuu 2, 2021, 06:41 | Ei kommentteja »

Takana 3 kuukauden kuntoutus, vilpittömästi loistava sellainen. Puitteet, henkilökunta (valtaosin) ja asiakkaat loivat hyvät perusteet omaan kuntoutumiseen. Apuja tarjottiin, oli vain omasta tahdosta kiinni ottiko avun, itselle käännekohtana toimi. Eipä mitään pahaa pelkkää hyvää jäi.

-M37-


Torstai, Syyskuu 2, 2021, 06:38 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin masentuneena alkoholiriippuvaisena mutta lähden voimistuneena ja raitistuneena. Yllätyin suuresti miten mukavia hoitajat olivat ja kuinka helppoa heille oli puhua. Yhteisön ilmapiiri oli suurimmaksi osaksi aivan mahtava ja kaikki olivat mukavia sekä avoimia. Oli helppoa liittyä porukkaan. Ruoka oli erinomaista ja ryhmistä sai paljon apua, neuvoja, tietoja ja eväitä jatkoon. 

Kuntoutus kokonaisuudessaan oli hyvä kokemus eikä päällisin puolin jäänyt mitään suurta negatiivista mielen päälle. Monissa kuntoutuslaitoksissa ei ole yhtä mukavaa. Kesän eläimet ja tietty Paavo-kissa on super iso plussa!

-N19-


Perjantai, Elokuu 27, 2021, 10:36 | Ei kommentteja »

Päihteistä eroon, varmuutta elämään. Löytänyt uuden tien. Oikea omahoitaja itselleni. Paikka on hyvä rauhoittua ja saada ajatukset tasapainoon. 

-M59-


Tiistai, Elokuu 17, 2021, 09:50 | Ei kommentteja »

Erityis kiitos henkilökunnalle ammattitaitoisesta hoidosta ja monipuolisesta ryhmänohjauksesta. Hlökunta todellakin piti muiden asiakkaiden kuntoutusrauhan turvan tärkeänä ja hoiti ammattimaisella tapaa "ongelmatilanteita". Oli erityisen tärkeää saavuttaa hyvä luottamussuhde omahoitajaan. Paikkana Sanaskoti on turvallinen, rauhallinen ympäristö. Ruoka on ollut hyvää ja riittävästi.

-N33-


Perjantai, Elokuu 13, 2021, 08:05 | Ei kommentteja »

Todella hyvät tilat ja ruoka, hyvin löytyy tekemistä. Viikko-ohjelma on laadittu hyvin, sopivasti ryhmiä ja vapaa-aikaa. Sunnuntairyhmä voisi olla joku vapaaehtoinen. Miesten/naisten ryhmän voisi siirtää esim. perjantaiksi. Mukava henkilökunta ja homma toimii mutta jos keshityskohteita pitää löytää niin parannettavaa voisi olla tiedon kulussa sekä näkyvyydessä. Henk.kunta voisi oleskella enemmän esim. pihalla ja Paavolassa. Olisi varmaan hyötyä puolin ja toisin. Asiakkailla olisi helpompaa puhua kun arkisempi tilanne ja henkilökunta tietäisi paremmin missä mennään ilmapiirin suhteen. Monelle voi olla kynnys tulla kansliaan puhumaan. Samalla syntyisi varmaan parempi luottamus puolin ja toisin.

Isossa kuvassa olen todella tyytyväinen miten täällä hoidetaan asiakkaita. Tämä oli ensimmäinen kuntoutukseni ja ylitti odotukset reippaasti. Kiitos teille kaikille! 

-M40-


Keskiviikko, Elokuu 11, 2021, 07:10 | Ei kommentteja »

Tulin koska olin päättänyt, ettei alkoholistin tie ole minun tieni. On liian paljon menetettävää. Sanaskoti oli itselleni hetkellinen paratiisi, loma lapsiarjesta ja jatkuvasta väsymyksestä. Oli ihanaa pysähtyä hetkeksi ja "piiloutua" ympäröivältä hälinältä. Ymmärsin miksi on tärkeää kuunnella myös itseään, ajatuksiaan ja kehoaan. Täällä on ns. pakko pysähtyä. Huomasin, että jaksoin taas kuntoilla, syödä normaalisti ja varsinkin nukkua. Täällä keskellä luontoa uni tulee hyvin.

On erityisen tärkeää pystyä tulemaan toimeen itsensä kanssa. Oma totuus eroaa usein ulosannista, täällä niitä voi oppia turvallisessa ympäristössä yhdistämään ja muokkaamaan. Vertaistuki on ollut järjettömän tärkeää ja hyödyllistä. Ilman näitä ihmisiä Sanaskoti ei olisi tuntunut hetkeksi kodilta. Hoitajilla on kaikilla omat lähestymistapansa, ja hyvä niin. Kiitos kaikille matkassani mukanaolijoille. Jää ikävä, hyvällä tavalla. Kaikki olemme superyksilöitä tavallamme.

-N29-


Tiistai, Elokuu 10, 2021, 10:15 | Ei kommentteja »

Hei Sanaskotilaiset, tulin tänne ottamaan etäisyyttä asioihini, löytämään taas itseni. Tulin tänne myös johdatuksen ja sattumien lopputuloksena. Kristillisyyteni vahvistui ja otan siitä lisää 'koppia' minne tieni ikinä viekin. Myös hyvä evästys päihteettömyyteen. Kiitos Sanaskodin henkilökunnalle hyvästä työstä. Siunausta henkilökunnalle ja kaikille asiakkaille! Ps. Teette arvokasta työtä.

-M51-


Perjantai, Heinäkuu 16, 2021, 06:23 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholiriippuvuuden vuoksi. Koko elämä oli mullin mallin tullessa ja tulin hakemaan eväitä ja oppeja parempaan loppuelämään. Alku oli hämmentävää, koska oli niin paljon aikaa, mutta juuri se antoi rauhan järjestellä päässä olevaa sekamelskaa. Pikkuhiljaa tutustui ohjaajiin ja kanssakulkijoihin joilta sai konkreettista apua ja tukea omien voimavarojen löytämiseen ja niiden sisällyttämiseen omaan arkeen ja elämään. Olen saanut tuntea miten tärkeää on, että koko elimistö voi hyvin ja on tasapainossa, joten nyt lähtiessä Sanaskodista oma arvomaailma ja sen myötä itsestäni välittäminen on korkealla pallilla. Kohti uusia tuulia kestävillä paikkauksilla paikatuin purjein!!

Kiitos kaikille avusta, tuesta, kannustuksesta, täydestä vatsasta, makeista nauruista, vakavista keskusteluaiheista, turvallisesta olosta ja kaikkien olemassa olosta! <3

-N48-


Perjantai, Kesäkuu 18, 2021, 11:02 | Ei kommentteja »

Kuntoutukseni meni omien suunnitelmien mukaan eli sain mitä hain. Jatko riippuu itsestäni. Kiitos henkilökunnalle kaikesta tuesta ja hyvää kesää teille.

-M58-


Perjantai, Kesäkuu 18, 2021, 11:00 | Ei kommentteja »

Hyvät liikuntamahdollisuudet, maittava ruoka sekä mukavat asiansa osaavat työntekijät. Ryhmiä sopivasti eli ei liikaa tai liian vähän. Kauppareissut 2 kertaa vikkossa hyvä juttu. Omat huoneet iso + .

-M30-


Perjantai, Kesäkuu 18, 2021, 10:58 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ihanan rauhallinen paikka. Vuodenaika vaikutti suuresti viihtymiseen. Ryhmistä sain todella paljon hyviä vinkkejä/oppeja arjen rauhoittamiseen. Tunne-ryhmät olivat rankkoja hyvällä tavalla ja eheyttivät. Kuntoutustoverit tekivät kuntoutusjaksosta erityisen. Hoitajat ovat mukavia. Tärkein asia raittiuden lisäksi on sisäisen rauhan löytäminen. Viikonloppuisin olisi voinut olla jotain yhteistä aktiviteettia.

-N37-


Perjantai, Kesäkuu 18, 2021, 10:54 | Ei kommentteja »

Ihana turvallinen luonnonläheinen paikka. Eläimet ovat ihan parhaita. Ikävä jää porukkaa ollut ihanan toipumismyönteistä. Olisin jäänyt mielellään pidempään. Haikein mielin lähden. Mutta aika jatkaa eteenpäin. Ehkäpä vielä nähdään toivottavasti ei kuitenkaan samoissa merkeissä. <3

-N45-


Perjantai, Kesäkuu 11, 2021, 11:46 | Ei kommentteja »

Olen viihtynyt Sanaskodissa. Mukavia ihmisiä, kaunis luonto ja ryhmiä, jotka sisälsivät tärkeitä aiheita. Olen käynyt läpi monta päihdekuntoutusjaksoa eri paikoissa. Aikaisemmin en ollut valmis ottamaan vastaan sitä tukea mitä olisin saanut, mutta tällä kuntoutusjaksolla olen todella valmis tekemään töitä päihderiippuvuuteni hoidon eteen ja arvostan ihmisiä, ketkä tekevät töitä auttaakseen meitä päihde- sekä mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä.

Tulin tänne sairaalasta, minne minut vietiin erittäin huonossa kunnossa; ei ollut varmaa selviänkö hengissä. Luojan kiitos selvisin. Olen vuosia elänyt itsetuhoista elämää, eikä mikään pysäyttänyt päihteiden käyttöäni. Monia kertoja tilanteet olivat todella vakavia, mutta en niistä oppinut. Nyt asenteeni on täysin erilainen. Olen motivoitunut päihteettömään elämään ja olen kiitollinen että saan elää. Tsemppiä kaikille, ottakaa apu vastaan ennen kuin on myöhäistä, sillä elämä on arvokasta!

Kiitos Sanaskoti; työntekijät, kuntoutujat ja tietysti terapiaeläimet Paavo-kissa, Betty ja Rane ponit ja puput Luppa & Lumi.

-N42-


Perjantai, Kesäkuu 11, 2021, 11:29 | Ei kommentteja »

Omahoitajakeskusteluja enemmän, jos sovitaan joku aika olis hyvä ilmoittaa siitä ettei sitä ole. Epätietoisuus on inhottavaa. Nii ja nytki oon ite soittanu jatkohoitopaikkaa + sossulle soittanut et miten pitää toimia. Sinne pitää lähettää joku yhteenveto hoidosta, olis hyvä kun se sais aikaisemmin ku viimeisenä päivänä koska se menee siitä vielä eteenpäin joka päättää et kuka maksaa. Viikonloput todella tylsiä! Ryhmät on hyviä. Oon kuitenkin hoidossa täällä, en hoitamassa ite asioita, nii ja jostain luin että sinusta välitetään rakastetaan sellaisena ku olet pari työntekijää on vain kysynyt miten sinä voit välissä tunnen itseni hyljätyksi. Et sellasta! Onneksi toiset "potilaat" kuitenkin kysyy.

-M44-


Perjantai, Kesäkuu 11, 2021, 11:16 | Ei kommentteja »

Tykkäsin ryhmistä, sisällöt olivat mielenkiintoisia. Varsinkin mindfullness ja NLP iso plussa. Ohjaajat ja hoitajat ansaitsevan ison kiitoksen; huomaa että työtä tehdään sydämellä ja lämmöllä. Osallistuin myös aamuhartauksiin ja yllätyin iloisesti näin ei-uskovana. Vertaisryhmissä juttu ei oikein luistanut, mutta vapaa-aikoina keskustelua oli paljon ja kävimme läpi todella vaikeita ja rankkojakin aiheita. Onneksi vastapainona oli hersyvää huumoria.

Opiskelijalle ja keittiön henkilökunnalle myös kiitokset. Viikonloppuun kaivattiin jotain tekemistä ruokailujen ja siivouksen lisäksi. Tarpeeseen tuli ja vahvistuin tänä aikana kohtaamaan maailman ja ihmiset.

Kiitos ja hyvää jatkoa! 

-N45-


Perjantai, Kesäkuu 11, 2021, 11:11 | Ei kommentteja »

- Aikataulutuksien teko selvästi excelin käyttöä ei kaikki osaa käyttää tai ei viitsi pyytää apua 5 v meni että aikataulut saatiin toimimaan vastuut sysättiin asiakkaiden niskaan.

- 90% työntekijöiden ammattitaito ei riitä tänne asenteissa paljon parantamisen varaa. Vaikka olemme p-ongelmaisia emme ole 5v-aita olo oli pitkälti kuin jonkinsortin päiväkodissa. Huolellisuutta lisää!

+ Hyvät ruuat kiitokset emännälle, lisää töihin kokemusasiantuntijoita. Kiitokset myös viidelle hoitajalle.

Hyvää kesää ja juhannusta!

-M30-

 


Perjantai, Toukokuu 21, 2021, 07:12 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on hyvä jatkumo vieroitusjakson jälkeen. 4 viikkoa on mennyt hyvin. On ollut pieniä puuhasteluja ja päiväohjelman mukaista toimintaa riittävästi. Paavola hyvä paikka, on muitakin asiakkaita joihin tutustuminen luontevaa. Pitkästä aikaa olen näin pitkään ollut ilman päihteitä, olo tuntuu hyvältä. Tärkeänä pidän itseni kuntoon laittamista ja huolet /sukulaiset tuttavat minun entisestä tilanteesta huojentuvat.

-M57-


Maanantai, Toukokuu 17, 2021, 07:12 | Ei kommentteja »

Mielestäni paikka on ihanteellinen toipuville alkoholisteille ja muiden huumeiden käyttäjille. Ryhmätyöt ovat hyvin mielenkiintoisia ja opettavaisia. Meillä Paavolassa on ollut erittäin hyvä henki, on vähän vanhempaa sukupolvea sekä nuorta. Olemme tulleet erittäin hyvin toimeen keskenämme molemmat polvet opettaa toisiaamme. Ruoka on ollut tosi hyvää samoin henkilökunta. Sauna on suorastaan erinomainen. Suosittelen paikkaa alkoholisteille sekä muille huumeiden käyttäjille!

-M69-


Maanantai, Toukokuu 10, 2021, 10:33 | Ei kommentteja »

Olen todella kiitollinen kuntoutusjaksostani. Suuri kiitos koko henkilökunnalle. Täällä olen päässyt lähemmäs sisintäni ja olen kasvanut henkisesti paljon. Rauhaa olen löytänyt sisältäni sekä upeasta ympäröivästä luonnosta. CARPE DIEM!

-N46-


Maanantai, Toukokuu 10, 2021, 07:06 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin jotta saisin alkoholin käytön kokonaan loppumaan, mutta lähdin taas aikaisemmin pois. Ehkä en ollut vielä valmis muutokseen. Paikkana Sanaskoti on aivan mahtava ja henkilökunta, ruoka ja ryhmät olivat mainoita.

-N22-


Perjantai, Toukokuu 7, 2021, 07:22 | Ei kommentteja »

Tulin alkoholin takia tänne. Sanaskodin ympäristö on rauhoittava kaupungissa eläjälle. Kuntoutusjakson aikana tulin kuulluksi omahoitajakeskusteluissa, ryhmissä ja muiden kuntoutujien kanssa keskustellessa. Se että minua ei moralisoitu tai syyllistetty oli minulle tärkeää. Vapaaehtoisissa aamuhartauksissa oli kiva käydä. Tunnen itseni nyt jopa IHMISEKSI isolla iillä :). Sain enemmän kun odotin,voi olla että tulen intervallille jossakin vaiheessa. Kiitoksia koko yhteisön porukalle, vähän on haikea mieli...mutta sellaista on elämä :)

-N51-


Tiistai, Huhtikuu 13, 2021, 07:39 | Ei kommentteja »

Ihana rauhallinen paikka. Hyviä luentoja ja niissä keskustelut. Huippupaikka saada uupumus ja stressi pois. Päihteettömään elämään hyviä (myös) konkreettisia työkaluja. Hyvät ruoat ja allergiat oli hyvin huomioitu. Mökki oli aivan ihanteellinen majoituspaikka, oma rauha. Vertaistukiryhmät oli myös hyviä, keskustelua syntyi aina kivasti. Aamuhartaudet oli piste iin päälle! Kokonaisvaltainen rauhoittuminen; sielu ja ruumis. Kiitos koko henkilökunnalle, olette huippuporukka! <3

-N54-


Torstai, Huhtikuu 1, 2021, 08:08 | Ei kommentteja »

Kiitos Sanaskodille toisesta kuntoutusjaksosta! Sain taas voimia ja eväitä kohti raitista elämää. Kiitos ihana henkilökunta, olette ihania <3 Lämmöllä muistelen tätä paikkaa ja teitä jokaista. Ikävä jää <3

-N41-


Maanantai, Maaliskuu 29, 2021, 10:56 | Ei kommentteja »

Olen saanut täällä paljon apua ja neuvoja mutta kielimuurin takia en ole paljon ymmärtänyt. Olen pärjännyt hyvin ja olen kuntoutunut päihteistä. Nyt edessä odottaa raittiina olo. On enemmän tullut vahvuutta, positiivista luottamusta.

-N42-


Maanantai, Maaliskuu 29, 2021, 10:52 | Ei kommentteja »

Olen lähtökohtaisesti ollut tyytyväinen viettämääni aikaan Sanaskodilla. Mahdollisuus salilla käymiseen ja pingiksen pelaamiseen ovat olleet iloisia asioita. Ruuista ei ole valitettavaa vaan ovat olleet maistuvia. Olen rauhassa saanut keskittyä kuntoutukseen ja ryhmät ovat olleet kuntoutusta tukevia. Niistä on saanut hyviä ohjeita päihteettömyyteen ja yleisesti elämiseen. Oman ohjaajan kanssa on saanut jakaa mielessä pyörineet asiat ja  saanut tukea. 

Tasapuolisesti kiitos koko henkilökunnalle. Kaikki ovat osanneet jakaa positiivista mieltä omalla tavallansa. 

-M29-


Perjantai, Maaliskuu 19, 2021, 07:32 | Ei kommentteja »

Tulin amfetamiiniriippuvuuden takia ja tarvitsin apua lopettamiseen. Puitteiltaan hyvä paikka, koronarajoitukset sotkivat ja supistivat ryhmätoimintaa. Sain etäisyyttä käyttömaailmaan ja sain vahvistusta haluuni pysyä puhtaana. Yhteisö on ollut tärkein ja uskon että solmin uusia ystävyyssuhteita.

-N37-


Keskiviikko, Maaliskuu 17, 2021, 07:37 | Ei kommentteja »

Hyvä paikka, osaava henkilökunta. Keittiöön terveiset oli hyvää ruokaa. Ryhmät olivat todella hyviä.

-M31-


Keskiviikko, Maaliskuu 17, 2021, 07:36 | Ei kommentteja »

Tosi hyvä paikka! Ainoo että talvella aika vähän tekemistä vapaa-ajalla.

-M23-


Keskiviikko, Maaliskuu 17, 2021, 07:35 | Ei kommentteja »

Pieniä asioita lukuunottamatta Sanaskodin toiminta ja henkilökunta on ollut hyvää. Koronarajoitusten vuoksi esim. ryhmien pitämisessä oli haasteita. Ruuanlaittomahdollisuudet voisivat olla paremmat, se olisi mukavaa yhdessä tekemistä asiakkaille.

Työntekijät Sanaskodilla olivat mukavia, osaavia ja ennen kaikkea vaikuttivat olevan oikeasti kiinnostuneita asiakkaiden asioista. Ryhmissä oli mukava käydä ja ne pidettiin asiantuntevalla otteella, sekä kuunneltiin asiakkaiden mielipiteitä. Hienosti puututtiin myös päihteiden yms. väärinkäyttöön.

-M33-


Maanantai, Maaliskuu 1, 2021, 09:09 | Ei kommentteja »

Tulin koska tunsin tarvetta saada ammattiapua alkoholiongelmaani. Paikka on tuttu 2 vuoden takaa. Paikka on kotoisa, helppo asettua "taloksi". Kuntoutuksen aikana olen saanut laajalti tietoa alkoholismista sairautena ja kuinka siitä voi päästä eroon. Tärkeää on ollut se, että on voinut uskoutua ohjaajille ja jutella toisten asiakkaiden kanssa. Liisan luennot ovat todella hyviä ja mielenkiintoisia.

-M65-


Maanantai, Maaliskuu 1, 2021, 09:05 | Ei kommentteja »

Olisin toivonut enemmän ryhmiä tai vertaistukiryhmiä. Naisten ryhmät olivat hyviä. Tommi on hyvä omaohjaaja, onneksi hän osui kohdalleni. Upea paikka metsän keskellä. Toivottavasti pääsen intervalliin keväällä!

-N43-


Maanantai, Maaliskuu 1, 2021, 12:53 | Ei kommentteja »

Tulin hoitamaan päihderiippuvuuttani Sanaskotiin. Erityisesti käsittelemään myös läheisriippuvuutta ja aiempia retkahduksia. Sanaskoti on kokonaisuudessaan erittäin upea paikka kuntoutua. Olen saanut juuri sen avun mitä tarvitsin. Kanssani on käsitelty kokonaisvaltaisesti addiktiotani ja huomioitu samalla mielenterveysongelmat, koska ne kulkevat käsi kädessä. 

Eniten olen hyötynyt omahoitajakeskusteluista ja vertaistuesta. Ilmapiiri on yhteisössä ollut avoin, rehellinen ja lämmin. Ryhmät (RIHO, tunneryhmä, Lady-ryhmä) ovat olleet todella hyödylisiä, päihderiippuvuutta ja toipumista käsitelty monelta eri kannalta. Retkahdusten eston käsittelystä hyödyin paljon.

Ulkoilumahdollisuudet, miljöö ja ruoka ovat erinomaiset. Hyvin ammattitaitoinen henkilökunta. Haluan koko sydämeni pohjasta kiittää Sanaskotia kuntoutusjaksostani ja erityisesti omahoitajaani!

Kehitettävää:

* Ryhmiä saisi olla myös viikonloppuisin (vapaa-aikaa paljon)

* Naistenryhmiä enemmän

* Yhteisön ilmapiirin kysyminen säännöllisesti

- N32-


Maanantai, Maaliskuu 1, 2021, 12:46 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin koska halusin laittaa puhelimen kiinni pitkäksi aikaa ja päästä tuntemattomien ihmisten kanssakäymiseen ja syrjäiselle rauhalliselle seudulle jossa saan aikaa levätä ja olla rauhassa ajatusteni kanssa. Sanaskoti on rauhallinen kuntoutuspaikka jossa on aikataulut ja ohjelmaa mutta on hyvin aikaa levätä ja nukkua. Aktiviteettejä on vapaa-ajalle paljon. Ruokailu ei ole kauhean monipuolista ja ajoittain liian kevyttä. Ryhmissä on ollut hyviä juttuja ja Sanaskodin asiakkaiden kesken on hyvä henki. Olen saanut unen laadun paremmaksi ja tehnyt asioita suunnitelmieni ja unelmieni eteen. Sain paljon kavereita.

-M30-


Tiistai, Helmikuu 23, 2021, 07:46 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin jatkamaan kuntoutumista sairaalasta. Jakso on mennyt hyvin ryhmien, hoitajien ja ryhmän avulla.

-M37-


Keskiviikko, Helmikuu 10, 2021, 12:56 | Ei kommentteja »

Kiitos koko Sanaskodin henkilökunnalle hyvästä ja arvokkaasta työstä!

 

-N51-


Torstai, Helmikuu 4, 2021, 12:47 | Ei kommentteja »

Olin 2 kk Sansaskodissa alkoholin takia. Ihana henkilökunta, erityisesti omahoitaja Hanna mutta kaikki hoitajat ihania ihmisiä! Aitoja ja välittäviä, ihania, mukavia, läsnäolevia. Kiitos siitä! Mukava vertaisporukka ja oma mökki, loistavaa! Arjan ruoat hyviä ja viikko-ohjelman sisällöt hyviä. Sanaskodissa oli hyvä olla, välitettiin oikeasti, siltä tuntui. Ikimuistoinen kokemus, jää sydämeen iäksi <3 Haikeaa lähteä pois, muistot jää...forever! KIITOS! <3

-N41-


Tiistai, Helmikuu 2, 2021, 07:51 | Ei kommentteja »

Näin loppui puolivuotinen hoitojakso. Parempaa kahta loppukuukautta en olisi voinut pyytää. Henkilökunta on aivan mieletön, ruoka hyvää ja mökki hieno. Mahtava ponnahduslauta selvään elämään, kiitos!

-N23-


Maanantai, Helmikuu 1, 2021, 08:48 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholin takia. Tullessani olin kauhuissani, peloissani en tiennyt ollenkaan mitä odottaa. Asukkaat ottivat minut lämpimästi vastaan ja hoitajat ovat ammattitaitoisia ja empaattisia. Sanaskodissa voin rauhassa toipua ja yhteisössä on turvallinen olo.

Ryhmät ovat voimaannuttavia, sain ryhmistä paljon työkaluja elämääni. Toisinaan itku tuli ryhmissä, asiat tulivat niin iholle, olin tyrmistynyt ja järkyttynyt, käsittelemämme asiat olivat kuin omasta elämästäni. Kuinka solmussa olinkaan ollut, sain itkeä. Ryhmissä ei tarvitse esittää mitään, olin avoinna ja haavoittuvainen. Hoitajat ja ryhmäläiset tukevat toinen toisiamme. Sain Sanaskodista hyvät eväät.

-N52-


Maanantai, Helmikuu 1, 2021, 08:12 | Ei kommentteja »

Sydämeni kauneimmat kiitokseni maailman ihanimmille Jeesuksen rakkaille opetuslapsille. Ensimmäinen hoitopaikka jossa on oikeat työntekijät jotka rakastavat meitä, sydämeni kauneimmat kiitokseni teille ihanille taivaan enkeleille jotka olette olleet minulle sanomattoman ihania johon ei löydy niin kauniita lauseita joilla voisin teitä kaikkia kiittää siitä kohtelusta jota osoititte minulle. Saakoon Jeesuksen siunaukset täyttää teidän jokaisen sydämet täyttää hänen rakkautensa siunauksin. 

Oli maailman ihanin paikka ja aika täällä jonka sain elää todeksi. <3 Jää valtava ikävä teitä <3. Ikuisesti kiitollinen, xx

-M68-


Keskiviikko, Tammikuu 27, 2021, 06:52 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen pääsääntöisesti koska olin juopotellut jo pitkän aikaa. Kela päätti, ettei maksa enää koko vuokraa, työttömyyskorvaukset eivät olisi millään riittäneet maksamaan vuokraa. Kela vaati hankkimaan halvemman asunnon jostain, mistä vaan, tämä ei ollut edes vaihtoehto, joten sain häädön. Kela ohjeisti hakeutumaan A-klinikalle josta lähete katkolle -> Sanaskotiin.

Sanaskoti on turvallinen, päihteetön paikka, jossa olen saanut olla selvänä ja saanut hoidettua lasku- ja asumisasioita. Pidin yleensä henkilökunnan toiminnasta, ruuasta ja siitä, että oli "katto pään päällä". Tästä jatkan Simonpirttiin ja pyrin pysymään raittiina.

-M46-


Tiistai, Tammikuu 26, 2021, 11:24 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin hieman epäilevällä mielellä. Olin hakenut toiseen paikkaan mutta minulle osoitettiin paikka tänne. Epäilin paikkaa ns. väärällä tavalla uskonnolliseksi minulle. Epäilykseni osoittautuivat vääräksi! Minut otettiin lämpimästi vastaan, hoitajat sekä muut asiakkaat.  Täällä on lämmin, ammatitaitoinen henkilökunta ja jaksoni onnistui yli odotusteni. Pääsin uuden elämän alkuun. Sanaskodissa on hyvä henki, täällä on ihan parasta rauhoittua ja päästä tutkiskelemaan itseään ja elämäänsä... Täällä on myös turvallista ottaa ahdistus ja pelot vastaan, täällä tuetaan ja kuunnellaan oikealla tavalla. <3 KIITOS KAIKKI IHANAT HOITAJAT <3

-N48-


Torstai, Tammikuu 21, 2021, 12:30 | Ei kommentteja »

Haluan kiittää Sanaskodin henkilökuntaa koko sydämestäni. Täällä olen löytänyt vanhan, terveemmän itseni uudestaan. Ryhmät ovat olleet erittäin kiinnostavia ja antoisia. Olen oppinut paljon ja saanut itsetuntoa kohotettua. Täältä olen saanut loistavat eväät toipumisen tiellä ja voimaa toteuttaa tulevaisuuden suunnitelmia. Nythän se varsinainen työ alkaa "siviilissä".

Näen erittäin myönteisen tulevaisuuden edessäni, kiitos Sanaskodin kuntoutusjakson. Sain sen mitä odotinkin! KIITOS SANASKOTI!!! <3 Jumalan siunausta!

-M55-


Maanantai, Tammikuu 18, 2021, 10:50 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin hoitoon alkoholiongelmani takia. En tiennyt ollenkaan mitä odottaa ja jännitin melko paljon. Ihana henkilökunta otti minut vastaan juuri sellaisena kuin olen ja tunsin itseni turvalliseksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien <3

Sanaskodissa on mahtavat hoitoryhmät arkisin, hyvää ruokaa ja reilusti vapaa-aikaa. Itse vietin suurimman osan vapaa-ajasta netissä surffaillen, lukien ja katsomalla telkkaria. Pysähdyin miettimään omaa elämääni ja tein paljon itsetutkiskelua.

Lämpimästi suosittelen Sanaskotia niille kenellä on riippuvuus- tai mielenterveyden ongelmia. Täällä vietin antoisat 2 kk ja tulee ikävä omahoitajaa, henkilökuntaa ja mahtavaa yhteisöä. Kun saavut sanaskotiin tunnet varmasti että sinusta välitetään...aidosti. <3

- N28-


Maanantai, Tammikuu 11, 2021, 09:11 | Ei kommentteja »

Tulin tänne alkoholin käytön lopettamaan masentuneena ja ahdistuneena. Nyt ne haasteet alkaa mutta tiedän että en tartu pulloon elämän vaikeuksien edessä vaan kohtaan tunteet ja otan ne vastaan sillä hetkellä vaikka tuntuu kuinka vaikealta tahansa. Ainakin harjoittelen sitä. Sanaskoti on hieno paikka jossa ihmisistä välitetään aidosti. Halutessaan pääsee jutteleen hoitajille vaikka joka päivä. 6 viikkoo täällä vietin oli tarpeen. Kiitos! Mahtava henkilökunta!

-M28-


Perjantai, Tammikuu 8, 2021, 11:47 | Ei kommentteja »

Mukava paikka, hyvä hoito antoi avaimet jatkaa raittiita päiviä.

-N62-


Perjantai, Tammikuu 8, 2021, 11:03 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua, ilmapiiri on lämmin ja hyväksyvä. Täällä tutustuu moneen uuteen mukavaan ihmiseen. Ryhmät olivat todella opettavaisia. 5/5

-M24-


Lauantai, Joulukuu 19, 2020, 07:34 | Ei kommentteja »

Tulin hoitoon saadakseni alkoholin käytön loppumaan ja masennuksen sekä ahdistuksen lievittymään siedettävälle tasolle. Näin myös kävi siitä erityiskiitos hienoille hoitajille sekä omahoitajalle. Kiitos mukaville asiakkaille vertaistuesta. Kiitos ryhmätoiminnasta, hyvästä ruoasta ja hyvistä löylyistä. Kaikki oli mahtavaa. Lähden helpottunein mielin, elämä voittaa sittenkin.

-M67-


Perjantai, Joulukuu 18, 2020, 10:43 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholiongelman takia. Sanaskoti oli aivan loistava paikka, henkilökunta erittäin mukava ja ammattitaitoinen. Tästä oli iso apu saada raittius käyntiin.

-M34-


Perjantai, Joulukuu 18, 2020, 10:41 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin masennuksen, ahdistuksen ja alkoholin liikakäytön vuoksi. En oikein tiennyt tullessani, mitä odottaa mutta huomasin nopeasti olevani oikeassa paikassa. Henkilökunta ja muut asiakkaat ovat olleet aivan mahtavia ja monia tulee ihan vilpittömästi ikävä. Ruoat, sauna ja aktiviteetit ansaitsevat erityiskiitokset.

Ryhmätoiminta on ollut onnistunutta ja ehdottoman tärkeää kuntoutumiseni kannalta. Omahoitajani on mahtava tyyppi ja ollut minulle suuri tuki. Hänelle haluan vielä toivottaa kaikkea hyvää!

Kaiken kaikkiaan lähden kotiin paremmin eväin ja toiveikkaampana toipumisestani. Kiitos!

-M28-


Torstai, Joulukuu 10, 2020, 08:10 | Ei kommentteja »

Iso kiitos koko hoitohenkilökunnalle hyvästä hoidosta, erityiskiitos Hannalle omahoitajalle, kaikille asiakkaille kiitos. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Toivotan hyvää ja rauhallista  joulua ja elämässä hyvää jatkoa. Lähden luottavaisin mielin jatkamaan elämän kulkua. KIITOS!!!

-M60-


Keskiviikko, Joulukuu 9, 2020, 08:10 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen retkahduksen vuoksi. Olen uskossa ja tahdoin saada hengellisen elämäni takaisin tasapainoon mm. sielunhoidon kautta että jatkossa pysyisin raittiina. Sanaskodin ammattitaitoinen, psyykkinen ja hengellinen tuki oli tarpeen ja auttoi itseä löytämään motivaation raittiiseen elämään. Kiitos Sanaskodin henkilökunta. Plussaa oli kun 2 kertaa pyydettiin pitämään hartaus ja sai toteuttaa hengellistä kutsumusta ja julistaa raamatun sanomaa... Hyvää harjoitusta ja kertausta.

-M n.40-


Maanantai, Marraskuu 30, 2020, 12:35 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta Sanaskoti. Tunnuslauseenne täällä sinusta välitetään aidosti pätee. Kaikki henkilökunta oli ystävällistä ja erittäin päteviä. Ryhmät olivat hyödyllisiä ja monipuolisia ja niitä oli sopivasti. Paavola oli mahtava paikka asua ja Ruusulan tilat on loistavat. Ruokala on huono paikka pitää ryhmiä.

-M25-


Maanantai, Marraskuu 23, 2020, 08:07 | Ei kommentteja »

Kodinomainen, lämmin paikka jossa kaikki ottavat avosylin vastaan. Tärkeintä oli juuri se tuki ja turva jollaista en ollut pitkään aikaan kokenut ja jonka olin jo täysin unohtanut. Ihmiset välittävät aidosti ja heihin on helppo kokea luottamusta, jota ei ole ollut vuosiin.

Minulle tästä paikasta tuli kuin oma koti ja muista ihmisistä kuin perhettä! :) Ikävä jää mutta onneksi on hyvät muistot, joita tulen kantamaan läpi elämäni! <3

-N-


Maanantai, Marraskuu 23, 2020, 08:02 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin että voisin aloittaa elämän uudestaan. Jättää vanhan elämän taakse joka johti minun kohdalla kaikkeen ikävään. Suuria menetyksiä elämässä suurin menetys oli pojan kuolema sitä ennen veljen kuolema ja sitä ennen vanhempien kuolema. Kasvoin ilman vanhempiani mutta sain myös paljon hyvää elämältä. Sain lapset ja elää ulkomailla 12 vuotta. Elämä hymyili kunnes tulin Suomeen ja viina astu elämääni ja vei kaiken. Sitä se viina antoi, tein miljoonia rahaa mutta se mikä viheltäen tulee se laulaen menee. Ei sillä vääryydellä hankitulla rahalla ollut siunausta, luulin ettei minulle voi käydä huonosti. Olin tosi väärässä -elämä opettaa.

Tänään olen kiitollinen kaikista kokemuksista. Jos minä voin muuttua kuka tahansa voi. Tietenkin siihen tarvitaan Jumalaa omat voimat ei siihen pysty. Nyt haluan olla hyvä ihminen ennen pelkäsin näyttää sen. Kun uskoo itseensä niin näkee ettei se ole vaikeaa. Tulee varmasti vastoinkäymisiä mutta ne on voitettavissa. Se vaatii töitä mutta on myös tosi palkitsevaa ja antaa voimaa. Täydellisiä ihmisiä ei olekaan. Älkäämme olko itsellemme ankaria. Jokainen ansaitsee uuden mahdollisuuden. Kiitos kaikille jotka ovat seisseet rinnalla vaikeana aikana. Elämä voittaa. Terv. Tuhlaajapoika -minä sain mahdollisuuden Sanaskodissa muistan tämän etapin lopun elämääni ja työntekijät ketkä eivät menettäneet uskoa meihin.

-M56-


Maanantai, Marraskuu 16, 2020, 07:49 | Ei kommentteja »

Neljä viikkoa täällä Sanaskodissa meni nopeasti. Hain rauhaa ja sain olla rauhassa halutessani. Kuntoutusohjelma oli mielekäs ja antoi keinoja selviytyä siviilissä raittiina. 

Henkilökunta on ammattitaitoista ja kannustavaa. Puulämmitteinen sauna on loistava. Kehitysehdotuksia: lenkille lähtö jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien esim. jonkun vanhemman asiakkaan mukana (näin tutustuminen muihin asiakkaisiin nopeutuisi). Puhelimen kuuluvuus ja netti-yhteydet paremmiksi. 

Hyvää jatkoa kaikille!

-M55-


Perjantai, Marraskuu 13, 2020, 07:41 | Ei kommentteja »

Sanaskodin kuntoutuksessa sain pysähtyä kuukauden ajaksi hoitamaan itseäni. Sain kerättyä raittiutta ja opin jälleen nukkumaan luonnollisesti. Aamuhartaudet, liikkuminen ja eläimet toivat paljon iloa päiviin. Yhteisössä oli lämminhenkinen ilmapiiri, jossa sai näyttää tunteensa. En tule unohtamaan tätä ikinä. 

-N33-


Perjantai, Marraskuu 6, 2020, 09:01 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholiongelman takia. Minut otettiin lämpimästi vastaan niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin puolesta. Ryhmät olivat mielenkiintoisia ja kuntoutustani tukevia. Sain mahdollisuuden oikeasti pysähtyä elämässäni ja miettiä sekä käsitellä asioita. Vertaistuesta sain runsaasti voimaa ja Sanaskodin ilmapiiri on kannustava. Hoitajat välittävät asiakkaista aidosti, erityiskiitos omahoitajalleni. Ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet ovat hyvät ja tukivat kuntoutumistani ja hyvinvointiani. Opin Sanaskodissa paljon uutta elämästä sekä itsestäni. Opin hyödyntämään ja tunnistamaan voimavarojani. Lähden Sanaskodista vahvempana ja motivoituneena kohti tulevaisuutta. Sydämellinen kiitos!

-M28-


Perjantai, Marraskuu 6, 2020, 08:40 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen lääkeriippuvuuden takia. Sanaskoti on ollut aivan ihana paikka -luonto lähellä, paljon päiväohjelmaa, omat huoneet/mökit, hyvät yhteiset tilat, eläimiä, ok-ruoka, loistavat luennot, asiantunteva ja auttavainen hoitohenkilökunta, mahdollisuudet harrastaa omatoimisesti, aamuhartaudet ja yleinen lämminhenkinen ilmapiiri. Toivottavasti Sanaskoti jatkaa toimintaansa hamaan tulevaisuuteen, eikä muutu tämän enempää laajetessaan ja uuden omistajan myötä. Suuret kiitokset henkilökunnalle, erityisesti omahoitaja Annelle ja Minnalle eläimistä. Sanaskotia tulee ikävä.

-N42-


Maanantai, Marraskuu 2, 2020, 08:09 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen: "Halusin elämänhallinan ja ilon takaisin ilman päihteitä ja raitistua <3"

Millainen paikka Sanaskoti on ollut kuntoutua? "Vehreän runsas täynnä hyvää tunnetta toipumiseen"

Mitä hyötyä kuntoutusjaksosta on sinulle ollut? Mikä on ollut tärkeintä? Mistä pidit? "Olen raittiina ollu, elämänilo, päihteettömyys, ihanat kanssaeläjät/kamppailijat, Arjan ruoka -> täydelliset maut kiitos"

"Kaunein kiitos isoista sydämistä, opeista, välittämisestä <3"

-N42-


Torstai, Lokakuu 29, 2020, 13:48 | Ei kommentteja »

Mä tulin kuntoutukseen sen takia et olin mennyt niin huonoon kuntoon mut kun tänään lähden on parempi kunto. Sanaskoti on ollut mahtava paikka vaikka oli aluksi vaikeeta ja loppujen lopuksi aika meni nopeasti mut alku meni hitaasti. Hyödyksi oli täällä et sai kavereita ja tutustui toisiin ihmisiin. Tärkein on et jaksoin olla täällä sen kuus viikkoa vaikka kuten kerroin aikaisemmin et vaikeaa on ollut jossain vaiheessa. Pidin erityisesti et jos tuli semmonen olo et ei jaksa olla täällä niin omahoitaja sanoi et yritä olla loppuun asti ja olin loppuun asti. Mut jos oikeasti haluaa raittiutta niin täällä saa olla omana itsenä. Täällä mun olo aikana oli turvallista olla ja työntekijät olivat aivan ihania ja kuuntelivat jos on huono omatunto et miks oon täällä niin ne tsemppas mua.

-M35-


Torstai, Lokakuu 29, 2020, 13:32 | Ei kommentteja »

Tulin Sanikselle henkisesti rikki ja alkoholin liika käytön takia. Vaikka lähin aiemmin kuin piti sain silti hyviä eväitä päihteettömään arkeen. Saniksella oli hyvä olla.

-N22-


Keskiviikko, Lokakuu 28, 2020, 07:27 | Ei kommentteja »

Sanaskodissa oli hyvä olla. Päihteetön ympäristö edesauttoi kuntoutustani. Lämmin ilmapiiri teki hoitojaksosta mukavan.

-M28-


Keskiviikko, Lokakuu 28, 2020, 07:25 | Ei kommentteja »

Olisin kaivannut enemmän haastetta, pohtimista ja yhdessä tekemistä. "Kuntoutuspäivä" on käytännössä ohitse jo 11.15. Sen jälkeen syödään kolme kertaa ja on (useinmiten) tunnin ryhmä, se on kovin vähän. Vaikka yritinkin pitää itseni aktiivisena, ajasta täällä paloi leijonan osa telkkarin katseluun.

-M50-


Perjantai, Lokakuu 16, 2020, 09:07 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päästäkseni eroon huumeista ja levätäkseni sekä fyysisen kunnon parantamisen vuoksi. Nämä tavoitteet oli Sanaskodin puitteilla mahdollista toteuttaa ja onnistuinkin niissä varsin hyvin.

-M30-


Tiistai, Lokakuu 13, 2020, 11:23 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelmani takia. Aluksi en tiennyt mitä tuleman pitää ja jännitti mutta nopeasti opin Saniksen tavoille ja jännitys muuttui innostukseksi. Hoitajat ja henkilökunta sekä tietysti muut kuntoutujat loivat turvallisen ja mukavan ilmapiirin kuntoutusjaksolle sekä sain paljon ihania uusia ystäviä. Täällä ollessani nautin kävelylenkeistä luonnon helmassa ja salilla treenaamisesta. Monesti iltaisin katselin muiden kanssa elokuvia ja kuuntelin musiikkia. Ryhmissä opin paljon uutta itsestäni ja löysin uudelleen raittiin MINÄNI sekä sain eväitä ja apuja arjen haasteisiin kotona. Kiitos. Tulen muistelemaan Sanaskotia hymyssä suin. :)

-N30-


Perjantai, Lokakuu 9, 2020, 06:57 | Ei kommentteja »

Olen tyytyväinen Sanaskodin kuntoutukseen. Ohjaajat olivat työnsä osaavia ja osasivat tukea minua vaikeana aikana. Minnalle iso kiitos ja muillekin ohjaajille. Iso kiitos.

-M56-


Lauantai, Lokakuu 3, 2020, 10:37 | Ei kommentteja »

- Viihdyin kuntoutuksessa oikein hyvin. Ystävällisiä hoitajia niinkuin kanssa-asiakkaitakin

- Plussaa oli se, että sain oman mökin

- Sain kuntoutuksesta niitä eväitä joita hain ja tarvin

- Ryhmäkeskustelut olivat parhaita

- Sopivasti, varsinkin viikko-ohjelman uudistuksen jälkeen, vapaa-aikaakin

- Päivät meni nopeasti

- Ainut miinus oli, etten saanut iltaisin kunnolla unta

-N60-

 


Maanantai, Syyskuu 28, 2020, 07:14 | Ei kommentteja »

Tulin Sanikselle elämän kriisitilanteessa, jossa alkoholi oli ottanut niskalenkin elämästäni ja syönyt voimavarani. Saniksella pääsin purkamaan ja jäsentämään tilannettani turvallisesti. Asiat rupesivat järkkääntymään pala kerrallaan. Itsetuntoni koheni, pystyvyyden tunne kasvoi ja rupesin näkemään elämäni mahdollisuuksien, ei pelkojen kautta. Ymmärsin että en tarvitse päihteitä ja haluan olla raitis oman itseni takia, en ainoastaan muiden ihmisten tai velvollisuuksien takia.

Vietin Saniksella 4 vkoa saunoen, lenkkeillen, syöden hyvin ja aivan mahtavassa seurassa. Sain uusia ystäviä ja ihania muistoja. Saniksella on ammattitaitoinen henkilökunta joka todella sai minut tuntemaan itseni arvokkaaksi. Kiitos <3

-N38-


Perjantai, Syyskuu 18, 2020, 07:47 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen intervallijaksolle. Tavoitteena päihteettömyyden tukeminen ja psyykkisen voinnin koheneminen. Jakso on ollut todella hyvä ja olen saanut paljon tukea. Oloni on tasoittunut paljon jakson aikana. Minua on kuunneltu ja kanssani on keskusteltu. Jaksolla olisi voinut olla myös toinenkin pidempi keskustelu. Kuitenkin kaikista keskusteluista oli tosi paljon apua ja tukea. Jakso oli kaiken kaikkiaan todella hyvä ja tärkeä. Kiitos! Ps. Henkilökunta on todella ammattitaitoista ja ystävällistä.

- N29 -


Sunnuntai, Elokuu 30, 2020, 06:55 | Ei kommentteja »

Omahoitaja on ollut loistava. Ensimmäinen hoitolaitos, jossa tuntuu että välitetään oikeasti. Jatkakaa samaan malliin.

- N47 -


Torstai, Elokuu 27, 2020, 06:53 | Ei kommentteja »

Sanaskoti ylitti odotukseni ja suosittelen lämpimästi koska voitaisiin sanoa että ensimmäistä kertaa taitaa olla toivoa tulevasta

- M37 -


Perjantai, Elokuu 21, 2020, 06:51 | Ei kommentteja »

Sain kaikki mitä vaan voi kuvitella ja enemmänkin. Kiitos hienoille persoonallisille hoitajille ja kahdelle "omalle" enkelille. Hyvää vointia. Ja hyviä tuloksia tulevaisuudessa. Kiitos <3

- M66 -


Perjantai, Elokuu 21, 2020, 06:47 | Ei kommentteja »

Lämmin ja vilpitön kiitos Sanaskodille ihmeen tekemisestä. Sanikselle saapui rikkinäinen, elämäänsä pettynyt, pelokas ja eksynyt mies. Ensihaastattelusta alkaen tiesin tulleeni oikeaan paikkaan. Stressi ja huolet, koko elämän taakka otettiin hetkeksi pois. En osannut sanoa haluanko käyttää kristillisyyttä ja hengellisyyttä voimavaranani kuntoutuksessa ja se minun annettiin itse päättää. Päätös oli oikea ja sain valtavasti voimia uudesta hengellisyyden lähteestä keskusteluista ihanan, iloisen henkilökunnan kanssa, aamu- ja iltahartauksista, Evästorpan ylistysilloista sekä sielunhoitoterapiasta. Mitään ei pakotettu tekemään tiukoilla vaatimuksilla vaan sain käsitellä asioita omalla tahdillani ja itselleni sopivalla tavalla. Green Care oli kivaa vaihtelua ja erityisesti lampaiden hoito rauhoitti mieltä ja sydäntä. Talon ryhmissä on keskusteleva, kannustava ja innostava ilmapiiri. Saniksella tiedetään ja näytetään että jokainen on tärkeä ja arvokas ihminen. Ihmisellä on päihdeongelma, ihminen itse ei ole ongelma. Kaikki on ollut ihan huippua. KIITOS! <3

- M33 -


Perjantai, Elokuu 21, 2020, 06:39 | Ei kommentteja »

Ymmärtäväinen hoitohenkilökunta. Auttavaisia asiakkaita. Otetaan kaikin puolin hyvin vastaan.

- M32 -


Keskiviikko, Elokuu 12, 2020, 06:17 | Ei kommentteja »

Koin tämän ajan hyväksi. Sain pysähtyä ajattelemaan itseäni ja elämääni syvemmin. En oisi tässä jos ei Jumala olisi ilmestynyt mun kohdallani. Minä sain uuden mahdollisuuden. Jumala armossaan vapautti minut viinan kahleista ja antoi minulle uuden suunnan elämään. Hänen avullaan minä saan elää sitä elämää jota Jeesus tarjoaa meille jokaiselle. Saat olla epäonnistunut tai pettynyt elämääsi niin muista Jeesus rakastaa juuri sinua ja tahtoo pelastaa sinut ja antaa sinulle elämisen arvoisen elämän.

- M54 -


Torstai, Elokuu 20, 2020, 06:10 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholiongelman takia. Sanaskoti on ollut todella hyvä paikka olla kuntoutumassa. Olen saanut raittiutta ja uusia ystäviä. Keskustelut oman hoitajan kanssa ovat olleet tärkeitä. Lisäksi ryhmät ovat myös hyödyllisiä ja olennainen osa kuntoutusta. Todella tärkeää on ollut mahdollisuus keskustella hoitajien kanssa aina kun sitä on tarvinnut. Olen saanut kuntoutuksesta paljon voimavaroja tulevaisuuteen.

- M37 -


Tiistai, Elokuu 4, 2020, 06:05 | Ei kommentteja »

Hei,
nyt kotona! Haluaisin vielä kiittää ja sanoa, että ei uskoisi, kuinka paljon apua tuosta ajasta oli! Moneen muuhunkin asiaan, kuin vain alkoholin suhteen; voi olla kerrannaisvaikutus, tai jotain, mutta yritän saada yhteyden omaan päihdekoordinaattoriini, ja päästä intervalliin. Kaikki ohjaajat osasivat asiansa ja ryhmä oli upea!

Ja erityiskiitokset ja terveiset omalle oh:lleni Jennille, jonka antaman positiivisen energian avulla siirtyminen "siviiliinkin" sujui ilman pelkoja. =)


Maanantai, Elokuu 10, 2020, 05:58 | Ei kommentteja »

Menetin työpaikkani keväällä juomisen takia ja tulin Sanaskodille henkisesti ja fyysisesti uupuneena. Kahden kuukauden kuntoutuksen aikana sain valtavasti voimavaroja ja luottamusta tulevaisuuteen. Liisan vetämät ryhmät olivat erityisen voimaannuttavia ja sain niistä työkaluja itseeni tutustumiseen. Kesän aikana kauniin luonnon keskellä pystyin selvinpäin näkemään etäältä lohdutonta, alkoholin täyttämää arkeani, enkä enää halua palata siihen. Parasta antia Saniksella olivat vapaaehtoiset aamuhartaudet ja muu hengellinen ohjelma. Tämä oli elämäni paras kesä!

- N46 -


Perjantai, Elokuu 7, 2020, 09:05 | Ei kommentteja »

Olosuhteet olivat mitä parhaimmat: Oma huone, sosiaalisuutta ja tekemistä yllin kyllin, lähes poikkeuksetta hyvät asiakkaat ja henkilökunta. Aika (4vko) oli juuri sopiva, pidemmästä ei minun kohdalla olisi ollut hyötyä. Sain ryhmätöidenkin kautta monet asiat näin "vanhallakin iälläkin" ajateltua uusiksi. Olen luottavainen.

- N59 -


Perjantai, Heinäkuu 24, 2020, 09:02 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutusjaksolle päihderiippuvuuden vuoksi. Sanaskoti on loistopaikka; jokaisella omat huoneet, on eläimiä, sauna kolmesti viikossa, hyvä ruoka, pelejä, jopa lentopallokenttä ! Mukavat hoitajat, kannustava ilmapiiri.

Parasta antia terapiaryhmät - saatu tietoa sairaudesta. Pidin kaikesta Sanaskodissa.

- N57 -


Perjantai, Heinäkuu 24, 2020, 08:58 | Ei kommentteja »

Henkilökunta +

Ryhmät +

Oma huone +

Oma koti kullan kallis

- M41 -


Tiistai, Heinäkuu 7, 2020, 13:53 | Ei kommentteja »

Sanaskodilla on mukavat hoitajat ja hyvä säännöllinen ruoka. Myös huoneet ja muut paikat ovat siistejä. Eläimet tuovat hyvää mieltä ja ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset.

- N29 -


Tiistai, Heinäkuu 7, 2020, 13:51 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on lämminhenkinen ja asiantunteva kuntoutusyksikkö. Henkilökunta jaksaa kuunnella ja tsempata. Paljon olen saanut ihan faktatietoa esim. toipumisen eri vaiheista, tai mitä tuntemuksia tai fyysisiä oireita voi tulla kun on lopettanut päihteiden käytön. 

On hyvä, että kuntoutusta tai tietoa ei tuputeta, mutta ollaan lähellä ja tavoitettavissa, sitten kun asiakas haluaa keskustella.

Toivottavasti Sanaskoti jatkaa toimintaansa hamaan tulevaisuuteen ja on meidänlaisten tukena vastaisuudessakin :) Kiitos.

- N51 -


Tiistai, Heinäkuu 7, 2020, 13:47 | Ei kommentteja »

Ryyppäämisen takia tulin kuntoutukseen. Sanaskoti on ollut tosi hyvä paikka. Tosi hyvä kaikin puolin, en osaa sanoa muuta.

- M38 -


Tiistai, Kesäkuu 23, 2020, 11:57 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin todella huonossa kunnossa, mutta kuuden viikon jälkeen elämä näyttää onnelliselta. Haluan kiittää tästä osaavaa henkilökuntaa, joiden tarjoama apu tuli todella tarpeeseen. Ruoka oli aina hyvää myös.

- M30 .


Tiistai, Kesäkuu 23, 2020, 11:55 | Ei kommentteja »

Ei mitään valittamista. Mukava henkilökunta. Rauhallinen ympäristö ja ravitseva ruoka.

- N40 -


Tiistai, Kesäkuu 23, 2020, 11:51 | Ei kommentteja »

Ihan "kivaa", vaikka säännöt tuntuivat turhan tiukoilta. Mutta ymmärrän sen, koska tämähän on hoitopaikka ja asiakkaiden olisi niin helppo lipsua säännöistä. 

- N60 -


Tiistai, Kesäkuu 23, 2020, 11:48 | Ei kommentteja »

Ruokaa voisi olla enemmän tarjolla, iltapaloissa vaihtelevuutta. Henkilökunta oli hyvä. Kiinteistömies Pyry on kohtelias ja hyvin kasvatettu.

- M23 -


Perjantai, Kesäkuu 5, 2020, 10:55 | Ei kommentteja »

Ihana paikka luonnon ja eläimien keskellä. Hoitajat ammattitaitoisia, ymmärtäväisiä, huomioonottavia, kannustavia, välittäviä ja kaikenkaikkiaan mukavia :)

Sanaskodissa pidetyt eriaiheiset ryhmät mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä sekä myös herkistäviä (mm. hartaushetket, asiakkaiden pitämät vertaisryhmät ja musiikkiryhmät). Olen mielestäni saanut varmuutta, sisäistä voimaa ja mielenrauhaa kuntoutusjaksolta, mahdollisiin arjen tuomiin haasteisiin. Olen myös löytänyt sitä oikeaa elämäniloista, hieman hulvatonta ja aktiivista persoonaa, mikä juoma-aikoina ollut kadoksissa.

Ainut asia mihin toivoisin kiinnitettävän huomioita on aamu- ja iltapalan aika (nyt 20 min), mikä mielestäni kohtuuttoman lyhyt, jos haluaa syödä rauhallisesti, ilman kiirettä. Koska nyt aikaa saattaa kulua jopa yli 10 min jonottamiseen, joten syömiseen voi jäädä aikaa pahimmillaan alle 10 min. Tilanne turkin jatkossa paranee, kun ruokailu yhdistetään ryhmien kesken ja aikaa hiukka pidennetään, mutta jono myös kasvaa.

Sanaskodilta lähden haikein mielin, tämä ollut minulle kuitenkin kaikenkaikkiaan antoisa matka ja odotan innolla intervallijaksoa sekä tulevaisuuttani arjessa. Olen saanut Sanaskodilta hyvät "eväät" matkaan :)

- N51 -


Tiistai, Toukokuu 19, 2020, 16:51 | Ei kommentteja »

Omalta kohdaltani voin todeta, että kuntoutus Sanaskodissa keväällä 2020 oli kaikin puolin onnistunut. Vanha sanonta "tule sellaisena kuin olet" piti paikkaansa. Vastaanotto henkilökunnan taholta oli ystävällinen. Muiden asiakkaiden kanssa tuli juttuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Asuin- ja kokoontumistilat sekä käytännön järjestelyt olivat toimivia. Mahdollisuus liikuntaan nopeutti fyysisen kunnon palautumista. Päiväohjelmat olivat riittävän vaihtelevia ja niissä oli asiakkaille riittävästi omaa aikaa, joka mahdollisti asiakkaiden omatoimista ajanviettoa; leffaillat, grillaus, liikunta, pelit jne. Erityksen positiivisena haluan mainita asiakkaiden mahdollisuuden tehdä ehdotuksia ja vaikuttaa oman ajan käyttöä. 

Hoitojakson päättyessä Sanaskodista lähtee ehjempi ja motivoitunut ihminen arjen koitoksiin. Eli suuret kiitokset henkilökunnalle huolenpidosta ja muille asiakkaille ystävällisyydestä.

- M55 -


Tiistai, Toukokuu 19, 2020, 16:40 | Ei kommentteja »

Sanaskodissa on rauha toipua. Erinäiset ryhmät palvelivat tarpeita. Ryhmissä opitiin konkreettisia keinoja vastustaa päihteitä. Hoitajat ovat ihmisiä ihmisille. Kiitos Sanaskodille!

Ps. Hyvät lenkkimaastot

- N38 -


Perjantai, Toukokuu 8, 2020, 08:48 | Ei kommentteja »

Onneksi on Sanaskoti. Täällä meistä huolehditaan aidosti! Kaksi kuukautta meni tosi nopeasti. Reppuun jäi tosi runsas paketti päihteistä irtipääsemikseksi.

Rakkaudella, Toipuja

- N71 -


Perjantai, Toukokuu 8, 2020, 08:29 | Ei kommentteja »

Koin täällä olon rauhoittavana ja se vahvisti minua henkisesti, kun sain olla kuukauden muiden kanssa, joilla on samankaltaisia ongelmia. Oli hyviä keskusteluja ja vertaistukea. Lähden hyvillä mielin kotiin. Kiitos kaikesta !

- M42 -


Perjantai, Toukokuu 8, 2020, 08:26 | Ei kommentteja »

Täällä Sanaskodilla on ollut hyvä olla. Täällä olen saanut todella hyvän pohjan Helsinkiin paluuta varten. Vuosien huumehelvetin jälkeen minulla on pitkästä aikaa toivoa. Minun ei enää tarvitse käyttää huumeita. Täällä pystyin vihdoin pysähtymään ongelmieni äärelle.

Talon järjestämistä rymistä oli iso apu. Paras tehtävä oli jäähyväiskirje huumeille. Iso menneisyyden taakka putosi harteilta. Täällä löysin myös NA-ryhmät uudestaan. 

Sanaskodilla on aivan mahtavat tilat ja puitteet. Vapaa-ajan tilat ovat olleet mahtavat. Puusaunassa heitetty hyvät löylyt, Ruusulassa kuunneltu musaa ja katsottu leffoja. Sanaskodilla sai myös eläinterapiaa. Hoidin kanoja, kyyhkyjä ja kaneja. Se toi iloa päivään. Paavo-kissa oli myös mahtava tyyppi. Opetin Paavoa antamaan tassua ja istumaan pyynnöstä, nami-paloilla :)

Täällä on ollut hyvä olla ja haluan kiittää vielä henkilökuntaa !

- N33 -


Perjantai, Toukokuu 8, 2020, 08:18 | Ei kommentteja »

Kommunikaatio kaikkien kesken tärkeää, tietoisuus tapahtumista ympärillä rauhoittaa.

Yhteiset säännöt ja niistä kiinni pitäminen, kaikilla.

Kiitos mahtavasta, auttavasta ja rauhoittavasta ajanjaksosta. Kaikkea hyvää kaikille !

- M38 -


Perjantai, Huhtikuu 10, 2020, 14:14 | Ei kommentteja »

Kun tulin Sanaskodille olin rikki ja ihan pohjassa, en nähnyt mitään valoa tulevasuudessa, enkä syytä elää.

Sanaskodin henkilökunta, omahoitajakeskustelut, ryhmät ja vertaistuki nosti minut jaloilleen ja antoi minulle toivoa ja voimaa.

Lähden nyt kotiin ihan eri ihmisenä, kun mitä olin. Olen täältä saanut työkalut mitkä tarvisen tulevaisuuden suunnittelussa.

Isot kiitokset kaikille Sanaskodissa !!

- N42 -


Perjantai, Huhtikuu 10, 2020, 14:03 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin pitkään jatkuneen huumeiden käytön takia, jonka halusin lopettaa. Sanaskoti oli ihan täysin tuntematon paikka minulle, mutta jo ensimmäisenä päivänä ennakkoluulot lähti pois. 

Sanaskoti on ollut turvallinen ja paras mahdollinen paikka kuntoutua. Ryhmät on ollu todella hyviä, olen oppinut paljon omasta riippuvuudesta, itsestäni ja elämästäni ja saanut työkaluja tulevaisuuteen. Omahoitajan kanssa käydyt keskustelut on myös ollut tosi hyödyllisiä ja omahoitajani Liisa on aidosti välittänyt, kannustanut ja tukenut. Tärkeetä minulle on ollut myös yhteistöhoito. Yhteistö on ollut iso tuki. Olen kasvanut ihmisenä paljon. Sanaskotilla olo aikana saanut itseluottamusta ja hyvä alun raittiiseen elämään. Olen myös pitänyt siitä että hengellisyyttä voi halutessaan toteuttaa osana kuntoutusta.

Ruuat ja puitteet muutenkin on Sanaskodilla mahtavat. Kaiken kaikkiaan aivan ihana paikka. Kiitos ihanille työntekijöille ja yhteisölle !

- N 25 - 


Perjantai, Huhtikuu 10, 2020, 13:55 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholiongelman vuoksi. Sanaskodin sijainti luonnon keskellä antoi hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja kuntosalilla sai tehtyä treeniä. Iso kiitos mahtavista ryhmistä ja niistä saaduista tietopaketeista. Kiitos ohjaajat Liisa, Jenni ja omahoitaja Nina. Teette upeaa työtä ja sen huomaa sydämmellisyydestänne ja ammattitaidostanne. Suosittelen! Aurinkoista kevättä.

-  N50v -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 12:30 | Ei kommentteja »

Tulin hakemaan konkreettisia keinoja elää ilman päihteitä ja kiitos ennen kaikkea Liisan ryhmien ja Jennin ohjeiden/tehtävien, ne myös mukaani sain. Voimaannuin kauniin luonnon ja eläinten hoidon äärellä ja uskon vieväni täältä mukanani elintärkeitä eväitä loppuelämääni varten. Johtajalle kiitos coronan "hoidosta". Saimme olla turvassa sekä toimiesi, että lempeän lujan luonteesi ansioista. Vielä haluan tuoda esiin, että Sanaskodilla on hyvä henkilökunta. Etenkin Päivi jäi mieleeni 100% läsnäolollaan ja kyvyllä tarkastella/hoitaa jokainen asiakas YKSILÖLLISESTI, tätä ei kaikki osaa.

Tarkentaen sitä vielä, että jos asiakas on väsynyt tai allapäin, niin ei ole sopivaa "ilakoida" ja höpistä taukoamatta omasta elämästään. Tulemme tänne haavoilla ja vahvistumme kyllä. Aluksi olemme kuitenkin hyvinkin herkillä

Voimia vaativaan työhön teille kaikille !

Keväthalein :)

PS. LAITAN KORTIN, KUN 1V ON TÄYNNÄ !

- N46 -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 12:16 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen koska päihteiden käyttöni lähti täysin käsistä niin että mielenterveys, ihmissuhteet ja arjenhallinta kärsivät pahasti. Tulin Sanaskotiin huonolla asenteella ja ajattelin, että lähden viimeistään kun saan rahaa. Asia ei mennytkään niin ja olen oppinut ja saanut paljon. Kuntoutus on ollut positiivinen yllätys. Olen saanut motivaatiota ja elämänhalua. Sekä kanssakuntoutujat ja hoitajat ovat olleet mahtavia ja lämpöisiä ihmisiä. Miinusta on ollut korona-tilanteesta johtuvat toimenpiteet, mutta se on ymmärrettävää eikä hoitajien vika.

Olen kiitollinen, että olen saanut olla täällä.

- N20 -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 12:01 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille hakemaan keinoja päihteettömyyteen ja etäisyyttä päihteisiin. Mielestäni Sanaskoti on erittäin hyvä kuntoutuspaikka. Henkilökunta on ammattitaitoista ja osaavaa. Ryhmät ovat olleet erittäin hyödyllisiä ja olen saanut niistä paljon apua. Omahoitajakeskustelut ovat olleet tärkeä osa kuntoutusta.

Sanaskoti on myös ympäristönä viihtyisä ja aktiviteetteja on riittävästi. Toivon todella, että saisin intervalleja tänne. Kiitos kaikesta ja erityiskiitos omahoitajille Liisalle ja Minnalle.

Tästä on hyvä jatkaa.

- N29 -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 11:55 | Ei kommentteja »

Sanaskodissa päihdehoidossa oleminen oli erittäin hieno ja silmiä avaava kokemus. Erittäin hienot puitteet, mahtava henkilökunta ja aivan uskomattoman mukavat asiakkaat saivat miettimään elämän tosi seikat aivan eri tavalla. Suosittelen ehdottomasti Sanaskotia paikkana, jos päihdehoitoa suunnittelee ja niistä eroon haluaa.

Iso kiitos kaikille sydämmeni pohjasta. Intervallia ja kesää odotellessa ja Liisa, tämä ei ole loppu vaan uuden alku :)

Hyvää kesää kaikille ja hyvää matkaa.

- M38 -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 11:50 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelman takia. Sanaskoti paikkana kuntoutumiseen on aivan mahtava. Henkilökunta todella päteviä ja myös välittävät aidosti! Myös itse paikassa todella hyvä fengsui. Ja tekemistä on enemmän kuin tarpeeksi, kunhan itse aktiivinen. Pelailla voi ihan kaikkea, lautapeleistä jalkapalloon. Myös lenkkeilyreitit ihan omaa luokkaansa. Minulle hyötyä ollut aivan älyttömästi. Saanut tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin, mikä auttanut ajattelemaan asioita monella eri tapaa, unohtamatta että saanut myös tutustua itseensä uudelleen.

Mikä ollut tärkeintä, niin alkanut näkee kuinka ihanaa elämä on ja kuinka monesta asiasta voikaan nauttia ilman päihteitä. Ja tosiaan nähnyt millainen itse olen :)

Se mistä olen Sanaskodissa pitänyt, niin mitään valehtelematta, aivan kaikesta eniten täällä on todella hyvä ja turvallista olla. Niinku sanoin en näe juurikaan eroa henkilökunnan ja asiakkaiden välillä. Näen tämän todella käännekohtana parempaan elämään. Ja myös uskon, että näissä merkeissä minua ei enää näy täällä. Olen todella onnellinen, että pääsin tänne ja tutustua näihin kaikkiin uusiin ihmisiin :)

- M34 -


Torstai, Huhtikuu 2, 2020, 11:35 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, koska olin henkisesti aivan loppu ja menettänyt toivon paremmasta tulevaisuudesta. Lisäksi alkoholin alaisena minusta oli tullut tapaturmaherkkä, joten jotain oli pakko tehdä ennenkuin mitään peruuttamatonta tapahtuu.

Sanaskoti on ollut rauhallinen ja sopivasti maailman murheista erillinen saarreke, jossa voi hyvin keskittyä kuntoutukseen, päihteiden liikakäytön aihauttamista ongelmista. Parasta Sanaskodissa on ollut aidosti asiakkaiden hyvinvoinnista välittävä henkilökunta sekä asiakkaiden ja henkilökunnan muodostama yhteistö.

Olen ollut 2kk päihteettömänä ja saanut taas uskoa että parempi tulevaisuus on mahdollinen. En ole vielä kovin vahvoilla, mutta olen saanut voimia yrittää eteenpäin.

- Mies 48 - 


Torstai, Maaliskuu 12, 2020, 14:47 | Ei kommentteja »

Kiitos yhteistö, kiitos henkilökunta. Parhaita päätöksiä elämässä oli tulla tänne. Toivottavasti pääsen vielä takaisin käymään intervallilla ainakin. Kaikki puitteet ja ryhmien rakenne ovat ihan maailmanluokkaa. Kiitos tästä ajasta.

- M 33v -


Torstai, Maaliskuu 12, 2020, 14:44 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille kuntoutukseen alkoholiriippuvuuden vuoksi. Parempaa paikkaa kuntotukseen ei ole. Täällä saa rauhoittua omassa huoneessa tai luonnon helmassa. Silti lähellä on ammattitaitoinen henkilökunta varustettuna lämmöllä ja empatialla. Yhteisöstä saa korvaamatonta vertaistukea ja seuraa vapaa-ajan harrasteisiin, joita Sanaskodilla on laidasta laitaan. Täällä olen saanut raittiissa ja kannustavassa ympäristössä toipua. Ryhmissä ja omahoitajakeskusteluissa olen löytänyt voimavaroja raitistumiseen, keinoja pysähtymiseen ja oppinut tunnistamaan tunteitani. Musiikki-, liikunta- ja kädentaidonryhmät ovat olleet mukavaa vastapainoa "tiukalle" asialle. Ruoka on ollut hyvää ja sitä on riittävästi :)

Lämmin kiitos Liisalle rinnalla kulkemisesta. Olet kultaa ! Kiitos myös muille hoitajille, keep up the good work. Omistajille spessupäivistä erityiskiitokset. Asiakkaiden toiveita todella kuunnellaan ja toteutetaan. Yhteisö ja uudet ystävät, iso hali, tulee ikävä.

- N 45v -


Torstai, Maaliskuu 12, 2020, 14:35 | Ei kommentteja »

Hoitokodissa olen saanut apua pitkän laitosjakson jälkeen kohti siviiliä eli itsenäiseen asumiseen ja elämiseen. Hengellinen elämä on vahvistunut, kun saanut pitää hartauksia ja treenata saarnaamista. Siulunhoidosta ollut apua. Mielekästä tekemistä on olllut kun sain olla 3kk keittiöllä töissä.

- Mies 39v -


Tiistai, Maaliskuu 10, 2020, 07:26 | Ei kommentteja »

Kiitos tästä ajasta. Ruoka loistavaa monipuolista, henkilökunta välittävää ja paikka rauhallisuuden, rakkauden sekä lämmön perikuva ja huikea tavoitteiden mahdollistaja. 

Lämpimät kiitokset ja mukavaa kevättä.

- Mies 43v -


Perjantai, Helmikuu 7, 2020, 15:55 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin ja olin todella eksyksissä itseni kanssa. Täällä minua todella kohdeltiin ihmisenä ja koin oloni ja kuntoutukseni turvallisena. Voitin itseni monessa asiassa ja tulin rohkeammaksi. Sain kertoa elämästäni niin että minut otettiin vakavasti ja tuettiin sekä kannustettiin. Nyt koen, että olen valmis kohtaamaan elämän, sen omilla ehdoilla ja sain kuntoutuksesta sen, mitä lähdin hakemaan. Koin, että Sanaskoti auttoi minua kasvamaan ihmisenä. Ruoat olivat todella hyviä. Ryhmät palveli tarkoistustaan sekä ohjelmaa oli oikea määrä. Henkilökunnassa havaitsin, ettei kukaan ollut töissä pelkästään rahan motivoimana, vaan kaikki olivat kutsumusammatissaan ja halua oli tukemiseen ja auttamiseen. Sali oli hyvä, musiikkivehkeet olivat hyvät sekä sauna oli hyvä. Paavo-kissa hoiti työnsä onnistuneesti :)

-Mies 39-


Perjantai, Helmikuu 7, 2020, 15:41 | Ei kommentteja »

Hakeuduin Sanaskotiin pahan alkoholiriippuvuuden vuoksi sekä siksi että olin kuullut vain positiivisia kommentteja. Sanaskodilla on ollut helppo kuntoutua, koska henkilökunta on ammattitaitoista sekä toiset toipujat ovat toisen huomioonottavaa ja kunnioittavaa. Olen saanut rauhassa kuntoutua ja tehdä surutyötä, kun avopuolisoni kuoli syliini. Tärkeintä täällä on ollut rauha ja hengellisyys. Kokonaisuutena aivan mahtava paikka. Kiitos kaikille.

-Mies 59v-


Perjantai, Helmikuu 7, 2020, 15:27 | Ei kommentteja »

Alkuun oli hankalaa ja meinasin heti alussa lähteä. Pidin päätöksestäni kiinni ja jatkoin kuntoutusta. Paras paikka tähän mennessä missä olen ollut. Kiitos kun jaksoitte kestää minua, tukea, auttaa, kuunnella ja ymmärtää tilanteeni. Nyt olen aivan eri ihminen kun saapuessani. Aivan kuin kotona olisi. Kiitos hoitajille sekä keittiön emännälle hyvistä aterioista ja juttutuokioista! Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat kuntoutua rauhassa. Kiitos!

- Mies 26 -


Keskiviikko, Tammikuu 22, 2020, 15:23 | Ei kommentteja »

Tosi hyvä paikka, viihdyn hyvin. Henkilökunta ja asiakkaat ottivat hyvin vastaan minut. Hyvät ryhmät on ollu. Mun paras on ollu se että tä on ollu uskovainen paikka ja kiitos ku minut on otettu tänne.

- Mies 40 -


Keskiviikko, Tammikuu 15, 2020, 08:36 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on rauhallinen ja asiallinen paikka. Kotona olisin halunnut käydä tarkistamassa postit.

- Mies 49v - 


Tiistai, Tammikuu 7, 2020, 09:29 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihteiden sekakäytön takia. Hoitajat, ryhmät, yhteistö ja säännöllinen päivärytmi ovat auttaneet minua täsmentämään ongelmiani ja tukeneet tasapainoiseen arjen rakentamisprosessia. Tärkeää on myös se, että saa myös vetäytyä omiin oloihinsa omassa huoneessaan. Minut on otettu lämminhenkisesti vastaan ja tunnelma on kotoisa.

- Nainen 30v -


Tiistai, Tammikuu 7, 2020, 09:15 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille hyvin masentuneena ja ahdistuneena, voiden todella huonosti. Huumeet olivat vieneet minulta ihmisarvoni ja elämänhaluni. Nämä 3kk täällä Sanaskodilla ovat olleet elämäni parasta aikaa. Olen ihan eri ihminen, kun tänne tullessani. Arvostan itseäni, olen onnellinen ja voin todella hyvin. Olen avoin, iloinen ja pidän ihmisistä. Ilman Sanaskotia en tiedä missä tällä hetkellä olisin. Kiitos tästä jaksosta työtekijöille, etenkin omahoitajalle :) Teette hyvää työtä! Sanaskodilla oikeasti välitetään ! KIITOS !

- Nainen 29v -


Tiistai, Joulukuu 31, 2019, 16:57 | Ei kommentteja »

Ihana rauhallinen paikka metsän keskellä. Olen saanut rauhassa tutustua itseeni selvinpäin sekä saanut tukea ja ymmärrystä päihdeongelmasta. Hoitajat on ollut mukavia sekä ruoka hyvää !

Yökköjen kanssa on saanut jutella, jos öisin ei oo saanu nukuttua. Tulin alkoholismin takia alkunperin tänne kristilliseen hoitokotiin ja yhteys Jumalaan on rakentunut myös. Ryhmät ja ohjelma on jees. Ollu hyvä paikka kuntoutua. Uskon raittiuteen.

- Mies 29 - 


Perjantai, Joulukuu 20, 2019, 10:13 | Ei kommentteja »

Olen saanut erinomaisia työkaluja jatkamaan ongelmallista elämääni. Sanaskoti tarjoaa rauhaa ja ammattitaitoista terapiaa. Asiakkaat vertaistukea. Pilates (Marika) toi elämääni uuden ulottauvuuden. Aloitan lajin harrastamisen.

- Nainen 55v -


Perjantai, Joulukuu 20, 2019, 10:08 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin alkoholiriippuvuuteni takia. Sanaskoti on lämminhenkinen, kodinomainen paikka. Olen saanut psyykkistä, fyysistä ja henkistä voimaa täällä. On ollut hyviä ryhmiä. Aamuhartaukset ovat olleet tärkeitä ja hengelliset tilaisuudet. Punttisali oli todella hyvä ja fyysinen kunto on noussut kohisten. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Henkilökunta on mukavaa ja asiakkaittenkin kanssa olen tullut toimeen. Ryhmiäkään ei ole ollut liikaa ja ruuan jälkeen on saanut ottaa ruokalevon. Ehkä tärkeintä 7 viikon jaksollani on ollut tietysti raittius ja hengellliset tilaisuudet ja kuntoilu.

Henkilökunnalle kiitos hyvästä hoidosta. Täältä lähtiessä kaikki on omissa käsissä ja en tahdo palata takaisin entisiin ympäristöihin. KIITOS !

- Mies 54 -


Perjantai, Joulukuu 20, 2019, 09:59 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen saadakseni alkoholin käyttöni lopetettua tai vähintään reilusti vähennettyä.

Sanaskoti on viihtyisä, rauhallinen ja turvallinen paikka. Henkilökunta ottaa huomaansa ja huolehtii hyvinvoinnista monin tavoin. Päivittäiset rutiinit ovat tärkeitä. Luennot ovat osa paranemista ja sen mahdollistamista. Pidin siitä toverihengestä, joka Sanaskodilla vallitsi. Tärkeintä oli henkinen kuntoutuminen.

- Mies 63 -


Perjantai, Joulukuu 20, 2019, 09:55 | Ei kommentteja »

Päihteiden vuoksi tulin. Sanaskoti on ollut mukava paikka. Olen saanut hyvin tukea kuntoutukseen. Henkilökunta ja ruoka on ollut hyvää.

-Mies 36-


Perjantai, Marraskuu 1, 2019, 13:02 | Ei kommentteja »

+Kasvisruoka erittäin hyvää

+Monipuoliset ryhmät

+Uskontoa ei tuputettu

+Paavo-kissa ja muut eläimet

+Erityiskiitokset Minnalle kun näytti mitä keltaisessa mökissä on

 

-Nainen, 27v.-


Tiistai, Lokakuu 22, 2019, 06:07 | Ei kommentteja »

Tulin alkoholin käytön ja lastensuojelun ilmoituksen takia. Sanaskodin henkilökunta ja vertaisryhmät ovat auttaneet raittiuteen. Paikka on ihana luonnon läheinen ja rauhallinen. Suosittelen lämpimästi! Olin raitistumassa ja rentoutumassa, oppimassa huolehtimaan terveydestä ja hieman myös itseäni hemmottelemassa. Ihana ja kaunis paikka ja kokonaisuus.

-Nainen 54v.-


Torstai, Lokakuu 17, 2019, 08:56 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on rauhallinen ja mukava paikka mietiskellä elämää. Rokkenrollia ja rakkautta <3

-Mies 25v.-


Keskiviikko, Lokakuu 9, 2019, 11:43 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin ystävän kehujen vuoksi ja kaikki odotukseni täyttyivät reilusti. Henkilökunta on aivan mahtavaa sekä paikan rauhallisuus ja hyvä yhteishenki. Tulen suosittelemaan Sanaskotia kaikille, jotka kysyvät hyvää kuntoutusta.

-Mies 59v.-


Maanantai, Lokakuu 7, 2019, 07:24 | Ei kommentteja »

Kokonaisuutena arvioiden kuntoutusjakso Sanaskodilla oli loistava. Ruoka oli hyvää, ohjaajat osaavia ja ammattitaitoisia. Mielestäni Sanaskodin saamat hyvät arviot ja slogan "Täällä sinusta välitetään aidosti" eivät ole tuulesta temmattuja. Minulta on vaikea saada positiivista palautetta siviilissä, mutta Sanaskotia voin todella lämpimästi suositella myös muilla päihdeongelman omaaville. Suuret kiitokset henkilökunnalle. 

-Mies 29v.-


Keskiviikko, Syyskuu 25, 2019, 12:22 | Ei kommentteja »

Päiväjärjestys hyvä. Asiapitoiset ryhmät hyviä. Sukupuolijakauma ok. Joissakin asioissa tulee mieleen, että ohjaajat voisivat keskenään päivittää käytännöt. On ollut tilanteita, joissa asiakkaat ovat kokeneet "syyllisyyttä" kun viesti eri ohjaajilta on ollut erilainen. Toiset antavat vapaammat kädet ja toiset pitävät pilkuista kiinni. Kaikkinensa positiivinen kokemus - elämää tää vaan on. Ja nyt vointi on hyvä ja mieli kirkas.

-Nainen 70v.-


Keskiviikko, Syyskuu 25, 2019, 11:52 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen monen vuoden päihteiden käytön takia. Sanaskoti on mun mielestä hyvä paikka saada apua ja täällä oikeasti välitetään ja autetaan sua toipumaan, mistä tahansa jutusta. Enemmän paikka on päihdekuntoutujille. Kaikki on ollut yhtä tärkeää, ryhmät enimmäkseen se, josta on saanut paljon irti. Pidin kaikesta ja maisemat on mukavat, plus täällä on rauhaisaa.

-Nainen 21v.-


Sunnuntai, Syyskuu 15, 2019, 14:02 | Ei kommentteja »

Paikka ylitti kaikki odotukset. Ryhmähenki yhteisössä oli kokoajan hyvä. Henkilökunta ammattitaitoisia ja sydämellisiä ihmisiä. Tästä on hyvä jatkaa. 

-Mies 32v.-


Perjantai, Elokuu 30, 2019, 09:24 | Ei kommentteja »

Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden päästä kuntoutumaan kuukaudeksi Sanaskodille. Sain ihanan lämpimän vastaanoton sekä henkilökunnalta ja asiakkailta, ilmapiiri oli hyvä. Ryhmistä oli minulle paljon hyötyä. Kiitos teille kaikille ihanille hoitajille!

-Nainen 36v.-


Keskiviikko, Elokuu 28, 2019, 10:52 | Ei kommentteja »

Olin koevapaudessa Saniksella. Ja paikka on tosi hyvä ja henkilökunta asiansa osaavia ja myöskin eivät ole "leipiintyneitä" duuniinsa ja henk.koht. sain tosi paljon tästä paikasta mm. asioihin ymmärrystä ja tarvittavaa tukea. Oli hyvä paikka olla koevapaudessa, suosittelen. Ja paljon positiivista energiaa ja Rock'n Roll !

- Mies 39v -


Keskiviikko, Elokuu 28, 2019, 10:42 | Ei kommentteja »

Ihan uskomattoman hieno matka ollut Sanaskodin upeassa ympäristössä luonnon keskellä, oikeasti välittävän ja täydellä sydämellään töitä tekevän henkilökunnan tukemana.

Elämäni parhaimpia hetkiä kuntoutuksessa, selvinpäin.

 

- Nainen 29v -  


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 16:01 | Ei kommentteja »

Tosi hieno paikka, ylitti kaikki odotukseni. Ihana ja hyvä henkilökunta + asiakkaat. Ikimuistoinen kesälomani. Paljon viisaita ja hyviä ohjeita eheytymiseeni. Siunattua jatkoa kaikille.

- Mies 51v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:52 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta avusta, olette ihania ihmisiä. Tulin tänne, että saan bupren katki ja muut aineet. Sanis on ihana paikka luonnon keskellä. Olen saanut eniten apua ryhmistä. Tärkeintä hyvä yhteishenki ja ilmiset ja ympäristö.

- Nainen 23v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:37 | Ei kommentteja »

Ihana miljöö, hyvät ruuat ja aivan loistava henkilökunta sekä ilmapiiri :) Kyyttöjä ja hevoisa vielä lampaiden lisäksi, niin paikka olisi paratiisi :)

- Nainen 27v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:29 | Ei kommentteja »

Elämäntilannekriisi ja lisääntynyt alkoholin + omamoxin käyttö olivat syynä siihen, että hakeuduin itse kuntoutukseen, tavoitteena käsitellä avoeroa ja saavuttaa täysraittius.

Sanaskoti on ollut rauhallinen, idyylinen ja monipuolinen ympäristö kuntoutua. Henkilökunnasta välittyi aito välittäminen ja Rakkaus! Yhteistön tuki ja yhdessä kokeminen / jakaminen on ollut korvaamattoman tärkeää. Ryhmät ovat olleet antoisia ja ryhmien vetäjät rautaisia ammattilaisia.

Omahoitaja- ja sielunhoitotarapeuttisia keskusteluja olisin kaivannut enemmän. Olisi hyvä, jos resurssit antaisivat myöten, että yhteisön keskuudessa olisi pääsääntöisesti jatkuvasti hoitaja tavoitettavissa ja läsnä, sillä avun pyytäminen kansliasta tuntuu olevan usealle vaikeahkoa ajoittaisen kiireen välittyessä asiakkaille.

Aamuhartaudet, ohjaajien ammatillisuus, ympäröivä luonto, viihtyisät ja toimivat tilat, vertaistuki, yöhoitajan kiireetön läsnäolo, erittäin hyvä ja monipuolinen ruoka sekä erityisesti kristillinen arvopohja ovat omalla kohdallani mahdollistaneet kuntoutumisen ja tehneet kuntoutumiskuukaudestani unohtumattoman, ainutlaatuisen ja korvaamattoman tärkeän kokemuksen. Yksinkertaisesti sain viettää Sanaskodissa Elämäni kesän ja sydämmelläni on vain yksi sana - Nyt. Kiitos !

- Nainen 42v - 


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:10 | Ei kommentteja »

Haluan kiittää Sanaskodin työtekijöitä saamastani avusta ja tuesta. Omasta kokemuksestani täällä kohdataan ihminen ihmisenä, riippumatta siitä mitä ovat taustat ja ogelmat. Olen saanut apua, tukea ja ymmärrystä jokaiseen asiaan johon olen sitä tarvinnut, kiitos siitä !

Kiitän myös yhteistöä hyvästä yhteishengestä ja vertaistuesta. Ilman sitä olisi kuntoutumiseni ollut paljon haasteellisempaa. En olisi uskonut tänne tullessani, että lähden täältä näinkin vahvana ja toivekkaana kotiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti raitista ja parempaa huomista. Kiitos.

Ja emännälle iso kiitos todella hyvästä ruuasta.

- Nainen 24, HH -


Perjantai, Kesäkuu 28, 2019, 08:46 | Ei kommentteja »

Olen ollut nyt neljä viikkoa Sanaskodissa Siuntiossa kuntoutuksessa. Huomenna palaan kotiin. Sanaskoti on kuntoutuslaitos lähinnä päihdeongelmaisille. Tämä on ollut uskomattoman hieno ajanjakso. Loistava ympäristö, asiakkaat ja henkilökunta sekä ns. virallinen ja vapaa-ajan ohjelma. Toivottavasti tämä on auttanut myös varsinaiseen ongelmaani. Tuntuu, että ainakin henkisesti olen paljon edennyt niistä ajoista, jolloin ahdistus ja pelot olivat iso osa elämääni. Ihan kuin olisin jälleen löytänyt oikean minäni. Vasta aika näyttää, miten olen mahdollisesti muuttunut. Katso netistä tietoa ja kuvia Sanaskodista, jos olet kiinnostunut.

- Nainen 66v -


Tiistai, Kesäkuu 11, 2019, 09:10 | Ei kommentteja »

Henkilökunta oli ammattitaitoinen. Ruoka oli parasta mitä olen hetkeen syönyt (kasvisruoka). Kiitos siitä Nadjalle. Kiitos, että välititte minusta ja autoitte. Ison kiitos menee yhteisölle. Sain paljon vertaistukea ja ystäviä. Olen viimein löytänyt itseni.

"Elämässä on tänään paljon positiivista. Yksi niistä ei kuitenkaan ole huumeseulat". KIITOS :)

- Nainen 21 - Kiitos ei ole kirosana -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 09:06 | Ei kommentteja »

Hoito oli asiallista ja rakentavaa. Osaan tutkiskella itseäni ja ongelmiani uudelta näkökannalta. Hoitajat ammattitaitoisia. Yhteistö toisiaan tukevia ja kannustavia. Voin paremmin nyt kuin tänne tullessani. Tärkeintä on kuitenkin, että löysin uudelleen yhteyden Jumalaan. Saan olla ja elää Jeesuksen seurassa ja huolenpidossa.

- Mies 57 -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 09:01 | Ei kommentteja »

Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa saamastani hoidosta! Henkilökunta on mukavaa ja yhteistö mahtava. Ympäristö on viihtyisä ja kodinomainen ja ihana, kun ehdin nähdä myös lampaat. Ruoka oli maittavaa ja vegaaniruokailijat huomioitiin hyvin :)

- N24 -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 08:38 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin avoin mielin, tietämättä paljon paikasta. Minut otettiin vastaan tosi hyvin ja sain heti ystäviä. Yhteistönä Sanaskoti on aivan mahtava, ei puhuttu pahaa toisista ja ei ollut yhtään "kuivanappailua". Paikkana se on ihanan rauhallinen ja ei kestänyt kauan ennen kuin koin sisäistä rauhaa pitkästä aikaa. Lapseni tykkäsi kovasti tulla käymään. Täällä on pingispöytä, soittimia, punttis, askartelunurkka ja eläimiä :) Henkilökunta kohteli kaikkia samanarvoisina, erityisesti omahoitajani Liisa ja Serena, jonka kanssa meillä oli pitkiä keskusteluja öisin, kun ahdisti tai en saanut unta. Nadja keittiössä teki meille ihanaa (ja paljon) ruokaa ja oli aina hyvällä tuulella.

-N 41-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:52 | Ei kommentteja »

Tarvitsin ammattiapua päihteettömyyteen ja minulle raskaista asioista keskustelua. Sanaskoti on rauhallinen ja kodinomainen. Olen ollut päihteettömänä ja saanut puhua minulle raskaista ja tärkeistä asioista. Maaseudun rauhassa olen pystähtynyt pohtimaan ja miettimään asioita. Yhteisössä vertaistuki ja juttelu selvien ihmisten kanssa on ollut niin KIVAA. Tärkeintä että tulin Sanaskotiin on, että olen ollut selvinpäin :)

-Nainen 52v-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:47 | Ei kommentteja »

Tulin tai siis pääsin Sanaskotiin 10 vuotta jatkuneen viinan ja amfetamiinin käytön katkaisemiseksi sekä käyttöön liittyvien mielenterveysongelmien takia. Paikkana Sanaskoti on ollut mitä parhain. Ammattitaitoinen henkilökunta. On ollut helppo puhua todella vaikeista asioista, eivätkä turhaan mainosta, että täällä sinusta välitetään aidosti. Riittävän hyvä kuntosali ja mitä parhain sijainti juosta, niin metsässä kuin tiellä. Tärkeintä mitä olen kuntoutuksesta saanut, niin on halu elää. Muutamia kuukausia takaisin, niin suunnittelin vakavissani itseni tappamisa. Kiitos siis siitä, että olen saanut ilon ja haluan elää täysillä. Kiitos.

-Mies 30v-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:41 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen parantumaan pahasta päihderiippuvuudesta ja ennen tänne tuloa en tiennyt sairaudesta paljoakaan. Täällä sai laajasti tietoa ja ymmärrystä. Ihmiset ja vertaistuki auttavat todella paljon. Henkilökunta myös ollut asiantuntevaa. Ruoka myös huippua ja kiitos että kasvisruokailijat otetaan huomioon. Ilman kuntoutusta en varmasti olisi selvinnyt näin pitkälle. Kiitos.

-Marre-


Keskiviikko, Toukokuu 22, 2019, 07:42 | Ei kommentteja »

Halumme kiittää teitä kaikkia upesta työstä mitä teette😊
Olemme saaneet takaisin ihanan poikamme❤ Tästä on hyvä jatkaa. Toivomme teille kaikille voimia ja jaksamisia uusien apua kaipaavien kanssa. Olette huipputiimi.

Ihanaa kesän odotusta ja ISO KIITOS❤

- Sähköpostin välityksellä kuntoutujan vanhemmat -


Maanantai, Toukokuu 6, 2019, 07:41 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille rankan päihdeongelman ja rikoskierteen hillitsemiseksi. Alussa ajattelin pystyväni kohtuukäyttöön, mutta 3kk:n Sanaskoti jaksolla mieleni muuttui täysraittiuteen. Sain Sanaskodilta apua myös muihin, kuin päihdeongelmaan. Viikko-ohjelmaa on sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Suosittelen tulemista Sanaskodille avoimin mielin asettamatta ehtoja hoidon onnistumiselle. Itselläni se toimi hyvin ja osallistuin lähes kaikkeen toimintaan vaikka se aluksi tuntuikin vastenmieliseltä, mutta lopussa kiitos seisoo.

-Mies 36v.-


Keskiviikko, Huhtikuu 17, 2019, 07:29 | Ei kommentteja »

Omahoitaja antanut hyvää palautetta ja rohkaissut ongelmissa. Ollut ihanan auttava ja tukenut asioissa.

-Nainen, 23v.-


Lauantai, Maaliskuu 30, 2019, 07:28 | Ei kommentteja »

Päihdeklinikalla ja Ridasjärven katkaisuhoidossa suositeltiin tätä. Tulin päästäkseni eroon alkoholista ja kuntoutumaan niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sanaskoti on erinomainen paikka kuntoutukseen. Henkilökunta on aivan huippua. Täällä olen saanut tietoa päihderiippuvuudesta ja siitä selviämisestä. Hyvät hoitajat ja eritoten omahoitaja ja hänen luentonsa. Erityiskiitos Jukalle, jonka kanssa pystyimme "porautumaan" syvemmälle ongelmiini.

-Mies, 63v.-


Lauantai, Maaliskuu 30, 2019, 07:27 | Ei kommentteja »

Kaikki asiat pyörii hyvin ja on hyvin ohjelmaa päivisin ja opettavaa opetusta ja kodin yhteishenki on hyvä. Mielellään tulen uudestaan tänne intervallille. Hengellisyyttä kaipaan lisää.

-Mies, 38v.-


Maanantai, Maaliskuu 25, 2019, 07:26 | Ei kommentteja »

En voi kylliksi kiittää Sanaskotia. On vaikea pukea sanoiksi kiitollisuuttani. Olen saanut täältä mielenrauhan ja uuden mahdollisuuden elää levollisena raittiina. Sanaskodissa riippuvuus nähdään ongelmana, ei ihminen.

Kiitos henkilökunta, kiitos yhteisö.

-Nainen, 44v-


Maanantai, Maaliskuu 18, 2019, 07:25 | Ei kommentteja »

Kuntoutuspaikka todella hyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta. Suosittelen.

-Mies, 56v.-


Maanantai, Maaliskuu 11, 2019, 07:23 | Ei kommentteja »

Kuntoutus/hoito kohdallani onnistui yli odotusten, kiitos kuuluu asiantuntevalle henkilökunnalle. Kritiikki oli oikeanlaista, ei turhaa "tuomarointia". Hoitojakson aikana toteutui: 1) Asunto, 2) Rukousillat, 3) Raittiuden mahdollinen jatkuminen.

Täällä asiakkaat hoitivat oman osuutensa aivan loistavasti. :)

Kiitos Mari verhoista ja Jukka juttutuokioista ym. ym.

-Mies, 45v.-


Maanantai, Maaliskuu 4, 2019, 07:21 | Ei kommentteja »

Oli hyvä hoito. Iltapäiväruoka saisi olla tuhdimpaa.

-Mies, 51v.-


Maanantai, Helmikuu 11, 2019, 07:20 | Ei kommentteja »

Kiitos loistavasta kuntoutusjaksosta! Sain elämäni takaisin. Hoitajat olivat TODELLA mukavia, asiansa osaavia ja huomaavaisia.

Yhteisössä oli todella hyvä olla, ihan loistavaa jengiä. Myös ruoka oli todella hyvää kotiruokaa ja emäntä mukava. Paikka on todella kotoisa. Tunnuslause "Meillä sinusta välitetään oikeasti!" piti paikkansa täysin, hoito on aivan loistavaa ja hoitajat välittävät aidosti ja ovat täysillä & sydämellisesti kiinnostuneita siitä, että jokaisella on mahdollisimman hyvä olla. ISO kiitos vielä koko Sanaskodin väelle, voisin suositella paikkaa kenelle tahansa.

-Mies, 22v-


Maanantai, Helmikuu 4, 2019, 07:19 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, koska minulla oli päihde/alkoholiongelma. Sanaskoti on hieno paikka, josta sain hyvät "eväät" elämääni. Kuntoutuksessa eri ryhmistä, esim. Rihosta (riippuvuuden hoito) oli hyötyä. Tärkeintä oli oma kuntoutuminen ja hyvä yhteisöhenki. Pidin siitä, että sain hyviä kavereita ja saunominen oli myös kivaa, kuten myös kuntosali.

-Mies, 27v.-


Perjantai, Helmikuu 1, 2019, 07:17 | Ei kommentteja »

Olen saanut Sanaskodilta odotuksiani reilusti paremman tuen bentsodiatsepiinivieroitukseen, sekä hyvät työkalut tulevaan raittiiseen elämään. Myös kuntoutuksen hengellinen puoli on palvellut minua hyvin. Erityiskiitokset haluan esittää osaavasta hoitotoiminnasta Liisalle, Marikalle sekä Marille. Ruokaa on mahdollisuus syödä tarpeeksi ja monipuolisesti. Ruoka on valmistettu hyvin. Sen uskon olevan tärkeää monen asiakkaan kuntoutumisprosessin kannalta. Ruoan valmistuksesta haluan kiittää Nadjaa. Koen, että lääkinnällisen puolen tietämyksessä tarvittaisiin aiempaa enemmän asiantuntemusta, esim. joku hoitaja voisi olla erikoistunut lääkepuoleen. Myös verkkosivujen ulkoasu kaipaa uudistusta. Kiitos!

-Mies, 28v.-


Torstai, Tammikuu 31, 2019, 07:16 | Ei kommentteja »

Olen ollut muualla aiemmin päihdekuntoutuksessa ja Sanaskoti on huomattavasti enemmän kodinomainen kuin aiemmat paikat. Henkilökunta on asiansa osaavaa ja henkilökunnan kanssa tulee toimeen, mikä ei onnistu joka paikassa.

-Mies, 51v.-


Keskiviikko, Tammikuu 30, 2019, 07:15 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille kuntoutukseen alkoholiongelman takia. Sanaskoti on ollut mukava ja rauhallinen ympäristö, joka on täydellinen. On ollut mahdollisuuksia harrastaa esim. kuntosali ja musiikki, etenkin rumpujen soittaminen on ollut terapeuttista ja edistänyt kuntoutumistani. Ruoka Sanaskodilla on ollut loistavaa ja sitä on ollut riittävästi. Henkilökunta on myös ollut asiansa osaavaa ja hauskaa ja myös tarpeen tullen voi puhua avoimesti vakavemmistakin asioista. Iso kiitos koko Sanaskodin porukalle ja henkilökunnalle. KIITOS!

-Mies, 25v.-


Tiistai, Tammikuu 29, 2019, 07:13 | Ei kommentteja »

Olin Sanaskodilla ensi kertaa. Toivottavasti tulen uudelleen (intervallille) kesäaikana, siksi jäin kaipaamaan "aktiivihoitoa".

Ruoka voisi olla parempaa. Olosuhteet huoneessa ovat riittävät. Henkilökunta kokenutta, "ammattilaisia". En halua kirjoittaa negatiivista. Musiikkikerho voisi olla ryhmähuoneessa.

-Mies, 73v.-


Maanantai, Tammikuu 28, 2019, 07:11 | Ei kommentteja »

Suuri kiitos koko Sanaskodin henkilökunnalle. Viikko-ohjelma toimiva,ehkä joku tiistai oli vähän hektinen. Ryhmät olivat intensiivisiä, varsinkin Riho (riippuvuuden hoito).

Minulla on ollut teoriatieto hallussa jo pitkään, mutta nyt, kiitos henkilökunnan ja minun, se on kirkastunut ja tullut uusia näkökulmia mukaan. Tuntuu, että nyt on helpompaa toteuttaa asiat käytännössä. Vapaaehtoiset aamuhartaudet loistava tapa pysähtyä ja aloittaa päivä. Paavo, Nesto, Jade, Nelli, Sissi ja Sussu (vierailevia koiria ja Paavo, Saniksen oma kissa) loistavaa terapiaa!

Ehdottaisin viikko-ohjelmaan kevyen liikunnan lisäämistä mahdollisuuksien mukaan. Ruoka oikein pätevää, mutta lisää juureksia ja kasviksia.

Teillä on tieto, taito ja sydän mukana. 10+

-Mies, 48v-


Maanantai, Tammikuu 21, 2019, 07:08 | Ei kommentteja »

Tulin aika rikkinäisin mielin ja halusin päästä masennuksestani voitolle, kuntoutua fyysisesti ja saada päihdeongelmani hallintaan. Sanaskoti on todella hyvä paikka kuntoutua, jos sitä todella haluaa. Ei valittamista mistään. Tärkeintä on olleet ryhmät, vertaistuki ja erityisesti työntekijöiden tuki ja ymmärrys asiakkaiden tilasta.

Asiakkailla on sairaus - asiakkaat eivät ole sairaita!

-Mies, 58v.-


Maanantai, Tammikuu 21, 2019, 07:02 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, jotta pääsisisin eroon päihteistä. Sanaskoti miljöönä on upea ja kodikas. Ohjaajat ovat välittäviä ja ystävällisiä. Yhteisöllisyys on hieno juttu. Kuntoutusjaksolla olen oppinut paremmin ymmärtämään riippuvuuttani ja olen päässyt ajattelemaan asioita siihen liittyen. Suhteeni päihteidenkäyttöön on muuttunut. Olen saanut Sanaskodilta ystävän. Ruoka Sanaskodilla on ollut tosi hyvää. 

-Nainen 22v.-


Maanantai, Tammikuu 14, 2019, 07:01 | Ei kommentteja »

Hei!

Olette olleet ihania kohdallani ja tahtoisin siitä kiittää teitä ja toivoa teille parempaa vuotta 2019.

Haluaisin kertoa teille ja kaikille siellä hoidossa oleville, että toivoa on. olen itse saanut logistiikkainsinöörin paperit. Tämä siksi vaikka vanhempani eivät uskoneet minuun. Ihmisessä on voimavaroja, jotka pitää vain nostaa esiin. Kaikkea hyvää sinne ja voimia…

Terveisin mies 51v.


Maanantai, Tammikuu 7, 2019, 07:00 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, koska olin todella huonossa kunnossa liiallisen alkoholin käytön takia. Sanaskoti on ollut todella mahtava paikka kuntoutua, kodinomainien paikka, jossa on lähes täydellinen hoitotiimi ja ainakin meillä Paavolassa on ollut todella hyvä yhteisö, josta on myös ollut todella suuri apu. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja SYDÄMELLISET kiitokset hoitajille ja ohjaajille, teette tärkeää työtä. 

-Mies 29v.- 


Tiistai, Tammikuu 1, 2019, 06:59 | Ei kommentteja »

Tulin aika rikkinäisin mielin ja halusin päästä masennuksestani voitolle, kuntoutua fyysisesti ja saada päihdeongelmani hallintaan. Sanaskoti on todella hyvä paikka kuntoutua, jos sitä todella haluaa. Ei valittamista mistään. Tärkeintä on olleet ryhmät, vertaistuki ja erityisesti työntekijöiden tuki ja ymmärrys asiakkaiden tilasta. Asiakkailla on sairaus - asiakkaat eivät ole sairaita!!

-Mies, 58v.-


Maanantai, Joulukuu 31, 2018, 06:57 | Ei kommentteja »

Sain olla rauhassa raittiutta päin. Hoitajat ovat mukavia ja yhteisössä tulin hyvin toimeen. Hyvä paikka kaikin puolin.

-Mies 34v.-


Maanantai, Joulukuu 24, 2018, 06:56 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille lähinnä masennuksen takia, joka oli johtanut liialliseen alkoholinkäyttöön. A-klinikan kontaktini ehdotti Sanaskotia, koska se on pieni paikka ja oli saanut hyvää palautetta. (Koko oli minulle tärkeä ahdistuksen takia.) Sanaskoti on ollut mukava paikka. Ei ole tuntunut liian rasittavalta (muut kun Ruusulan siivoaminen) En pitänyt ryhmistä kauheasti ja olisi ehkä kiva, jos olisi jotain vapaaehtoisryhmiä joskus (esim. askartelu) Olisi voinut auttaa pääsemään yhteisöön paremmin kiinni. Oli hyvä päästä vanhempien nurkista vähäksi aikaa. Paavo-kissa oli loistava kaveri. Parempi oli olla täällä kuin yksin kotona koko ajan. Yhteisö oli hyvä, vaikkei ollut henkilökohtaisesti kauheasti yhteistä.

-Mies 24v.-


Maanantai, Joulukuu 17, 2018, 06:55 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholiriippuvuuden takia. Sanaskoti on ollut ihan loistava paikka kuntoutua - ihanan maanläheinen ympäristö, hyvä yhteisö ja kannustava, sydämellinen henkilökunta. Rakastan vanhoja rakennuksia ja olen todella iloinen, että sain huoneen päärakennuksesta

- Nainen, 39v.- 


Maanantai, Joulukuu 10, 2018, 06:55 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta tuesta. Olen saanut työkaluja arjessa toimimiseen. 

-Nainen 37v.-


Maanantai, Joulukuu 3, 2018, 06:53 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen kolmen kuukauden kännin lopuksi. Olen ollut kuntoutuksissa monta kertaa ennenkin ja muissakin paikoissa. Missään muualla kuin Sanaskodilla ei ole:

- yhtä viehättävä ympäristö

- yhtä hyvä ilmapiiri

- yhtä miellyttävät (ja nätit) hoitajat

- yhtä hyvät mahdollisuudet luottamukselliseen keskusteluun

Pieniä miinuksia: Elisa/Saunalahti kännykkäliittymät eivät kuulu. Ruoan taso on ollut laskemaan päin.

-Mies 40v.-


Lauantai, Joulukuu 1, 2018, 06:52 | Ei kommentteja »

Kuntoutukseen hakeuduin alkoholismini vuoksi. Sanaskoti oli ennestään tuttu vuoden 2014 kuuden viikon kuntoutuksen ajalta. Paikka on miellyttävä, turvallinen ja opetusta (ryhmiä) on sopivassa määrin ja ne ovat hyvin päihteiden käyttöön liittyviä "tietopaketteja".Lisäksi on vertaistukea eli muiden asiakkaiden kokemuksia päihteiden käytöstä ja miten ne vaikuttavat elämään. Minusta Sanaskodin kuntoutus antaa hyvät "eväät" päihteettömälle elämälle. Tärkeintä Sanaskodissa olossa on raittius siellä olon aikana ja lähdön jälkeen. 

-Mies 50v.-


Maanantai, Marraskuu 26, 2018, 06:46 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodin kuntoutukseen 29.10.2018 eipä ollut alkuun mitään ennakko-odotuksia, sillä olihan kyseessä ensimmäinen kuntoutukseni. Paikkana Sanaskoti on ollut aivan loistava paikka kuntoutua. Jo pelkkä ympäristö on rauhoittava. Ja henkilökunta on todella asiantuntevaa (ovat siis aivan oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan töissä jokainen). Tästä kuntoutusjaksosta on ollut todella paljon hyötyä ja olen saanut täältä todella hyvät eväät ja tarvittavan alkusysäyksen kohti uutta ja päihteetöntä elämää. Voin todella lämpimästi suositella kuntoutusta täällä Sanaskodilla kaikille sitä tarvitseville. Ikävä tulee tätä paikkaa!

-Nainen 40v.-


Maanantai, Marraskuu 19, 2018, 06:46 | Ei kommentteja »

Lämmin ja turvallinen ilmapiiri eheytyä. Rauhallinen ympäristö luonnon keskellä ja pieni yhteisö antavat hyvät puitteet. 

-Nainen, 40v.-


Maanantai, Marraskuu 12, 2018, 06:45 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka ja mukavaa henkilökuntaa. Voin suositella muillekin tätä paikkaa. Hyvää ruokaa ja tosi kodikas paikka. 

-Mies 20v-


Maanantai, Marraskuu 5, 2018, 06:44 | Ei kommentteja »

1) Toivoisin saavani parempaa elämää. 2) Asiallista ja ammattitaitoista väkeä auttamaan eri asioissa. 3) Olen saanut paljon ajateltavaa tulevaisuuden varalle ja kuunnellut muita. 4) Samoja kokemuksia olevat ihmiset vertaistukena. Hyvät hoitajat + ruoka, Kokille kiitos. 5) Kokonaisuudesta lähes täydellistä, 9+. Kiitos kaikesta tuesta henkilökunnan jäsenille. Hyvillä mielin eteenpäin. Hyvää elämää kaikille ja rauhaisaa loppuvuotta. Näkemiin

-mies 59v.- 


Torstai, Marraskuu 1, 2018, 06:43 | Ei kommentteja »

Tulin sanaskotiin päihdeongelmani takia, alkoholi ja cannabis. Sanaskoti on ollut minulle kuin koti, ihanan rauhallinen ja varsinkin henkilökunta on ollut mitä mahtavin. Olen saanut paljon itsevarmuutta, vahvuutta ja voimia ongelmien suhteen. Täällä on saanut olla oma itsensä. Ryhmät on olleet hyviä, olen saanut paljon niistä. Tärkeintä on ollut saada kunnioitusta ihmisenä. Paljon tukea, herttaisuutta ja aitoutta. Tämän jakson jälkeen tuntuu hyvältä kohdata ulkopuolinen elämä. Kiitos kaikille ja koko henkilökunnalle tästä kunniasta, olette olleet tosi, tosi kultaisia minulle suurella sydämellä. Jumalan siunausta teille ja Sanaskodille. 

-Nainen 55v- 


Maanantai, Lokakuu 29, 2018, 06:42 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholisoitumiseni takia, olin huonossa hapessa! Sanaskoti on ollut hieno, arvokas, idyllinen ja rauhaisa paikka ryhmineen, joissa on käsitelty oikeita asioita kuntouttamisen toteuttamiseksi! 2kk raittiutta, josta jatkaa eteenpäin raittiina, itsestä kiinni miten onnistuu jatkossa. Fyysinen hyvinvointi on parantunut, henkinen vointi parempi. Ehkä ihmiset ympärillä, avoin yhteisö on ollut tärkeintä, kanssakäyminen ja vertaistuki. Mistä pidin, ympäristö, jopa lampaat, idyllisestä maisemasta, lämmin henki talossa ja kiitän henkilökuntaa joka on ollut tukena toipumisessa. 

-M. 57v.-


Maanantai, Lokakuu 22, 2018, 06:41 | Ei kommentteja »

Kuntoutuksesta hain lepoa ja mielenrauhaa. Sanaskoti on ollut viihtyisä ja luontoystävällinen. Olen saanut hakemaani lepoa ja mielenrauhaa. Erityiskiitokseni saa Riho-ryhmät. Hyvää jatkoa teille kaikille.

-Mies 65-


Maanantai, Lokakuu 15, 2018, 06:40 | Ei kommentteja »

Olin aivan lopussa henkisesti ja fyysisesti. Hyvä paikka, punttis ja muut liikuntamahdollisuudet. Oon saanut selvyyttä jatkosta kotiin palatessa. Erittäin hyvä porukka, yhteishenki ja vertaistuki ryhmissä. Olen saanut uutta tietoa, joka on pistänyt miettimään tulevaisuutta! Kiitokset niin henkilökunnalle kuin myös muille asukkaille. 

-Mies 49-


Maanantai, Lokakuu 8, 2018, 06:39 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen pitkään jatkuneen alkoholinkäytön jälkeen. Työpaikka meni ja lastensuojelukin vaati kuntoutusta. Henkilökunta otti vastaan ystävällisesti ja tunsin tulleeni oikeaan paikkaan. Ensimmäinen aamuhartaus oli näin langenneelle uskovalle koskettava ja rankkakin (puhdistava) kokemus. Ensimmäiset kaksi viikkoa tuntui todella kuntouttavalta ja sain ryhmistä paljon irti. Sen jälkeen tunteet alkoivat heitellä ja kuntoutus oli lähinnä turvallisessa ympäristössä raitista aikaa viettäen. Kuntoutusjakso antoi minulle etäisyyttä alkholin käyttöön ja uudisti minua uskossa. Vielä ei taistelua ole täysin voitettu ja pitää jatkaa yhteistyötä A-klinikan kanssa. On ollut hyvä, että pystyin käymään kuntosalilla ja harrastamaan ulkoilua luonnossa. Myös pianon soitto mahdollisuus oli hyvä. Henkilökunta on ollut oikein mukavia! Enemmän olisin kaivannut vertaistukiryhmiä muiden kuntoutujien kanssa. Nyt AA-ryhmä oli vapaaehtoinen ja sinne ei juuri kukaan mennyt. Sen takia jätin itsekin väliin. Olisi siis pitänyt itse enemmän aktivoitua keskustelemaan riippuvuudesta muiden asiakkaiden kanssa. Eli hoitojakso ei minua täysin raitistanut vaan vielä on käytävä omat taistelut tämän jälkeenkin.

-Mies 45v-


Maanantai, Lokakuu 1, 2018, 06:38 | Ei kommentteja »

Sanaskodille tuhottoman paljon kiitoksia. Täällä on saanut rauhassa kuntoutua. Tunnen olevani jälleen voimissani ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Erityiset kitokset hoitohenkilökunnalle, täällä oli mukavaa ja rauhaisa ilmapiiri. Yhteisön tuki on myös iso asia koko prosessissa. Olen saanut paljon tältä kahdelta kuukaudelta. Kiitos <3

-Nainen 20v-


Maanantai, Syyskuu 10, 2018, 06:37 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelman ja ahdistuksen takia. Täällä oli hyvä ja rauhallista olla, sain raitista aikaa ja tekemistä. Kiitos Sanaskodin henkilökunnalle ja muille kuntoutujille tuesta. Kiitos.

-Mies 38-


Maanantai, Syyskuu 3, 2018, 06:35 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka kuntoutua. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hyvät ruoat. Sopivan pieni yhteisö. Tosi hyvä porukka vertaistukineen päivineen :)

-Mies 42-


Perjantai, Elokuu 24, 2018, 11:49 | Ei kommentteja »

"En enää pystynyt hallitsemaan päihteidenkäyttöä, enkä selvinnyt perusarjessa yksin. Olin todella huonossa kunnossa, itsetuhoinen. Päihdetyöntekijä ehdotti kuntoutusta. Tullessani Sanaskodille en etukäteen tiennyt paikasta mitään, olin vain tyytyväinen siihen, että pääsin pois ikävästä tilanteesta, johon olin itseni ajanut. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta kuntoutuspaikoista. Sanaskodilla kuntoutuminen on tehty todella helpoksi. Paikka sijaitsee lähellä Helsinkiä, mutta sopivan eristyksissä maaseudulla. Henkilökunta on todella pätevää ja ystävällistä. Paikka ei ole laitosmainen, vaan kodikas. Asiakaspaikkoja on alle 20. Ilmapiiri on todella hyvä. Vietettyäni täällä kaksi kuukautta tunnen voimissani selvää parannusta. Voin paremmin henkisesti ja fyysisesti. Nyt on hyvä fiilis palata kotiin ja jatkaa eteenpäin."

-M 33-


Tiistai, Elokuu 7, 2018, 11:49 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskodille intervallijaksolle juhannuksen jälkeen päihdekuntoutukseen, kun toisella viikolla alkoi tuntua, että en ole valmis kotiutumaan vielä. Sain kuntoutukselle jatkoa vielä neljä viikkoa lisää. Olen tosi kiitollinen henkilökunnalle, paras kesä vuosiin. Sanaskodilla sinusta välitetään aidosti."

- Mies 52-


Maanantai, Elokuu 6, 2018, 11:48 | Ei kommentteja »

"Neljän viikon kuntoutuksen aikana oli hyvä mahdollisuus pohtia omaa elämää ja päihteiden käyttöä ongelmana. Sanaskodilla oli kaikin puolin hyvä olla. Hengellisyyttä voimavarana kuntoutumiseenja sisäiseen eheytymiseen oli tarjolla ja minulle se oli tärkeä osa kuntoutusta."

-M50-


Tiistai, Heinäkuu 31, 2018, 11:47 | Ei kommentteja »

Olen tullut kuntoutukseen päihde- ja mielenterveysongelmien takia. Olen ollut erittäin tyytyväinen hoitoon Sanaskodilla. Ryhmät ovat antaneet paljon. Miinusta joudun antamaan keikkaavasta lääkäristä ammattitaidon puutteen vuoksi. PS. (enkä ole ainoa) Plussaa ruoista, mahdollisuudesta käydä salilla, muista aktiviteeteista ja ymmärtäväisestä henkilökunnasta.

-Nainen 21v.-


Lauantai, Heinäkuu 28, 2018, 11:47 | Ei kommentteja »

"Tulin päihdeongelman vuoksi. Pahin päihteeni oli alkoholi. Kuntoutuspuitteet olivat erinomaiset. Maaseudun rauhallisuus, lampaineen ja kanoineen, sekä Paavo-kissa olivat erittäin terapeuttisia. Sain uusia ajattelutapoja ammattitaitoisten ohjauksen avulla, vertaistukea ja hengellistä voimaa. Tärkein oli saada voimavaroja raittiuden ylläpitoon ja uusia ystävyyssuhteita. Tunsin, että minusta välitettiin aidosti. Työntekijöille erityinen kiitos, olette upeita ihmisiä ja oikeassa ammatissa. Niin ohjaajina, keittiössä ja kiiteistön puolella. Iso kiitos!"

-RT-


Sunnuntai, Heinäkuu 22, 2018, 11:46 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on ihmeellinen ja kaunis, luonnon keskellä oleva paikka. Olen saanut paljon hyvää henkilökunnalta ja ryhmistä, aarteita arjen asioihin. Ryhmät ja hoitohenkilökunta on avannut erilaisia näkökulmia minun sairauteen, joka ennen oli hyvin musta valkoinen. Olen huomannut, että olen sairastunut alkoholisti ja nyt saanut apua tähän sairauteeni täällä Sanaskodissa. Tahdon kiittää Sanaskodin henkilökuntaa ja myös Taivaan Isää tästä kaikesta. Kaiken puolin tämä kuntoutus on vastannut kaikkiin minun odotuksiini, joita en osannut edes ajatella. Todella ihana paikka parantua niin henkisesti, kuin ruummillisesti. Nyt vain päivä kerrallaan arjen haasteisiin. Kiitos omahoitajalle ja koko henkilökunnalle. Herran Siunausta teille kaikille."

-M52, Gunnar-


Sunnuntai, Heinäkuu 22, 2018, 11:45 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on kaikin puolin loistava paikka kuntoutua. Täällä aidosti lähdetään työstämään asiakkaan kanssa häntä itseään sekä ympärillä olevia asioita. Ruoka on todella hyvää, yhteisöllisyys vahva sekä ryhmät ja vapaa-aika suunniteltu hyvin. Oli nuori tai vanha, täällä pystyy vai olla kuntoutuja."

-N19, AS-


Lauantai, Heinäkuu 21, 2018, 11:45 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ihmeellinen ja kaunis luonnon keskellä oleva paikka. Olen saanut paljon hyvää henkilökunnalta ja ryhmistä aarteita arjen asioihin. Ryhmät ja hoitohenkilökunta ovat avanneet erilaisia näkökulmia sairauteeni, jkoa ennen oli hyvin mustavalkoinen. Olen huomannut, että olen sairas alkoholisti ja täältä olen saanut apua tähän sairauteeni. Tämä kuntoutus on vastannut kaikinpuolin kaikkiin odotuksiini, joista en osannut edes ajatella. Todella ihana paikka palautua niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Nyt vain päivä kerrallaan arjen haasteisiin. Tahdon kiittää Sanaskodin henkilökuntaa jamyös Taivaan Isää tästä kaikesta! Herran siunausta teille kaikille.

-Mies 52-


Tiistai, Heinäkuu 3, 2018, 11:44 | Ei kommentteja »

"Sanaskodilla on osaava ja sydämmellinen henkilökunta ja mukava yhteisö. Kotoisa ilmapiiri"

-Mies 66-


Perjantai, Kesäkuu 29, 2018, 11:43 | Ei kommentteja »

"Ehkä uusille kuntoutujille voisi "nimetä" vertsin, jolta voisi kysyä mitä/miten/miksi ns. vapaa-ajalla?"

-Immu-


Perjantai, Kesäkuu 29, 2018, 11:42 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman sekä alkoholismin takia. Sanaskoti on hyvä ja rauhanomainen paikka. Tosi hyvä ja osaava henkilökunta, jotka välittävät aidosti. Ruoka TOSI hyvää :) Kiitos !!!"

-27 Nainen-


Sunnuntai, Kesäkuu 24, 2018, 11:41 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska halusin löytää tien ulos sairaasta elämäntavasta, jossa olin yhteiskunnasta syrjäytynyt alkoholin orja. Sanaskoti on ihanteellinen paikka rauhoittua ja pysähtyä itsensä äärelle. Luonto, eläimet, kaunis sisustus ja lämminhenkiset hoitajat auttavat tyynnyttämään sekavan mielen. Yhteistössä on hyvä olla ja kaikki toimii. Vastuutehtävät auttavat tuntemaan olon kotoisaksi Saniksella. Päiväohjelma on juuri sopiva, ei liian kiireellinen. Ryhmissä oppii monenlaisia asioita ja kuulee toisten kokemuksia. Sain paljon etenkin Riho-ryhmistä. Green Care, tunne ja musa -rymät auttoivat näkemään miten kokonaisvaltaisesti voi itseään hoitaa ja saada voimavaroja mm. luonnosta.

Tärkeintä Saniksella olossa on ollut hengellisyys ja erilaiset siihen liittyvät jutut mm. hartaudet, raamattupiiri ja kyydit Eväs-Torpalle. Mukavaa oli, että uskonasiat olivat luonnollisena osana muuta ohjelmaa, eikä niitä "tuputettu". Jumalan läsnäolon voi helposti havaita Saniksella yleisestä ilmapiiristä, joka on rauhallinen, myönteinen ja parantava. Hoitajat ovat vertaansa vailla. Heistä huokuu läsnäolo, asialleen omistautuminen ja inhimillisyys. Koin kaikissa keskusteluissa tarpeeni kuulluksi, ymmärretyksi ja arvostetuksi ihmisenä. Omahoitajakeskustelut olivat erityisen hyödyllisiä. On helpompi avautua, kun aistii aidon välittämisen. Myös Saniksen lääkäri on hyvin ammattitaitoinen ja avulias. Parasta Saniksella onkin juuri se, että asiantuntevaa apua on tarjolla sekä päihde- että mielenterveysongelmiin.


Tästä ja näillä eväillä on hyvä jatkaa raitista elämäntapaa kotona. On hyvä, että Saniksella käsitellään myös hyvissä ajoin sitä, miten arki voisi rakentua kotona ja millaisia tukiverkostoja tarvitsee ja hankkia niitä valmiiksi, ettei putoa tyhjän päälle."

-N 31v-


Sunnuntai, Toukokuu 27, 2018, 11:41 | Ei kommentteja »

"Kiitos kaikille! Erityisesti Liisalle."

-Vanha mies-


Torstai, Toukokuu 10, 2018, 11:40 | Ei kommentteja »

"Kuntoutumisjakso yllätti minut positiivisesti monella tavalla. Paikka oli viihtyisä, muut asiakkaat sosiaalisia ja mukavia. Yhteisöllisyys on mahtava voimavara. Normaaliin elämään paluu jännittää, mutta täältä saaduilla eväillä sen pitäisi onnistua. Luottamus itseen ja tulevaisuuteen on palannut."

-Herra 47-


Sunnuntai, Huhtikuu 1, 2018, 11:39 | Ei kommentteja »

"Päätin lähteä päihdevieroitukseen tammikuun aslussa 2018 johtuen vuosia kestäneen sekakäytön takia. Käytin alkoholia, kannabista, bentsoja sekä monia muita lääkkeitä ja huumeita. En uskonut jaksavani olla katkolla 2 viikkoa kauempaa jatkohoidosta puhumattakaan. Kuitenkin kun saavuin Sanaskodille kotiuduin nopeasti ja pääsin sisään mahtavaan yhteisöön, joka on tukenut minua valtavasti. Olen saanut paljon uutta tietoa päihderiippuvuudesta ja kuinka asennoitua sen kohtaamiseen. Tämä johtuu ryhmistä jossa olemme käyneet aihetta läpi perusteellisesti. Haluan myös kiittää mahtavaa henkilökuntaa tukemisestani ja asioiden kuntoon laittamisess mm. kela-asiat"

-korsolainen-


Perjantai, Maaliskuu 9, 2018, 11:38 | Ei kommentteja »

"Pyysin suksia, luvattiin "käsitellä" asiaa. Suksia ei ole näkynyt :). Enemmän ohjattua liikuntaa olisin kaivannut. Vertaisryhmiä enemmän mm. AA /NA talon sisällä. Yhtenä päivänä ehkä vähän liikaa asia ryhmää".

-AEV-


Torstai, Maaliskuu 8, 2018, 11:37 | Ei kommentteja »

"Aikani täällä oli liian lyhyt, mutta ytimekäs. Osallistuin kaikkiin rientoihin, sain paljon ja toivon mukaan annoin jotain"

- Henkka -


Torstai, Maaliskuu 1, 2018, 11:37 | Ei kommentteja »

"Hyvä ja kodinomainen paikka rauhoittua ja oivaltaa raittiin elämän eväät. Harrastus/liikkumismahdollisuudet todella hyvät, puuhapaja erinomainen. Sain herätettyä maalauksesta taas itselle tärkeän täytön arkeen. odotan intervallijaksoja mielenkiinnolla ja tueksi raittiiseen arjen kulkuun. Ammattitaitoinen henkilökunta ja loistava ruoka"

- Jere -


Keskiviikko, Helmikuu 14, 2018, 11:36 | Ei kommentteja »

"Erinomaisesti olen viihtynyt ja pahaa sanottavaa ei ole. Aika on mennyt nopeasti. Päiväohjelmaa on ollut sopivasti rytmitetty ja harrastusmahdollisuuksia on ollut. Hoitojakso on tukenut alkoholiriippuvuudesta irtipääsyä, tosin olin jo tullessani päättänyt että juomiseni on nyt loppu. Muutenkin kuntoutuminen on onnistunut hyvin. Myös erinomainen miljöö ja tunnelma ovat tukeneet kuntoutumista. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. Kiitos!"

- Mies 52v -


Maanantai, Helmikuu 5, 2018, 11:35 | Ei kommentteja »

" Koulua ja vapaa-aikaa oli sopivasti. Henkilökunta oli asiallista, asian osaavaa. Itselle tärkeät menot onnistui hyvin ja nopeallakin aikataululla. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Kodinomainen hyvä paikka jossa oli hyvä kuntoutua ja miettiä rauhassa elämän arvoja"

- Mies 38v -


Lauantai, Tammikuu 27, 2018, 11:35 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen tavoitteena päihteetön elämä. Sanaskoti on ollut rauhallinen ja kodinomainen paikka olla. Ryhmät on ollut hyödyllisiä ja olen saanut työkaluja tulevaa varten. Ihana ja ammattitaitoinen omahoitaja. Kanoja on ollut kiva hoitaa. Hyvä porukka. Ruoka on ollut aina hyvää. Sauna on rentouttanut. Kaiken kaikkiaan hyvä paikka olla. Hyvä henkilökunta. Omahoitaja keskusteluja olisi voinut olla vähän useammin"

- nainen 24v -


Torstai, Tammikuu 25, 2018, 11:34 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan päihdeongelman takia. Lisäksi minulla on haasteita mielenterveyden kanssa. Sanaskodin rauhallisessa, sallivassa ilmapiirissä on ollut hyvä kuntoutua. Päivissä on sopivassa suhteessa ryhmiä ja vapaa-aikaa. Ryhmien aiheet ovat hyödyllisiä ja vetäjät ammattitaitoisia. Etenkin Riho ja faktaryhmät ovat olleet kuntoutusta tukevia.

Hyvää Sanaskodilla on myös, se, että ryhmissä haastetaan miettimään omaa suhdetta päihteisiin ja elämään yleensä. Ryhmä työskentely on intensiivistä, mutta ryhmistä on mahdollisuus poistua jos käsiteltävä aihe on itselle ahdistava.

Sanaskodilla henkilökunnalla on aikaa myös henkilökohtaisiin keskusteluihin ja muutenkin henkilökunta on helposti tavoitettavissa. Hienoa oli se, että henkilökunnalla oli aikaa kiireettömiin juttutuokioihin, kokoajan ei tarvinnut kuntoutua vaan aikaa oli myös vapaalle keskustelulle ja leikinlaskulle, huumorin kukka kukki monesti. Aika-ajoin henkilökunta olisi voinut pitää napakammin kiinni säännöistä, jotka on luotu koskien esimerkiksi ryhmiin osallistumista, kielenkäyttöä ja kuivanappailua. Toisaalta kaikki ovat kuntoutumassa vapaasta tahdosta ja voi myös olettaa, että aikuiset käyttäytyvät aikuisten tavoin, eikä henkilökunta voi olla vahtimassa jokaista tekoa ja sanaa.

Ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi! Kiitos henkilökunnalle erittäin antoisista kahdesta kuukaudesta jotka vietin Sanaskodilla. Sain työkaluja jotka tukevat raittiina pysymisessä ja joiden avulla pystyn rakentamaan tasapainoista elämää tulevaisuudessa"

- Nainen 43v -


Tiistai, Tammikuu 23, 2018, 11:31 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen rankan pitkäaikaisen alkoholin käytön vuoksi. Sanaskoti on muihin käymiini päihdekuntoutuslaitoksiin verrattuna ylivertainen. Kohdallani pidin tärkeänä käydä läpi myös psyykkisten oireilujen "hallintaa" päihderiippuvuuden rinnalla. Mielestäni ne kulkevat " käsikädessä", joten niitä on hoidettava myös yhdessä! Sanaskoti on pienehkö laitos miellyttävissä puitteissa joka mahdollistaa yksilöllisen ja tehokkaan päihdekuntoutuksen jonka kruunaa ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta. Kahden kuukauden kuntoutukseni on antanut uskoa, luottoa sekä voimaa selviytyä arjesta ilman alkoholia.[nbsp]"

- Harza -


Tiistai, Tammikuu 2, 2018, 11:31 | Ei kommentteja »

" Sanaskoti on kaikinpuolin hyvä paikka kuntoutua päihdeongelmista. Tärkeimpänä nousee mieleen henkilökunnan asiantuntevuus ja ystävällisyys. Ryhmät ovat monipuolisia ja silti vapaa-aikaakin on riittävästi. Sijainti on sopivan syrjäinen, kauniilla paikalla luonnon keskellä, silti pk-seudun tuntumassa. Majoitustilat ovat kotoisat ja siistit. Huoneet yhden hengen lukollisia huoneita. Hoitojakson aikana olen saanut tutustua itseeni ja saanut keskusteluapua. Myös sielunhoito mahdollisuus oli itselleni tärkeä"

- Nainen46 -


Perjantai, Joulukuu 22, 2017, 11:30 | Ei kommentteja »

"Täällä asiat minusta toimii. Hoitajia oikeasti kiinnostaa ja heille on helppo puhua. Mun mielestä on hyvä, että on sääntöjä ja niiden takana seistään, vaikka kai se joitakin ärsyttää. Pitää kuitenkin oppia toimimaan muillakin kun omilla tavoilla. Keskusteluja vois omahoitajan kaa olla useemmin ehkä. Mutta tosiaan huippumesta!"

- N22-


Tiistai, Joulukuu 12, 2017, 11:29 | Ei kommentteja »

"Halusin lopettaa juomisen ja tulla kuntoon. Sanaskoti on mielestäni paras paikka tulla kuntoon. Mukava henkilökunta ja asiakkaat joiden kanssa voi jutella ja tehdä jotain. Olen miettinyt hieman tulevaisuutta, mutta aika näyttää. Raittius on minulle tällä hetkellä tärkeintä. Pidin paikasta, henkilökunnasta ja melkein kaikista asiakkaista. Kaikki asiakkaat olivat jollain tavalla kiinnostavia. "

- Make-


Tiistai, Marraskuu 28, 2017, 11:28 | Ei kommentteja »

"Sanaskodilla on hyvä henki kaikkien kanssa, tästä on apua kuntoutukseen. Voi puhua avoimesti asiat, mitkä vaikuttaa kuntoutukseen myöntävästi. Kun huomasin, etten yksin selviä juomaputkesta hakeuduin Sanaskodille kiitos siitä. Tein elämässäni parhaan ratkaisu. Huomasin myös etten ole ongelmani kanssa yksin, kiitos kanssa kuntoutujeni. Jeesuskin tuli elämääni takasin, olen ylpeä"

- Herra-55-


Maanantai, Marraskuu 27, 2017, 11:27 | Ei kommentteja »

"Ystävälliset ja auttavaiset henkilökunnan jäsenet. Vastaanottava ilmapiiri myös asukkailla. Omasta mielestä toimivat ja hyödylliset hoitomenetelmät.

Ainoa miinus oli muiden asukkaiden ikä, nettisivuilla sanottiin 18-29v, totuudessa melkein kaikki olivat 30 + v "

- Mies 19v-


Keskiviikko, Marraskuu 15, 2017, 11:26 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdetyöntekijäni aloitteesta. Paikkana tämä on ollut aivan loistava ja ruoka erittäin hyvää ja monipuolista. Hyötyä on ollut raittiina olemisesta ja jatkossakin aion pysyä raittiina sekä tärkeät lääkkeet on tullut otettua säännöllisesti. Sekä ulkoilua. Tärkein on ollut saada aikaa rauhassa miettiä asioita ja toipua hiljalleen alkoholismista "päivä kerrallaan". Pidin Siuntion kylpylä reissuista ja saunomispäivistä täällä. Tuli käytyä jokainen saunavuoro 3krt/vk. Itse olin kuntoutuksessa 1 kk ajan"

- Mies 49v-


Tiistai, Marraskuu 7, 2017, 11:25 | Ei kommentteja »

+ Paras paikka raitistua. Positiivinen ilmapiiri, motivoitunut henkilökunta, hyvät tilat, aika paljon aktiviteettia, liikakin ruokaa, retkiä lähiympäristöön.

- Välillä tuntui, että kuri voisi olla tiukempi, esim. kiroilu, myöhästely, asiakkaiden siivoustyön laatu.

- enemmänkin talon töitä voisi vastuuttaa asiakkaille, jos vain työnjako olisi selkeämpi ja tasapuolisempi.

- pikkuvikojen korjaukset kestivät aina käsittämättömän kauan, esim. palaneet lamput sisällä ja pihalla, vuotavat wc:t."

-Totti 38v.-


Perjantai, Marraskuu 3, 2017, 11:24 | Ei kommentteja »

"Kaikki on hyvin, se mitä olen saanut saanut "raittiuden" Sanaskodissa. "kiitokset opettajille"

-Mies-


Torstai, Marraskuu 2, 2017, 11:23 | Ei kommentteja »

Kiitos huolenpidosta

- Carina -


Tiistai, Lokakuu 31, 2017, 11:22 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on mahtava paikka. Oikein mahtava yhteisö ja henkilökunta auttoivat erittäin paljon minua"

- Oskar 19 -


Perjantai, Lokakuu 13, 2017, 11:21 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen alkoholin käytön takia. Sanaskoti on ollut mielestäni hyvä paikka kuntoutua. Viihtyisä sekä siistit paikat sekä asiallinen henkilökunta. Kuntoutusjakso on auttanut minua irtautumaan alkoholista ja neuvoja jatkoon."

- Mies 33v -


Torstai, Lokakuu 5, 2017, 11:20 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin juomisen takia. Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua. Täällä on ollut muut kuntoutujat mukavia ja olemme touhunneet paljon yhdessä. Ja olen päässyt eroon juomisen himosta."

- -


Tiistai, Lokakuu 3, 2017, 11:20 | Ei kommentteja »

"Pyydettyäni rauhallisuutta ja aikaa, niin olen saanut sen! Kiitos ihmisille joihin olen tutustunut, ajasta, tuesta ja läheisyydestä! (:"

-SirEduard-


Perjantai, Syyskuu 29, 2017, 11:19 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman ja ahdistuksen vuoksi. Jo 1,5 kuukautta on auttanut paljon. Sain täällä välimatkaa entiseen ja aikaa ajatella, käsitellä elämääni raittiina. Ympäristö luonnon keskellä, hoitajat mukavia ja osaavia. Hyvä ja kannustava ilmapiiri, aktiviteetteja sopivasti, ryhmiä, urheilua, saunaa. Hyvä mesta."

-Mies 37v-


Perjantai, Syyskuu 29, 2017, 11:18 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen hoitamaan päihdeongelmaani. Tunsin heti ensimmäisenä päivänä oloni tervetulleeksi. Yhteisö on ollut mahtava ja olen saanut ryhmistä hyvät eväät tulevaisuuteen. Henkilökunta on ollut kannustava ja tukenut minua vaikeinakin aikoina. Lähden Sanaskodista hyvillä mielin ja toiveikkaana tulevasta elämästä. Iso kiitos kaikille!."

-Nainen 18v-


Tiistai, Elokuu 15, 2017, 11:18 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen alkoholin liikakäytön vuoksi. Sanaskoti on ollut ihanteellinen paikka kuntoutukseen. (luonto, hiljaisuus, päivärytmi, aikaa ajatella itseään). Erittäin hyvät ryhmät. Itsesyytöksistä alan pikkuhiljaa parantua. Erittäin pätevä henkilökunta. Miinuksena ryhmissä kuntoutujien ylimääräiset, asiasta poikkeavat kommentit, häly, toisten päällepuhuminen, aiheuttaa ärsytystä."

-Nainen 64v.-


Maanantai, Elokuu 14, 2017, 11:17 | Ei kommentteja »

"Aivan loistava paikka! Keskellä kaunista luontoa ja yhden hengen huoneet. Ohjelmaa ja vapaa- aikaa on sopivasti. Puusauna, hyvä ruoka, hyvä henkilökunta yms. Ei mitään pahaa sanottavaa. Paikka jossa hyvä kuntoutua henkisesti ja fyysisesti. Suosittelen lämpimästi, jos olet tosissasi!"

-Ville 39v-


Maanantai, Elokuu 14, 2017, 11:16 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholin takia. Kunto on kohentunut, mieli pois alkoholista.

-Mies 63-


Maanantai, Elokuu 7, 2017, 11:15 | Ei kommentteja »

"Loistava paikka. Pystyy keskittyä itseensä hyvin sekä ryhmiä on just sopivasti. Sekä on mahdollista itse monipuolisesti tehdä mitä vain kuntoutuksen aikana."

-Mies 42-


Torstai, Kesäkuu 22, 2017, 11:15 | Ei kommentteja »

"Arvostan todella paljon tätä paikkaa sekä ihanaa henkilökuntaa, joka jaksoi katsella minua kun tulin tänne, vaikka olin kuin ahteriin ammuttu karhu. Sanaskoti pysäytti mun elämän hyvällä tavalla sekä pisti miettimään elämääni uudelleen. Vaikka tämä hieno paikka onkin toivon silti että tämä olisi vaan kerran elämässä visiitti, että pystyisin tästä taas kokonaan palaamaan normaaliin elämään :)"

Maailma, odottaa minua, kiitos sanaskoti että aukaisitte silmäni :)

-Nainen30-


Keskiviikko, Kesäkuu 21, 2017, 11:14 | Ei kommentteja »

"Kuntoutus oli kiva ja työntekijät mukavia. Pelkästään hyviä muistoja jäi, mut ainoo mihin antaisin palautetta että vapaa- aikaa on vähän liikaa ja yhteisiä matkoja voisi olla enemmän."

-Pasi-anssi-

Mies 22v


Keskiviikko, Toukokuu 31, 2017, 11:13 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen liiallisen päihteidenkäytön takia, ja siitä seuranneiden ongelmien. Kuntoutuksen alussa pelkäsin hirveästi sosiaalisia tilanteita ja oli vaikeuksia olla ihmisten kanssa selvinpäin. Kärsin myös vainoharhoista, pelkotiloista, univaikeuksista ja unihalvauksista. Kuntoutuksen aikana opin olemaan oma itseni jälleen, tunsin oloni hyväksytyksi ja että minusta välitetään. Nyt kuntoutuksen loputtua olen päässyt eroon kaikista vainoista ja peloista, ja saanut uutta toivoa elämään. Annoitte minulle mahtavat eväät ja olen teille todella kiitollinen! Huippu mesta, ihana henkilökunta ja välittävä ilmapiiri. Sain yhdestä kuukaudesta enemmän irti kuin olisin koskaan uskonut. Kaunis kiitos."

-Henkityttö 19v-

Kiitos teille arvokkaasta kuukaudesta!


Keskiviikko, Toukokuu 31, 2017, 11:12 | Ei kommentteja »

"Haluan kiittää kaikkia työntekijöitä/henkilökuntaa. En aiemin ole ollut vastaavanlaisessa kuntoutuksessa, enkä usko että tämän laadukkaampaa kuntoutusta tällä saralla on olemassa. Täällä välitetään ja otetaan huomioon koko ihminen (henki, sielu, ruumis). Kiitos kaikille, jotka teitte tästä 2kk mahdollisen. JUMALAN SIUNAUSTA. (Tulen suosittelemaan Sanaskotia kaikille sitä tarvitseville)."

-Mies 31V-


Tiistai, Toukokuu 23, 2017, 11:11 | Ei kommentteja »

"Kiitos koko Sanaskodin henkilökunnalle! Täällä kohdataan ihminen ihmisenä ja hoitajat ovat todella oikealla alalla. Haikein mielin lähden kohti kotia, matkassani kuitenkin erittäin hyvät eväät raittiiseen elämään! Hoitajat ja yhteisö ovat olleet koko matkan mukana niin iloissa kuin suruissakin. Ikävä jää!".

-Nainen 28v.-


Tiistai, Toukokuu 23, 2017, 11:10 | Ei kommentteja »

"Vietin Sanaskodissa yhteensä n. kaksi ja puoli kuukautta. Yllätyin jo tulotilanteessa, kuinka lämmin vastaanotto oli. Olen saanut Sanaskodin kautta uutta voimaa jaksaa huomiseen. Toivotan Sanaskodille ja sen hoitoväelle aurinkoista kesää ja menestystä."

- -


Torstai, Toukokuu 18, 2017, 11:09 | Ei kommentteja »

"Upea paikka kuntoutua. Oma koira oli mukanani kuntoutuksessa ja toimi täällä terapiakoirana. Ihana ympäristö jossa mieli lepää. Ihana henkilökunta, miss you."

-Nainen 25v. (henkinen ikä 13v.)-


Keskiviikko, Toukokuu 10, 2017, 11:08 | Ei kommentteja »

" He auttavat minua pois kuopasta. Alussa itsearvo oli huonossa kunnossa. Asuin pimeydessä, sydän oli kiveä. Riippuvuus oli kaikki, se on vienyt minun elämäni ja uskoni pois. Sanaskodilla me tehtiin yhdessä työtä. "Mind, body, Soul and Spirit". Together we dug, repaired and restored a life. I found here people who cared for me and helped me to care about myself again".

-Mies 41-


Torstai, Huhtikuu 6, 2017, 11:07 | Ei kommentteja »

"Kyllä meni nopeasti kuntoutusaika ja nyt lähtöpäivänä uutena ihmisenä haluan kiittää koko henkilökuntaa tästä ajasta. Haikein mielin jätän jäähyväiset, mutta silti intoa täynnä uutta kohti. Tämä kodikas ja luonnonrauhaisa paikka auttaa paljon ja monia jatkamaan eteenpäin. Ja Te henkilökunta teette todella arvokasta työtä ammattitaidolla sekä teidän jaksamisenne on kunnioitusta herättävää. Joskus pohdin aatoksissani, kun itsellänne tulee vastoinkäymisiä ja kuuntelette päivästä toiseen muiden ongelmia, niin jaksatte hymyillä ja kuunnella. Kiitos. Kaikella kunnioituksella ja rakkaudella."

-T: Potilas Herra-57-


Tiistai, Maaliskuu 21, 2017, 11:06 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen Sanaskodille koska arvostan hengellisyyttä ja kuntoutukseen tulosta oli puhetta A- klinikalla Vantaalla. Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua, koska ryhmissä on saanut ajattelemisen aihetta ja työkaluja raittiina pysymiseen. Olen mielestäni jo saavuttanut raittiuden. Tärkeintä on ollut opetus siitä, että kun juomisen himo iskee, voi yksinkertaisesti kysyä itseltään mitä hyötyä ja haittaa juomisesta on, asettaa asiat vaakakuppiin.

Pidin Sanaskodilla myös siitä että pääsin saunomaan kolme kertaa viikossa, sekä kauppa- asioille kaksi kertaa viikossa ja uimaan kerran kuussa. Myös ilta- ja aamuhartaudet ja raamattupiiri olivat ehdottomasti hyviä ja voimaannuttavia asioita. Menestystä vain sanaskodille ja henkilökunnalle!"

-mies 51v.-


Maanantai, Maaliskuu 13, 2017, 11:05 | Ei kommentteja »

"Sain uusittua vanhoja työkaluja. Sielunhoito oli mun juttu, kiitos terapeutille siitä! Periaatteet vähän riiteli alussa mut kai silläkin oli tarkoituksensa!? Henkilökunta ihan asiallista ja osaavat hommansa. Erään hoitajan letkeää naurua ei voi unohtaa! Pyrin huhtikuussa tulemaan intervalliin tarkistamaan, miten letkeää nauru on silloin !? Kiitos kaikille!"

-T.TS-


Torstai, Maaliskuu 9, 2017, 11:05 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen katkaisun kautta. En ollut tietoinen Sanaskodista joka ylitti kaikki odotukseni. Tavoitteena oli kokonaisvaltainen toipuminen, joka toteutui. Sain työstettyä keskeneräisiä asioitani, selvittäen elämäntilanteeni. Henkilökunta oli osaavaa suhteessa tarpeisiini. Sain toipumisesta kiinni. Kaunis Kiitos."

-F42v.-


Torstai, Maaliskuu 2, 2017, 11:04 | Ei kommentteja »

"Täällä on ollut hyvä olla turvallisessa lintukodossa, nälkää ei ole tarvinnut tuntea, 4 kertaa päivässä sapuskat. Kuntoutukseen tulin omasta halustani hoitaa itseni kuntoon ja saada apua. Hoitajat olleet ihania ja omahoitajalle kiitokset tsemppaamisesta. Ja yököt myös olleet ihania. Olen saanut todella paljon tietoa riippuvuudesta, faktasta ym. elämän tosiasioista. On hyvä kuulla totuudenmukaisia sanoja."

-Mää vain-


Tiistai, Helmikuu 28, 2017, 11:03 | Ei kommentteja »

"Paikka todella kodinomainen ja yhteisöllinen. Paljon tekemistä halutessa (vastuualueet, askartelu, musiikki, sali, ulkona vapaasti liikkuminen). Henkilökunta on täällä oikeasti asiakkaita varten ja heistä näkee, että asiakkaiden hyvinvointi on etusijalla. Henkilökohtaista apua ja keskustelua saa päivittäin. Ryhmät ovat vaihtelevia ja tärkeistä asioista, joista itse sain hyvät eväät kuntoutuksen päättyessä. Ryhmissä voisi ottaa enemmän asiakkaita mukaan, nyt tunnit olivat pääasiassa melko luento (kalvosulkeisia) painotteisia.

Hyvä paikka kuntoutua ja pysähtyä oman elämän asioihin. Saanut apua riippuvuuteen, mt- ongelmiin ja myös normaaliin elämänhallintaan. Oppinut kyseenalaistamaan omia uskomuksia ja saanut uusia tilalle. Myös matalan kynnyksen tutustuminen hengellisiiin asioihin. Henkilökunta ei tuputa asiaa, mutta itse olen saanut vahvistettua omaa uskoani. Suosittelen Sanaskotia niin huume- kuin alkoholiongelmaisille, jotka haluavat uuden elämäntavan päihteettömänä ja oppia löytämään toivon ja uskon takaisin omaan elämään. Olen saanut itsetuntoani kohennettua ja löytänyt taas elämäniloni ja onnellisuuden. Kiitos!"

-Nainen 23-


Tiistai, Helmikuu 28, 2017, 11:02 | Ei kommentteja »

"Alkoholi hallitsi elämääni viimeisen vuoden aikana lähes päivittäin. Olin jo niin väsynyt ja ahdistunut. Juomisen takia meni vuoden aikana kaksi työpaikkaa. Sain itsestäni jostain voimia että hakeuduin katkolle ja sieltä Sanaskodille, mistä sain uuden alun elämälle. Ryhmät antoi voimia paljon ja vertaistuki muilta asiakkailta. Kiitän Sanaskotia kaikista päivistä, myös niistä vähän huonommista. Sanaskodilla opin että on mahdollista muuttua."

-T. Jaakko 50v.-


Torstai, Tammikuu 26, 2017, 11:02 | Ei kommentteja »

"Pienin ennakkoluuloin tulin tänne hoitoon, mutta hetken oltuani huomasin että tämän parempaa paikkaa ei taida ollakkaan. Ei löydy mitään negatiivista sanottavaa muuta kuin että aika meni liian nopeasti. Iso kiitos henkilökunnalle, etenkin kokille, jonka ruoat olivat erittäin maukkaita."

-Jaars 81-


Torstai, Tammikuu 19, 2017, 11:01 | Ei kommentteja »

"Tulin vaikeasta ja yksinäisestä elämäntilanteesta. Sanas- kodissa sain kokea kodinomaista perhe- henkeä ja tutustua hyviin tyyppeihin. Sain raitista aikaa ja pakonomainen tarve käyttää päihteitä hävisi. Yhdessäoleminen auttoi unohtamaan kotikulmat ja huomasin, että raittiinakin voi pitää hauskaa."

-Mies 27-


Tiistai, Tammikuu 17, 2017, 11:00 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska olin pari vuotta käyttänyt päihteitä. Sanaskoti on ollut mahtava paikka kuntoutua. Olen saanut kuntoutusjaksolla lisää itsevarmuutta. Se että pystyn olemaan ilman päihteitä. Olen saanut opeteltua sanomaan ei. Myös on ollut mukava tutustua kristinuskoon."

-Laura-


Maanantai, Tammikuu 16, 2017, 11:00 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan masennuksen ja päihdeongelman vuoksi. Sanaskoti on turvallinen ja hyvä paikka koota palasia yhteen, kun mieli on järkkynyt eikä jaksa elämää ilman päihteitä. Omalla kohdallani olen hyötynyt siitä, että olen saanut aikaa työskennellä itseni kanssa, yhteisön tuella ja saanut etäisyyttä ja perspektiiviä arkielämään. Tärkeintä on ollut henkilökohtaiset keskustelut, olisi voinut olla useamminkin. Toki ryhmät ovat antaneet oman panoksensa. Pidin rauhallisuudesta asumisessa, ohjaajien empatiasta ja tavasta painottaa sitä, että me ihmisinä emme ole ongelma vaan mielen sairaudet ja riippuvuus ovat ongelmiamme."

-Mies -56-


Maanantai, Tammikuu 16, 2017, 10:59 | Ei kommentteja »

" Tulin kuntoutukseen, koska olin menettänyt melkein elämänilon ja mikään ei tuntunut miltään. Sanaskodilla sain kokea uskoontulon. Sanaskoti on ollut erittäin hyvä paikka kuntoutua, koska on rento meininki ja hyvä henkilökunta (välittää aidosti). Hyvää on myös, että ryhmiä ei ole liikaa tai liian vähän, niin ja on myös tosi vapaa paikka. Saa esim. grillata rauhassa illalla+ saunat. Nyt olen saanut elämänilon takaisin, asunnon ym... ei ole ikävä päihteitä, koska on enemmän tekemistä selvinpäin. Sanaskoti on paras kuntoutuspaikka missä ikinä olen ollut. Rento ja välittävä."

-Nimim. Teukka 93-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:57 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen traumaattisen kuolemantapauksen aiheuttaman masennuksen ja liiallisen alkoholin käytön vuoksi. Sanaskoti on ollut oiva ja rauhallinen paikka olla. Työntekijät ovat osaavia, auttavaisia rinnallakulkijoita, joita on helppo lähestyä ja joilla on aikaa ja tahtoa pysähtyä kuuntelemaan.

Pidin Sanaskodin miljööstä ja toimintatavoista, jotka ovat käytännöllisiä ja hyödyllisiä pidemmälläkin tähtäimellä. Täälllä viettämäni 4 ja puoli kuukautta kului yllättävän nopeasti, eikä ikävältäkään voi välttyä. Mielenkiintoinen kokonaisuus, joka kannatti elää."

-Mies, 49v.-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:56 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen n. 6v kestäneen liian alkoholin käytön takia. Käytön aikana oli fyysinen kuntoni romahtanut, itsetuntoni oli lähes nollassa, taloudelliset asiat oli hoitamatta, avioliitto kariutumassa.

Sanaskodissa sain hyvän hoidon ja pohjan päihteettömälle tulevaisuudelle. Fyysinen kuntoni koheni, itsetuntoni koheni, sain unirytmini kohdalleen ja ahdistavat ajatukset taka- alalle. Tullessani päätin ottaa hoidosta kaiken irti osallistumalla ryhmätoimintaan, vapaaehtoisiin ryhmiin, AA- ryhmän kokouksiin. Nämä kaikki ja omahoitajakeskustelut auttoivat minut tämän hetkiseen tilanteeseeni, joka on toiveikas ja odottava kun kotiudun ja pääsen selvittämään asioita, jotka on tullut esille päihteiden käytön aikana.

Sanaskoti on rauhallinen paikka kuntoutua ympäristöltään. Henkilökunta on asianasa osaavaa ja osaa ottaa yksilötkin huomioon ryhmätoiminnassa, silloin kun on tarpeen. Majoitus-, ryhmä-, ruokailu ja sosiaaliset tilat ovat siistejä ja viihtyisiä. Ruoka on monipuolista ja maittavaa (+6kg/1kk). Kotiudun kiitollisena ja rauhallisin mielin."

-Mies 59v.-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:55 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka. Hyvä henkilökunta, hyvät ryhmät, hyvä henki asiakkaiden kesken, hyvä majoitus, hyvät joulujuhlat. Ja kauniita naisia. Pari miinusta: Asiakkaiden vastuulle jätetty siivous ei aina oikein toiminut. Välillä meno oli kristilliseksi paikaksi vähän turhan "värikästä" (monessakin mielessä)".

-Mies 38v-


Keskiviikko, Joulukuu 21, 2016, 10:54 | Ei kommentteja »

"Koin kuntoutuksen lähinnä positiivisena. Välillä yleinen rauhattomuus oli häiritsevää. Ryhmissä paljon toistoa. Ruoka oli erityisen hyvää. Sain apua tarvittaessa."

-Nim. Mies 43-


Keskiviikko, Joulukuu 7, 2016, 10:53 | Ei kommentteja »

"Huume ongelma, hyvä paikka, ei hyvä ruoka!"

-Mies 49-


Keskiviikko, Marraskuu 30, 2016, 10:52 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on minulle paikka jossa sain tervehtyä päihteistä ja sain kohdata Jeesukseni uudelleen. Henkilökunta oli minulle enemmän kuin henkilökunta. Sain kertoa ilot ja surut heille ja mikä tärkeintä sain hengen ja sielun ravintoa keskustellen, rukoillen, raamattupiirin sekä musisoinnin myötä, ilman hengellistä painostusta.

Sijainti mitä mahtavin, luonnon helmassa, johon kuuluu mahtavat luontopolut, hienot ja hyvät huoneet ja puusauna. Sanoma kaikille lukijoille: jos haluat ja mietit raitista elämää ja parantua psyykkisesti sekä fyysisesti sekä kohdata Jeesuksen, niin ota yhteys Sanaskodin henkilökuntaan, joka informoi sinut paikallisen A- klinikan kautta hoitoon Sanaskotiin. Henkilökuntaa, asiakkaita ja lukijaa siunaten: Tenho Nyman."


Maanantai, Marraskuu 28, 2016, 10:51 | Ei kommentteja »

"Tulin alkoholin käytön vuoksi kuntoutukseen, sillä lopulta käyttö johti masennuksen kierteestä itsemurha yrityksiin. Puitteet kuntoutumiseen Sanaskodissa olivat erinomaiset. Koin yhteisön ja ryhmät hyödyllisinä työkaluina ja eteenpäin selviytymisen mahdollisuuksina. Omahoitajan kanssa sai rakennettua luittamuksellisen suhteen, mikä tuki raittiutta. Ymmärretyksi tuleminen hoitajien sekä kanssakuntoutujien ansiosta on tukennut raitistumisprosessia, sekä kasvattanut itsevarmuutta."

-Nimim. Nainen 27v.-


Maanantai, Marraskuu 14, 2016, 10:50 | Ei kommentteja »

"Ruokaa oli riittävästi, syyshuolto suoritettu. Vuorokausirytmi muuttunut parempaan suuntaan. Olen saanut todeta tilanteeni, millainen olen selvinpäin: rikkinäinen, arka, vetäytyvä, sulkeutunut, jäyhä, lukossa, silti hyväksytty. Isosti defenssejä päällä, olen torjuva. Pientä yritystä vastuullisempaan elämään. Palvelutehtävät auttaneet. Jäin kaipaamaan ryhmissä enemmän jakamista, keskustelevampaa otetta- kiertävä puheenvuoro..."

-Herra nro 47-


Torstai, Lokakuu 27, 2016, 10:50 | Ei kommentteja »

Myönteinen palaute

 • Rauhallinen ympäristö
 • Aikaa miettiä omia ongelmia
 • Taitava henkilökunta
 • Allergiat huomioon ottava henkilökunta ja keittiö henkilökunta

Vähemmän myönteinen palaute

 • Aikataulut on vaikeita asiakkaille ja henkilökunnalle (lääkkeiden jako)
 • Siivous tuntuu olevan vaikea pala asiakkaille (kengät jätetään kulkureiteille)"

-Nimim. Mies-


Maanantai, Syyskuu 26, 2016, 10:48 | Ei kommentteja »

"En ole kokenut mitään huonona. Jopa siskonikin onnitteli, kun olin päässyt näin hyvään paikkaan. Fyysinen ja psyykkinen vointini kohenivat. Lähden hyvillä mielin kotiin ja tiedän keinoja miten selviän ongelmien ilmaantuessa. Kahdenkeskeisiä omahoitajakeskusteluja voisi olla enemmän. Vaikka kaksi kertaa viikossa ja lyhyemmän ajan. Ryhmät olleet monipuolisia. Olisi kiva tavata asiakastovereita ja henkilökuntaa joskus vielä, vaikka sovitulla ajankohdalla saniksella".

-mies 47v-


Keskiviikko, Syyskuu 21, 2016, 10:47 | Ei kommentteja »

"Olen todella tyytyväinen henkilökunnalta saamaani tukeen, sekä vertaistukeen yhteisössä. Asiakkaat ovat ottaneet minut hyvin vastaan ulkomaalaisesta taustasta huolimatta. Koen kasvaneeni ihmisenä positiivisessa mielessä. Olen luvannut Jumalalle, ja itselleni ja ihmisille, jotka ovat minulle tärkeitä pysyväni raittiina. Olen iloinen ja tyytyväinen siitä että yhteisössä on ymmärretty sekä kunnioitettu uskontoani. Jumalan siunausta, sekä hyvää jatkoa kaikille!"

-Mies 46-


Tiistai, Syyskuu 20, 2016, 10:46 | Ei kommentteja »

"Jos sinulla on päihdeongelma, olet eksyksissä ja kadottanut elämänilon, suosittelen Sanaskotia ja kaikkea mitä sillä on tarjottavaa sinulle uuden suunnan löytämiseksi. Ennen kun tulin tänne minulla oli 30 vuoden päihde/rikoskierre, elin todella pimeydessä ja olin kadottanut itseni. Nyt olen löytänyt uuden suunnan ja tarkoituksen minkä takia elää. Tuntuu että olen ensimmäistä kertaa elämässä kotona ja eheytymiseni on alkanut hyvää vauhtia edistymään. Jos olisi mahdollista jäisin tänne loppuelämäksi."

-mies 48v-

Nimim. pimeydestä valoon


Tiistai, Syyskuu 6, 2016, 10:45 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kuukauden mittaiselle kuntoutusjaksolle, ymmärtääkseni päihderiippuvuutta paremmin ja ymmärtää että olen menossa ehkä sinne tielle, jos en muuta elämäntapojani. Ja päästä haitallisesta parisuhteesta eroon ja ymmärtää ryhmäkeskustelun ansiosta myös tyttäreni ongelmia ( viiltelyä, päihteiden alaisena sekoilua yms.). Sanaskoti on ollut juuri oikea paikka siihen tarkoitukseen, koska täällä henkisellä kuntoutuksella on tärkeä osa kuntoutusta. Kuntoutuksesta on ollut minulle hyötyä, koska sen ansiosta olen pannut asiat tärkeysjärjestykseen."

-Nainen 52V-

Nimim. Santtu


Maanantai, Elokuu 22, 2016, 10:44 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan huumeongelman takia.

Paikkana kuntoutua tämä on ollut erinomainen monipuolisuuden vuoksi. Olen käynyt aikaisemmin 2 eri huumekuntoutusta läpi ja täältä olen saanut mukaani eniten työkaluja päihdeongelmani hoitamiseen. Täällä on hyvä henkilökunta ja etenkin omahoitajalta olen saanut paljon tukea omiin asioihini kokonaisuudessaan.

Arjenharjoittelut ovat olleet minun kohdalla tärkeitä. Harjoitteluista olen saanut onnistumisen kokemuksia ja varmuutta siihen, että raittius ja muutos ovat mahdollisia. Yhteisö on ollut myös tukena asioissa ja muutamia ystävyys- suhteita on täältä löytynyt".

-mies 30 wee-


Maanantai, Elokuu 22, 2016, 10:43 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on mahtava paikka toipua masennuksesta ja alkoholismista.

Mitään muuta negatiivista sanottavaa minulla ei ole kuin keskeytykset ja niiden vaikutus yhteisöön. Juuri kun on oppinut tuntemaan toisen , niin hän lähtee pois.

Ymmärrän toki kuntoutuksen säännöt ja eetei ole järkeä olla päihdekuntoutuksess päihtyneenä".

-39 v nainen-


Perjantai, Elokuu 12, 2016, 10:42 | Ei kommentteja »

"Hyvät teoriat, omahoitajakeskustelut ovat tärkeitä, vaikka niitä saisi olla enemmän. Ryhmäkäyntien pakollisuus ja kontrollointi oli hyvä asia. Kirjalliset harjoitukset oppitunneilla olivat antoisia."

-Mies 44-


Maanantai, Elokuu 8, 2016, 10:41 | Ei kommentteja »

"Ollut apua itselle. Päässyt miettii asioita ja saanut jeesiä. Tukenut päihteettömyyttä. Hyvä ympäristö ja meininki. Ryhmissä pääsee kelaa asioita ja kuulee muiden kokemusta mikä auttaa. "Vapaa- aikaakin" on sopivasti nii saa ottaa rennosti."

-22v mies-


Maanantai, Elokuu 1, 2016, 10:40 | Ei kommentteja »
 • Mukava ja ammattitaitoinen henilökunta
 • Jalostavia keskusteluja omahoitajan kanssa
 • Rauhallinen maalaisympäristö jossa voi keskittyä omien ongelmien käsittelyyn
 • Oman kuntoutusjakson aikana hyvä ja tiivis suht.pieni yhteisö
 • Erinomainen ja monipuolinen ravinto
 • Arjen säännöllisyys
 • Hengelliset arvot 

-Mies61v. "Nuolikivi"-


Perjantai, Heinäkuu 29, 2016, 10:39 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua. Ryhmä, keskustelut ja vertaistuki auttavat. Henkilökunta mahtava. Toipumistoverit mukavia. Ympäristö kaunis. Ruokaa riittävästi ja hyvää. Mieli lepää täällä ja sitten pääsee käsittelemään asioitaan paremmin. Seuraa aina, joten ei yxin. Puhelimet ei toimi hyvin, syrjäinen paikka, joten liikkuminen hankalaa lomille."

-Nainen, 42, Katjuska-


Torstai, Heinäkuu 14, 2016, 10:38 | Ei kommentteja »

"Ilmapiiri oli koko hoitoni ajan hyvä. Ruoka oli hyvää. Ryhmät ehkä hieman pinnallisia ja asiat melko itsestäänselviä.

Yksilökeskustelut (Ann-Mari) olivat hyviä, puhuttiin suoraan ja oikeilla nimillä. Paavolaan saatava toinen jääkaappi."

-Mies 38-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:37 | Ei kommentteja »

"Kuntoutukseen tullessani minulla ei oikeastaan ollut käsitystä mihin olin tulossa. Minut otettiin lämpimästi vastaan sekä henkilökunnan, että muiden asiakkaiden puolesta. Sanaskodin ympäristö luontoineen on oivallinen paikka pysähtyä ja rauhoittua. Erilaiset ryhmät antoivat tietoa, oivalluksia ja ajatettelemisen aihetta.

Henkilökunta on asiantuntevaa ja lämminhenkistä, keskusteluun oli mahdollisuus aina, joskin varsinkin alussa omahoitaja-keskustelut olivat hyvin tärkeitä. Kaikenkaikkiaan sain monenlaisia "eväitä" ja "työkaluja" mukaani, jotka varmasti auttavat minua arjessa eteenpäin.

Jo aiemmin minua pohdituttanut hengellisyys sai minut ajattelemaan asiaa enemmän ja erilaisesta näkökulmasta. Hengellisyyteen annettiin Sanaskodilla mahdollisuus, hienovaraisesti. Sitä ei kenellekään "tuputettu".

Rikkaat neljä viikkoa! Tietoa, tukea, keskustelua, kuuntelemista, ihania ihmisiä, niistä oli tämä kuntoutusjakso tehty!

Kiitos!"

-Naiskuntoutuja 43v.-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:36 | Ei kommentteja »

"Mukavaa on ollut. Ryhmistä joissa on saanut vertaistukea ja keskustella vapaasti tai ohjatusti on saanut eniten tukea. Paikka on kaunis ja hyvä kuntoutumiselle. Kiitos!"

-Nainen, 22-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:34 | Ei kommentteja »

"Luonnonläheinen ympäristö. Eläimiä on: kanoja, lampaita. Kuntoutukseen tulin vähentääkseni, "lopettaakseni" alkoholin käytön. Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua. Kuntoutus on ollut hyödyllistä. Tärkeää on ollut ystävälliset hoitajat, sekä asiakkaat. Yhteistyö on sujunut hyvin. Suosittelen kaikille, varsinki ujoille ja hiljaisille."

-Nainen 66v.-


Perjantai, Toukokuu 27, 2016, 10:33 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka kuntoutua, hyvät ruuat, hyvät hoitajat, hyvät ryhmät!Annoitte hyvät avaimet raittiiseen elämään [lt]3! Tulin kuntoutukseen itsemurhayrityksen ja raskaan huumeiden käytön takia, mutta autoitte pääsemään niistä yli. ISO KIITOS kaikille ja kun jaksoitte kuunnella minua vaikka oli välillä huonojakin hetkiä!" Terv. "Korson Kauhukakara"

-Mies 18-vuotta-


Perjantai, Toukokuu 27, 2016, 10:32 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen koska olin fyysisesti sekä henkisesti loppu. Paikan valintaan vaikutti kodin kristillinen ilmapiiri ja pienehkö yhteisö, sivussa maaseudulla. Kodissa ollut rauhallinen ilmapiiri. 4 viikossa koin muutoksen. Suurin asia oli kun sain uudistua uskossani Jeesukseen. Lähden luottavaisin mielin kotiinpäin."

-Mies 54v.-


Tiistai, Toukokuu 3, 2016, 10:31 | Ei kommentteja »

"Todella hyvä ja mukava paikka. Henkilökunta on kaikki kivoja varsinkin Mari, se on kuin puuttuva sisko [lt]3. Kokki tekee todella maittavaa ruokaa. Ryhmistä saa paljon oppia ja hyötyä takataskuun. Olen vihdoin irti kannabiksesta ja olen löytänyt itseni joka oli hukkunut päihdemaailmassa :)."

-Nainen 27v.-


Perjantai, Huhtikuu 29, 2016, 10:30 | Ei kommentteja »

"Omaohjaaja keskustelut +. On tarpeentullen voinut puhua mieltä askarruttavista asioista. Monipuoliset ryhmät (Green care). Ryhmiä voisi olla enemmän. Kuntoutuspaikkana hyvä ja rauhallinen, keskellä luontoa. Toimiva kuntosali sekä hyvät ruuat. Kuntoutusjaksoni vastasi tavoitteitani sekä sain katon päänpäälle kun siirryn "avokuntoutukseen". Ammattitaitoinen henkilökunta...Kiitos ja kuitti!"

-M. 24v.-


Maanantai, Huhtikuu 18, 2016, 10:29 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kuukausi sitten vakavan päihdeongelmani eli alkoholin liikakäytön vuoksi. Kuukausi on mennyt hyvin, eli olen ollut raittiina. Suurelta osin se johtuu täällä pidettävistä ryhmistä mm. tunne-, fakta-, riippuvuuden hoito-, ahdistus-, sekä henkilökohtaisista keskusteluista hoitajien kanssa. Jos hengellinen puoli on tärkeätä, niin arkiaamuisin on vapaaehtoinen aamuhartaus, kerran viikossa iltahartaus ja samoin mahdollista päästä hengelliseen kokoukseen. Täällä on yhden hengen huoneet, eli voi olla omassakin rauhassa. Ruoka on hyvää, samoin puilla lämmitettävä sauna. Suosittelen niille, jotka pohtivat omaa päihdeongelmaansa."

-Yksi monista-


Keskiviikko, Huhtikuu 13, 2016, 10:28 | Ei kommentteja »

"Huumevieroituksen jälkeiseen kuntoutukseen kuntoutumispaikkana hyvä, jossa mahdollisuus kuntoutua rauhallisessa paikassa. Hyvä hoitohenkilökunta, joka huomioi aidosti kuntoutujia. Tärkeintä kuntoutuksessani oli vertaistuki yhteisössä sekä ryhmätunnit sekä hoitajien tuki kuntoutuksen aikana."

-Mies 28-


Perjantai, Huhtikuu 8, 2016, 10:28 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska olin saattanut itseni todella huonoon kuntoon. Olin laiminlyönyt itseni ja kämppäni. Kämppää en siivonnut moneen kuukauteen ja poltin tupakkaa sisällä. Kämppä haisi pahalle ja vaatteet myös! Aluksi olin 6vkoa Peijaksessa, sain 12 krt sähköhoitoa. Sieltä sitten Sanaskotiin. Sanaskodissa olin 6 vkoa. Hoitajat ja jopa harjoittelijat ottivat minut hyvin huostaan.

Hoitojakson aikana kuntoni selkeästi parani. Minua kuunneltiin ja otettiin huomioon. Kuntouutksen aikana itseluottamukseni on lisääntynyt. Olen myös oppinut luottamaan tulevaisuuteen. Olen suht´koht varma, että onnistun! Tätä paikkaa voin suositella tuleville asiakkaille."

-Mr. M.-


Torstai, Maaliskuu 31, 2016, 10:27 | Ei kommentteja »

* En jaksanut enää yksin juomiseni kanssa.

* Sanaskoti on ihanteellinen paikka kuntoutumiseen. Luonnonrauha -ja kauneus, viihtyisät tilat. [nbsp]

* Monipuolinen paneutuminen asiakkaan ongelmakenttiin. Fyysinen ja psyykkinen kunto parani. Sain faktatietoa päihderiippuvuuksista ja uusia keinoja raitistumiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Myös ulkopuoliset, AA-ryhmä ja hengellisyys, yhteisö ja vertaistuki, toivat tärkeän lisän kuntoutukseen. Aamuisin pidettävät vapaaehtoiset aamuhartaudet koin henkilökohtaisesti tärkeinä. Hyvänä rentoutuksena toimi saunominen (mahdollista 3krt/vko), myös ulkoilumahdollisuudet. Mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun omahoitajan kanssa.

-Nainen 66-


Maanantai, Maaliskuu 14, 2016, 10:26 | Ei kommentteja »

"Tulin tänne tunteita ja surua täynnä, ahdistustuneena ja turhautuneena.

Täällä ollessani sain niin paljon irti ryhmistä, omahoitajasta sekä yhteisöstä.

Lähdin kotiin onnellisena, mutta myös haikeana, sillä jään niin kovasti kaipaamaan henkilökuntaa, huonettani ja asiakkaita.

Haluan kiittää kaikesta ja olen todella kiitollinen kaikista "työkaluista", joita voin hyödyntää omassa elämässäni, jakaa muille ja hyödyntää työssäni ennaltaehkäisevästi työssäni TH!"

- Lalla :) -


Tiistai, Maaliskuu 1, 2016, 10:25 | Ei kommentteja »

"Olen erittäin tyytyväinen kuntoutukseen.

Olen saanut tarvitsemani avun ja tuen. Henkilökunta on ammattitaitoista ja empaattista.

Yhteisöllinen tekeminen tuki kuntoutusta. Ryhmissä sain tietoa ja vertaistukea.

Keskustelut omahoitajan kanssa olivat antoisia. Myös sielunhoitoterapia oli antoisaa.

Ruoka oli erittäin hyvää :)!"

-Nainen 54-


Keskiviikko, Toukokuu 22, 2019, 10:24 | Ei kommentteja »

"Kuntoutuksessa olen saanut lisää vahvistusta motivaatiolleni raitistua ja aloittaa kokonaan uusi elämä.

Elämänhaluni on palannut ja elämänilonkin olen jo päässyt tuntemaan.

Ohjattuja ryhmiä saisi olla nykyistä enemmän. Tiistain ja perjantain siivouspäivät vievät liikaa aikaa varsinaisesta ohjelmasta. Yksi lauantain siivousvuoro olisi tilalle riittävä.

Lähden kuntoutuksesta turvallisin ja hyvin mielin kohti uutta elämän alkua.

Ps. Ekologisuudessa Sanaskodilla olisi parantamisen varaa."

-Mies 56v.-


Maanantai, Tammikuu 11, 2016, 10:23 | Ei kommentteja »

"Vietin Sanaskodissa kuukauden ja olen enemmän kuin kiitollinen tästä saamastani mahdollisuudesta olla täällä. Henkilökunta on ihanaa, ymmärtäväistä ja tukea antavaa. Ruoka on erinomaista, kiitos kokille :). Tämän kuukauden aikana sain paljon uutta näkökulmaa elämään ja siinä selviytymiseen ilman päihteitä. Kiitos Sanaskodin väki ja ennenkaikkea myöskin te ihana "vertaistuki-ihmiset" jotka vietitte kanssani tämän ajanjakson. Tulette kaikki olemaan ikuisesti muistissani ja ikävä jää. Olette olleet suuru tekijä kuntoutukselleni. Kiitos [lt]3!"

-Nainen 24v.-


Tiistai, Tammikuu 5, 2016, 10:22 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti oli minulle todella hyvä paikka kuntoutua. Ympäristö on juuri oikea ja ihanan rauhallinen. Yhteisö ja hoitajat olivat suuri tekijä kuntoutumiselleni. Kiitos siitä [lt]3. Ryhmät olivat todella hyviä, tarpeellisia ja opettavaisia ja niissä oli asiaa! Liisa on todella hyvä ryhmänvetäjä ja hän tosissaan on perehtynyt työhönsä. Sain Sanaskodilta paljon työkaluja ja tietoa elämääni jotta pysyisin raittiina. Kiitos Sanaskoti! Ikävä jää."

-Nainen 22v.-


Torstai, Joulukuu 31, 2015, 10:21 | Ei kommentteja »

"Kiitos Sanaskoti! Tulin Sanaskotiin vieroittautumaan alkoholista ja pillereistä. Olen saanut täälä erittäin hyvää hoitoa ja tietoa niin ryhmistä kuin hoitajilta. Koirani kanssa saanut temmeltää metsässä lammenrannalla ja vieroittautua rauhassa, kun on siltä tuntunut. Ruokaan on ainakin panostettu huolella :). Pakko sanoa, että jää hirveä ikävä. Ps. Paavokissa on kunkku!"

-Mies 30v.-


Lauantai, Lokakuu 10, 2015, 10:20 | Ei kommentteja »

"Hyvä mesta, tykkäsin olla :). Hyvät hoitsut ja hyvä meininki![nbsp]Ei oo valittamista mistään."

-Mies 24v.-


Perjantai, Syyskuu 25, 2015, 10:18 | Ei kommentteja »

"Parasta psykiatrista- ja päihdehoitoa, mitä olen saanut koskaan. Erityiskiitokset Tainalle, älyttömän hyviä ryhmiä ja huippu omahoitaja. Liisa [lt]3. Ihanaa, kun koira sai olla mukana. Hieno miljöö. Kivat hoitajat!"

-Nainen 39-


Torstai, Syyskuu 3, 2015, 10:17 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kristillisen pohjan, mahdollisuuden ottaa hoitoon koirani ja tarpeestani saada käyttäjäpiireihin välimatkaan -takia. Sanaskoti on mielestäni muista hoitolaitoksista positiivisesti erilainen hoitokoti. Täällä paneudutaan käyttäjän sairauteen eri otteella, siis todella etsien syitä ja seurauksia. Kristillinen arvopohja tuo tähän aivan uuuden syvyyden. Kerrassaan loisto paikka. Henkilökunta on mukavaa ja ihmistä lähelle tulevaa. Tulee tunne, että välittäminen on aitoa. Luonto, joka on minulle tärkeää ja siinä liikkumisen vapaus (sienestys, kalastus...) antaa toipumiseeni "omat avaimet"."

-Mies 42v.-


Torstai, Syyskuu 3, 2015, 10:16 | Ei kommentteja »

"Tulin hakemaan apua burn outteihin johtavasta työnarkomaniasta, joka johti rajuun alkoholin väärinkäyttöön. Sanaskoti = "paratiisi" x sen ihmiset! Sanaskodissa olen löytynyt elämäni "itsetuhoisen" käyttäytymismallin, johon on sitten haettu ratkaisua. Sanaskoti on todella avannut silmäni ongelmieni suhteen joita en olisi pystynyt/osannut yksin käsitellä. Koska olen tekemässä täyskäännöksen elämässäni, koen saaneeni varsin hyvät "pelivälineet" sen tekemiseen.

Olen todella kokenut, että minut on otettu ensimmäisistä sekunneista aina viimeiseen, jotka olen ollut Sanaskodilla, että olen vain "tavallinen" ihminen jolla on ongelmia siviilissä, jotka pystymme yhdessä ratkaisemaan ja saada pelivälineet jatkaa "normaalimpaa" elämää jatkossa. Koen saaneeni keskusteluseuraa aina kun olen sitä tarvinnut. Muutaman kerran tuntui, että hoitohenkilökunnalla oli vaan liikaa duunii, mutta se ei kyllä häirinnyt minun prosessii.

Varsinkin keskustelut omahoitaja/muitten hoitajien kanssa olivat todella antoisia/avaavia...ym. Ja yllätyin positiivisesti kuinka avoimesti pystyin puhumaan x avautumaan ryhmäkeskusteluissa. En varmasti pysty liikaa ylistämään henkilökunnan ammattitaitoa/antautumista...ym. Meidän "ongelma" tapausten hoidossa!

Tässä miljöössä todella sielu lepää ja pystyt todella pysähtymään antaaksesi itsellesi aikaa ruveta todella huolehtimaan itsestäsi. Tulen varmasti muistamaan aikani/neuvot..ym.mitä olen saanut täällä, koko loppu elämäni ja koitan hyödyntää niitä jatkossa elämässä.

Astun varmoin ja määrätietoisin askelin Sanaskodin "portista" ulos. Luotan itseeni että pystyn vielä rakentamaan uuden elämäntavan x työuran. Voit lähteä Sanaskodista, mutta Sanaskoti ei sinusta. Luotan sydämeni ääneen.

Sydämelliset kiitokset Sanaskoti - "paratiisi" x sen ihmiset. Nyt lähden rakentamaan parempaa elämää itselleni!

-Mies 44v.-


Lauantai, Elokuu 22, 2015, 10:15 | Ei kommentteja »

"Olen erittäin tyytyväinen Sanaskotiin. Tämä sopii hoitopaikaksi myös ns. kaksoisdiagnoosista kärsiville, joita on palloteltu psykiatrian yksiköiden ja päihdehoidon yksiköiden välillä. Hoito on kokonaisvaltaista, ammatillista ja aitoa ihmisen kohtaamista. Olen kärsinyt kaksoisdiagnoosista n. 20 vuotta ja tämä on ollut paras kokemukseni päihde- ja psykiatrian palveluista suomessa."

-Nainen 52v.-


Torstai, Elokuu 6, 2015, 10:14 | Ei kommentteja »

"Paavo-kissa on Pop!"

-Nainen 43v.-


Sunnuntai, Kesäkuu 21, 2015, 10:13 | Ei kommentteja »

"Henkilökunta on pätevää ja mukavaa. Sain apua tarvitsemiini asioihin. Sanaskoti on hyvä paikka aloittaa elämä puhtaalta pöydältä. Ruoka on erinomaista ja kokki on todella mukava. Minun tapauksessani hoitojakso oli Sanaskodilta nappisuoritus. Suosittelen kaikille jotka haluavat tosissaan muutoksen kohti raitista elämää."

-Mies 29 vuotta-


Perjantai, Helmikuu 27, 2015, 10:12 | Ei kommentteja »

"Ryhmät ovat olleet tärkeitä, vaikka aluksi oli vaikea käydä niissä. Myös muut kuntoutujat olivat tosi tärkeitä ja hyvä henkilökunta!"

-Mies 35 vuotta-


Torstai, Helmikuu 26, 2015, 10:11 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua. Miellyttävät puitteet, hyvä asiansa osaava henkilökunta. Ryhmistä on saanut paljon ajateltavaa ja työkaluja jatkoon. Laihtumaan ei ole ainakaan päässyt!"

-Nainen 40v.-


Maanantai, Helmikuu 23, 2015, 10:10 | Ei kommentteja »

" Tulin kuntoutukseen mm. alkoholiongelman / mielenterveysongelmien vuoksi. Sanaskotia voi kuvata 3:lla sanalla: usko, toivo ja rakkaus. Näihin sanoihin samaistuu koko poppoo, niin asiakkaat kuin henkilökuntakin. Ensimmäistä kertaa koin itseni hyväksytyksi omana itsenäni. Voimakkaan puhumistarpeeni sain tyydytettyä rautaisen ammattitaidon omaavan henk.kunnan, vertaistukiryhmien avustuksella. Sielunhoitoterapiasta sain kaikista kipeimpiin tunnelukkoihini avaimet. Vertaistukiryhmistä saaduilla hallintakeinoilla on suunnattoman suuri arvo elämänhallinnassa, niistä saan lisävahvuutta vastoinkäymisiin joita varmasti tulen kokemaan "siviilissä" enemmän kuin Sanaskodissa koin. Kuitenkin jokaisella raskaalla askeleella on vain yksi suunta ja se on eteenpäin tuli mitä tahansa, nyt olen saanut sellaiset työkalut mukaani, joita käyttämällä saan itseni eheämmäksi ihmisenä, näin ainakin haluan uskoa. "

-Nainen 45v.-


Torstai, Helmikuu 12, 2015, 10:09 | Ei kommentteja »

"Paikkana rauhallinen, kuntoutusryhmien (riho, fakta, ahdistus) sisältö on mielestäni laaja. Paljon minulle uusia asioita käsiteltiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja toiminnassaan motivoivia. Säännöistä kiinnipitäminen on tärkeää ja tähän tulisi kiinnittää huomiota, jotta erilaisiin tekosyihin vedoten asiakkaat eivät onnistu lusmuilemaan."

-Mies 63.-


Keskiviikko, Helmikuu 11, 2015, 10:08 | Ei kommentteja »

"Työntekijät olivat hyvin helposti lähestyttäviä ja ymmärtäväisiä. Kiitän omahoitajaa keskusteluista ja "silmien avaamisesta". Sielunhoito tuli aivan tarpeeseen, oloni on paljon parempi ja olen luottavaisempi tulevaisuuden ja raittiuden suhteen. Ryhmistä sai paljon keinoja retkahdusta ehkäisemään ja mitä tehdä jos retkahtaa. Asuntolassa ryhmien pitäminen ei mielestäni ole mikään hyvä ja toimiva ratkaisu. Sanaskoti ympäristöineen on rauhallinen ja hyvä paikka kuntoutua. Omat yhden hengenhuoneet ovat aivan ehdoton edellytys kuntoutumisen kannalta, omaan huoneeseen voi käpertyä omaan rauhaan ja keskittyä vain itseensä."

-Nainen 33v-


Sunnuntai, Tammikuu 25, 2015, 10:07 | Ei kommentteja »

"Kuntoutuksessa ollessani sain turvallisissa olosuhteissa hiljalleen avattua tunnelukkojani ryhmien ja yksilökeskustelujen avulla. Tulin kuulluksi, eikä minun tarvinnut hävetä, täällä ei ketään leimata. Voin hieman vakaammin mielin siirtyä omaan kotiini. Uudet tukiverkostot on luotu, joten en jää yksin ongelmieni kanssa. Olen kovin kiitollinen kaikille Sanaskotilaisille, työntekijöille kuin myös asiakkaille! Ei jatko helppoa tule olemaan, mutta "etiäpäin, sanoi mummo lumessa!" Kiitos sydämeni pohjasta."

-Nainen 25.-


Maanantai, Tammikuu 12, 2015, 10:05 | Ei kommentteja »

" Kiitos henkilökunnalle. Hoito on tosissaan ollut hyvää. On ollut hyviä ryhmiä, omahoitajakeskusteluja ja vertaistukea. Emännälle kiitos hyvästä ruoasta. Täällä on saanut tukea ja tämä on tuntunut kodilta. Sielunhoitokeskustelut ovat olleet tärkeä osa toipumistani."

-Nainen 47-


Maanantai, Tammikuu 12, 2015, 10:03 | Ei kommentteja »

"Tapa jolla henkilökunta tekee työtä, on minussa kiitollisuutta herättäävää. Saan tuntea, etten ole yksin ongelmieni kanssa. Kun on tarve puhua, niin tiedän, että löydän ihmisen joka kuuntelee."[nbsp]

-Mies 46.-


Perjantai, Tammikuu 2, 2015, 10:02 | Ei kommentteja »

"Kuntoutus meni hyvin. Olen tyytyväinen Sanakodin kuntoutukseen. Kaikki Ok."

-Mies kuntoutuja-


Torstai, Lokakuu 9, 2014, 09:57 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti antoi rauhallisen ja kotoisan paikan rauhoittua ja miettiä. Ryhmäterapia oli hyödyllistä. Henkilökunta on ammattitaitoista. Muut asiakkaat miellyttäviä, hyvänä tukena. Tunnen muuttuneeni ja uskon elämäni muuttuvan paremmaksi."

-Mies, 52v.-


Maanantai, Elokuu 11, 2014, 09:56 | Ei kommentteja »

"Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan kiitollisuuttani mahdollisuuteen kuntoutua Sanaskodissa. Henkilökunta, puitteet ja yhteisö ovat olleet loistavia. Henkilökunta on ammattitaitoista sekä päihde- että mielenterveysongelmien hoidossa. Itselleni on ollut äärimmäisen tärkeää, että molempia ongelmia on hoidettu samanaikaisesti ja väheksymättä kumpaakaan.

Eri ryhmät ovat tarjonneet tietoa, toimintamalleja ja vertaistukea. Ryhmissä annetut tehtävät ovat auttaneet viemään teorian käytäntöön ja johtaneet myös moniin uusiin oivalluksiin omasta tilanteestani. Omahoitajakeskustelut ovat tehneet kuntoutusohjelmasta yksilöllisen ja olleet todella tärkeitä oman kuntoutumiseni kannalta. Tämän lisäksi keskusteluapua on saanut lähes poikkeuksetta aina, kun on sitä tarvinnut. Motto "Meillä sinusta välitetään ainosti" on kohdallani toteutunut täysin.[nbsp]

Sanaskodin tarjoamat puitteet ja vapaa-ajan virikkeet ovat upeat. Kaunis ja viihtyisä tontti lähellä kauppoja ja uimarantaa, kuntosali ja luontopolut, kitarat, rummut ja musaryhmä, viihtyisät sosiaaliset tilat, laaja valikoima kirjoja, mahdollisuus askarteluun ja muihin käsitöihin, grillausta ja mölkkyä viikonloppuisin. Paljon enempää ei voisi pyytää parhaimmalta lomakohteeltakaan! :)

Tulin Sanikseen todella masentuneena ja ahdistuneena, ja nyt 2,5kk myöhemmin lähden kotiin paljon itsevarmempana ja elämänhaluisena ihmisenä. Sanaskoti on kirjaimellisesti pelastanut elämäni. KIITOS! [lt]3"

-N/36-


Maanantai, Elokuu 11, 2014, 09:54 | Ei kommentteja »

"Tulin mielenterveys- ja alkoholiongelmien takia. Empun katkaisuhoidon jälkeen tuntui välttämättömältä saada pidempi kuntoutus Sanaskodissa. Olen pitänyt hoitojaksoa (2kk) todella hyvänä. Ensimmäinen kuukausi meni vielä toipumiseen. Toinen kuukausi rauhallista mietiskelyä ja terapiaa. Tunnen oloni hyväksi. Olen erittäin tyytyväinen Sanaskodille ja henkilökunnalle."

-Mies 61-


Torstai, Kesäkuu 5, 2014, 09:53 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin hakemaan apua raittiuteen. Tarkoituksena raitis elämä. Hyvin on onnistunut. Mielihalut on saatu hallintaan. Henkinen ja fyysinen kunto on parantunut. Olen viihtynyt sanaskodissa. Täällä on meilkein kuin kotona. Hyvä ruoka. Ohjelma ei ole ollut liian tiukka, on jäänyt omaa aikaa."

-Mies 57v.-


Keskiviikko, Toukokuu 28, 2014, 09:52 | Ei kommentteja »

"Kuntoutukseen tulin tosi heikossa hapessa viinan polttamana vanhempana kehäraakkina.

On ollut etuoikeus päästä kuntoutukseen Sanaskotiin, koti, sanan varsinaisessa merkityksessä. Lämminhenkinen yhteisö, jossa kaikki vetävät köyttä samaan suuntaan. Saanut paljon siskoja ja veljiä. Niin asukkaat kuin henkilökunta samaa poppoota.[nbsp]

Ryhmät olleet antoisia, kuuntelemalla oppinut enemmän kuin puhumalla. Päivien rytmitys sopiva unohtamatta säännöllistä ruokailua. Omahoitajakeskustelut avartavia ja rakentavia.

Kuntoutuksen tulon ja lähdön hyvinvoinnin ero huikea. Toki kotiutumisen jälkeen vasta todellinen työ alkaa, ei ole lintukodon turvassa.[nbsp]

Lähdön hetkellä tunteet haikeat, mutta joskus se on lähdettävä "aavalle merelle."

-Mies, varttia vaille 63v.-


Torstai, Toukokuu 22, 2014, 09:51 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka hoidattaa itseni uuteen elämään!"

-Mies -57-


Torstai, Toukokuu 22, 2014, 09:50 | Ei kommentteja »

"Kerrassaan mainiot hoitajat :)!

Saisi vaan olla vähintään tuplamiehitys hoitajia aina paikalla, paitsi öisin."

-Mies -71-


Perjantai, Huhtikuu 25, 2014, 09:49 | Ei kommentteja »

"Tulin alkoholiongelman vuoksi. Sanaskoti on ollut hyvä paikka. Henkilökunta kaikki ihania ja myös ilmapiiri.

Hyvää ollut se, että otetaan huomioon niin psyykkiset ongelmat, sekä päihdeongelma.[nbsp]

Pidin omahoitajakeskusteluista. Niistä oli paljon hyötyä.

Minulle on ollut vaikeaa olla ryhmissä, mutt täällä pystyin osallistumaan kaikkeen hyvin.

Todella positiivinen juttu oli että riippuvuutta käsiteltiin niin kokonaisvaltaisesti ja jokainen pystyi olemaan oma itsensä."

-Nainen 43v.-


Maanantai, Huhtikuu 14, 2014, 09:48 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman takia. Hyvää oli että käsiteltiin päihde- ja mielenterveysasioita sopivasti.

Sain raittiuden alun ja tulevaisuuteen sopivan rytmin (säännölliset viikot). Opin myös reagoimaan ajatusvääristymiin oikein.

Kuntosali oli hyvä lisä ryhmien lisäksi.

Ruoka oli hyvää ja NA:ssa kävin pitkästä aikaa."

-Mies -46-


Torstai, Maaliskuu 13, 2014, 09:47 | Ei kommentteja »

"Mukava ja osaava henkilökunta, yhdistettynä hyviin ryhmätöihin, erinomaiseen ruokaan ja rauhalliseen ympäristöön antaa oikeat eväät oikeaan suuntaan elämässä.

Jatkakaa valitsemallanne linjalla !"

-Mies 49v, kuntoutus päättyi onnistuneesti 13.3.2014-


Perjantai, Helmikuu 28, 2014, 09:45 | Ei kommentteja »

"Kuntoutusjaksoni täällä Sanaskodissa on ollut paras ja onnistunein jakso mitä minulla on ollut.

“Mainoksessa” kun sanotaan, että täällä välitetään oikeasti, niin joudun toteamaan, että asia on juuri näin! 

Kuntoutus on ollut monipuolista, tilat kodikkaat ja ruoka aina hyvää! Paljon kiitoksia kaikille tasapuolisesti!"

- Kuntoutuksen helmikuussa 2014 onnistuneesti päättänyt mieskuntoutuja-


Maanantai, Toukokuu 14, 2012, 09:42 | Ei kommentteja »

"Rihossa (riippuvuuden hoito-ohjelmassa) käytiin läpi vaikeita asioita ryhmässä. Siellä opin paljon omista käyttäytymistavoista ja kuinka voin muuttaa niitä.

Depressiokoulu/ Iloa Elämään- ryhmä antoi minulle paljon. Opin hallitsemaan tunteitani ja elämään masennuksen kanssa.
Omahoitajan kanssa on hyvä purkaa tunteita luottamuksella.

Sanaskodin toimiva punttisali on myös todella hyvä negatiivisten tunteiden purkupaikka.

Tiivis yhteisöllisyys luo lämpimän ja ymmärtävän ympäristön parantua ja toipua."

-Pitkän kuntoutuspolun käynyt mies asiakas-


Puhelin palveluohjaaja / asiakaspaikkatiedustelut: 045 1136 334 | Puhelin kanslia / hoitajat: 045 321 8744 | Sähköposti: infosanaskoti@medivida.fi